Iš Rusijos kalėjimo – pasityčiojantis Romo Zamolskio laiškas Lietuvai

Penkiolikos metų laisvės atėmimo bausme nuteistas ir dabar bausmę Jekaterinburgo griežto režimo pataisos namuose atliekantis 47 metų R.Zamolskis teigia, kad ji graužia sąžinė ir jis yra pasiryžęs prisipažinti dėl visų savo įvykdytų nusikaltimų.

 Rusijoje įkalintas R.Zamolskis nusprendė pasityčioti iš savo aukų ir Lietuvos žmonių. 
 Rusijoje įkalintas R.Zamolskis nusprendė pasityčioti iš savo aukų ir Lietuvos žmonių. 
 R.Zamolskio laišką Lietuvai portalui atsiuntė jo žmona S.Zamolskienė.
 R.Zamolskio laišką Lietuvai portalui atsiuntė jo žmona S.Zamolskienė.
 Savo laiške R.Zamolskis tyčiojasi iš savo aukų ir Lietuvos. 
 Savo laiške R.Zamolskis tyčiojasi iš savo aukų ir Lietuvos. 
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 24, 2017, 5:01 PM, atnaujinta Nov 25, 2017, 10:33 AM

Apie tai R.Zamolskis rašo savo laiške, kurį portalui lrytas.lt persiuntė lietuvio žmona ir jo dviejų vaikų motina Svetlana Zamolskienė.

Savo laišką R.Zamolskis adresuoja visiems Lietuvos piliečiams, o ypač tiems, kurie esą buvo neteisingai nuteisti. 

Nors lietuvis, kuriam gimtinėje gresia laisvės atėmimo bausmė, teigia, kad šis laiškas yra jo nuodėmių išpažinimas, vis dėlto jame netrūksta ironijos, pašaipų ir net patyčių iš Lietuvos teisėsaugos ir nuo jo nukentėjusių žmonių.

„Aš noriu Lietuvos gyventojams išpažinti savo nuodėmes ir ruošiu prisipažinimą apie daugybę nusikaltimų, net tuos, apie kurių įvykdymą jūs nežinote. Visiems žinoma, kad aš pats pats didžiausias nusikaltėlis, didžiausias visų laikų žudikas! Ir aš beveik kasdien vykdžiau nusikaltimus. Ir ne po vieną – vagystės, žmogžudystės, plėšimai, turto prievartavimas ir t.t.“, – rašo R.Zamolskis.

Lietuvio teigimu, jis žino, skaitė Lietuvos žiniasklaidoje, kad nemažai žmonių buvo nuteista už nusikaltimus, kuriuos įvykdė ne jie, o jis. Ir esą tarp tų žmonių buvo ir tokių, kurie mirė ar baigė gyvenimą savižudybe, dėl to, kad buvo neteisingai apkaltinti. 

„Bet gi visą tai padariau aš! Tik dėl nusikaltimų kiekio ir mano sušlubavusios atminties, dėl to, kad esu jau amžiuje, o nusikaltimai įvykdyti seniai – aš ne viską prisimenu, bet prisiminti ir tai pripažinti labai noriu, todėl prašau žmonių pagalbos!“, – ironizuoja R.Zamolskis.

Rusijoje įkalintas, tačiau atlikti bausmę Lietuvoje norintis R.Zamolskis rašo, kad ieško nekaltai nuteistų žmonių ar jų giminaičių, kurie jam praneštų apie neteisėtus įkalinimus. Tai jam esą padėtų atgauti atmintį ir jis galėtų prisiminti nusikaltimų detales bei galėtų prisipažinti dėl nusikaltimų, kurių padarymai buvo inkriminuoti kitiems asmenims. 

„Papasakotos nusikaltimų detalės man padėtų prisiminti ir, jei tuos nusikaltimus įvykdžiau aš, prisipažinčiau apie tai oficialiai ir papasakočiau tiesą – išgelbėčiau nekaltai apkaltintus lietuvių tautos žmones ir sulaukčiau atpildo pagal įstatymus. Tai nuramintų mane ir mano sielą, o nekalti, per klaidą nuteisti žmonės būtų reabilituoti“, – tyčiojasi R.Zamolskis.

Rusijoje įkalintas vyras savo laiške teigia, kad visus nusikaltimus jis vykdė nuo 1992 iki 1995 bei nuo 2001 iki 2014 metų, nes esą ir pasprukęs iš Lietuvos, dažnai sugrįždavo į ją ir toliau žudė, plėšė, vagiliavo. 

„Tik kartu, su jūsų ir Dievo pagalba mes galime nustatyti tiesą. Tai yra didelis darbas ir aš noriu jį atlikti. Tai yra pagrindinis atsakymas, kodėl aš noriu sugrįžti į Lietuvą – noriu išgelbėti nekaltus žmones, noriu išpirkti savo kaltę prieš Lietuvos teisėsaugininkus ir tautą, nes nuo 2017 metų rugpjūčio  esu Lietuvos pilietis. Esu pasiryžęs dirbti Lietuvos labui, nes tai yra mano pareiga“, – rašo asmuo, kuris gimtinėje įtariamas keliais nužudymais ir keliais pasikėsinimais nužudyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: ar žinome kur slėptis karo atveju?