Birutė Vėsaitė išvažiavo į Vietnamą

Buvusi ūkio ministrė Birutė Vėsaitė pamažu atranda politiką jai pakeičiantį užsiėmimą. Buvusi politikė jau mėnesį keliauja po Vietnamą ir jame savanoriauja. „Tai buvo sena mano svajonė“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašė politikė, pasidalinusi keliomis nuotraukomis iš kelionių.

 Birutė Vėsaitė Vietname rado, kuo pakeisti politiką.<br> D.Umbraso ir "Facebook" nuotr. 
 Birutė Vėsaitė Vietname rado, kuo pakeisti politiką.<br> D.Umbraso ir "Facebook" nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 24, 2017, 1:52 PM, atnaujinta Nov 24, 2017, 3:35 PM

„Jau beveik mėnuo, kai savanoriauju ir keliauju po Vietnamą. Tai buvo sena mano svajonė. Kelionė prasidėjo Hanojuje, ten kur ir įsikūrusi nevyriausybinė organizacija CERC, kurioje savanoriškai dirbu“, – rašė B.Vėsaitė. Joje ji dirba aplinkausogos srityje, daugiausiai darbą susijusį su atliekų tvarkymu.

„Su Ly, kuri yra šios organizacijos vadovė ir įkūrėja susipažinau dar Lietuvoje. Man pavyko, nes pradžioje Ly pakvietė mane apsigyventi savo namuose, todėl galėjau pamatyti vietnamietišką gyvenimą ne kaip turistė. Ly gyvena nuosavame 3 aukštų name. Tai skamba įspūdingai, tačiau dėl žemės trūkumo namas pastatytas ant 50 kvadratinių metrų ploto. Ly puikiaii išsilavinusi – studijavo Prahoje, vėliau Merilendo ,Harvardo universitetuose. Organizacijoje dirbančios 6 merginos taip pat visos baigusios universitetus. Visos l. darbščios. I biurą ateidama 8 jau jas rasdaau, išeidama 18 dar jas palikdavau“, – savo darbines kasdienybės detalėmis dalijosi buvusi parlamentarė. Ji taip pat patikino, kad savo pasakojimą pratęs kitą dieną.

Naujienų portalas lrytas.lt primena, kad politikė šių metų pradžioje skundėsi, kad negali susirasti darbo.

Ankstesnės kadencijos Seimo LSDP frakcijos narė Birutė Vėsaitė neslėpė, kad dabartinė situacija jai nėra lengva. „Jokių konkrečių darbo pasiūlymų neturiu. Kai tiek metų buvau aktyvioje veikloje, tokia atsiradusi tuštuma kartais tikrai labai žeidžia. Prašiau partijos pagalbos, bet, deja, tikrai nebuvo pagalbos ir paramos. Ir jokių pasiūlymų“, – sakė politikė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.