Premjeras palaiko Aurelijų Verygą: „Jis paveldėjo prastą situaciją“

Trys opozicinės Seimo frakcijos antradienį pokalbiui kviečia sveikatos apsaugos ministrą „valstietį“ Aurelijų Verygą. Anksčiau jos pranešė ketinančios inicijuoti ministrui interpeliaciją, tačiau premjeras Saulius Skvernelis įsitikinęs, kad interpeliacijai nėra pagrindo. Tokią nuomonę jis išsakę LRT radijo laidoje „Ryto garsai“.

S.Skvernelis palaiko A.Verygą dėl vykdomų reformų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
S.Skvernelis palaiko A.Verygą dėl vykdomų reformų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-11-21 07:48, atnaujinta 2017-11-21 08:20

„Demokratinės valstybės parlamente opozicija tokią teisę turi. Ministras pasiryžęs ir pasirengęs atsakyti, jis turės gerą galimybę iš Seimo tribūnos pasisakyti apie faktus, kuriais manipuliuojama“, – kalbėjo premjeras ir pridūrė, kad interpeliacijai nepritariantis ir priminė, kad A.Veryga ateidamas į ministro postą jau paveldėjo prastą situaciją.“

Premjeras negailėjo karčių žodžių ir apie vaistininkų ir medikų bendruomenę bei priminė, kad anksčiau ar vėliau ši situacija turėjo komplikuotis. S.Skvernelio teigimu, sveikatos priežiūros srityje būtinos reformos, mat gydymo įstaigose klęsti nepotizmas ir kitos blogybės.

„Puikiai žinome, kas vyko su vaistų rinka, kokie buvo pelnai ir ministras turėjo to imtis. Teisinio pagrindo nematau, kodėl ministras turi palikti postą. Žiūrint, kas vyksta, tai ministrui reikia turėti stuburą ir valią, kad pavyktų pajudinti tai, kas buvo nejudinama“, – kalbėjo S.Skvernelis.

Premjero teigimu, dialogas su medikų bendruomene vyksta ir bus ieškoma būdų, kaip pakelti medikams algas. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.