Greta Kildišienė iš Seimo išnyko, bet algą gauna Milena

Nors vos du mėnesius parlamentare buvusios Gretos Kildišienės pėdos Seime jau senokai atvėsusios, garsiosios panevėžietės dvasia čia ne tik plevena, bet ir toliau siurbia mokesčių mokėtojų pinigus.

 Greta Kildišienė ir Milena.
 Greta Kildišienė ir Milena.
 Milena garsėja erotinėmis nuotraukomis.<br>A.Švelnos nuotr.
 Milena garsėja erotinėmis nuotraukomis.<br>A.Švelnos nuotr.
 Milena garsėja erotinėmis nuotraukomis.<br>T.Bauro nuotr.
 Milena garsėja erotinėmis nuotraukomis.<br>T.Bauro nuotr.
 Milena garsėja erotinėmis nuotraukomis.
 Milena garsėja erotinėmis nuotraukomis.
 Milena garsėja erotinėmis nuotraukomis.
 Milena garsėja erotinėmis nuotraukomis.
 Milena garsėja erotinėmis nuotraukomis.
 Milena garsėja erotinėmis nuotraukomis.
 Milena garsėja erotinėmis nuotraukomis. Ji fotografavo ir G.Kildišienę.
 Milena garsėja erotinėmis nuotraukomis. Ji fotografavo ir G.Kildišienę.
  Milena garsėja erotinėmis nuotraukomis. Ji fotografavo ir G.Kildišienę.
  Milena garsėja erotinėmis nuotraukomis. Ji fotografavo ir G.Kildišienę.
 Milena garsėja erotinėmis nuotraukomis. Ji fotografavo ir G.Kildišienę.
 Milena garsėja erotinėmis nuotraukomis. Ji fotografavo ir G.Kildišienę.
 Milena.
 Milena.
 Milena prisijungė prie valstiečių.
 Milena prisijungė prie valstiečių.
Daugiau nuotraukų (11)

Lrytas.lt

Nov 25, 2017, 8:09 AM, atnaujinta Nov 27, 2017, 6:52 AM

Valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderio Ramūno Karbauskio globotinė G.Kildišienė prieš pat įsiplieskiant ją iš politikos ištrenkusiam skandalui į Seimą dar suspėjo atsivesti už save ne ką mažiau spalvingą asmenybę.

Pirmomis šių metų dienomis valstiečių frakcijoje referente buvo įdarbinta panevėžietė menininkė Milena Marcinkevičiūtė.

Tiesa, dauguma frakcijos narių šios darbuotojos Seime net nėra matę ir spėlioja, kad beveik 800 eurų atlyginimas moteriai kas mėnesį greičiausiai vis dar kapsi už įspūdingas G.Kildišienės nuotraukas.

Taip pat gali būti, kad praėjusią vasarą įėjimą į valstiečių partijos Panevėžio skyriaus būstinę spalvingais angelais papuošusi menininkė yra ir G.Kildišienės autobiografinės knygos „Atvirai“ viršelio autorė.

Prieš dešimtmetį M.Marcinkevičiūtė į Panevėžio menininkų luomą įsiveržė skandalingai – su erotine fotomontažų paroda.

Dėl referentės – sąmyšis

Kaip erotinėmis fotosesijomis ir provokuojančiais interjerais garsėjanti panevėžietė talkina dorybingiems Seimo valstiečių frakcijos nariams?

Už ką jai mokamas atlyginimas ir kur yra jos darbo vieta?

Nors Seimo interneto svetainėje nurodoma, kad frakcijos referentės M.Marcinkevičiūtės reikėtų ieškoti parlamento rūmuose Vilniuje, čia panevėžietė – itin reta viešnia, o nurodytu jos telefonu atsiliepiantys kiti darbuotojai apie kolegę nieko nežino.

Dar labiau jie sutrinka paprašyti parodyti referentės darbo vietą.

Kai ketvirtadienį po pietų „Lietuvos ryto“ žurnalistai tokį prašymą pateikė frakcijos darbuotojams, kilo sumaištis. „Dabar nėra. Kur ji? Nežinau. Bet galiu paklausti, kada bus“, – blaškėsi už Seimo valstiečių komunikaciją atsakingas Liutauras Ulevičius.

Jis pripažino, kad M.Marcinkevičiūtė lyg ir turėtų būti darbe, bet paklaustas, ar kada nors ją matė, muistėsi: „Ta prasme, ji čia būna. O kur jos darbo vieta? Klauskite administratorės, o ne manęs.“

Tačiau už M.Marcinkevičiūtę neva atsakinga frakcijos darbuotoja Gražina Grabauskienė irgi išsigynė: „Nežinau, aš nesu jos mačiusi. Paklauskite frakcijos seniūno arba pavaduotojų – jie priima į darbą.“

Visi bedė į R.Karbauskį

Tačiau seniūno pavaduotojai Aušrinė Norkienė ir Virginijus Sinkevičius apie šią darbuotoją nieko negalėjo pasakyti.

„Nežinau, kur ji. Tai turbūt dirba. Kur jos kabinetas? Negalėčiau atsakyti, nežinau“, – traukė pečiais parlamentarė.

Valstietė tyla atsakė į kelis kartus pakartotą klausimą, ar žino, kokios M.Marcinkevičiūtės funkcijos.

„Klauskite seniūno“, – paklausta, ar kada nors yra mačiusi frakcijos darbuotoją, po ilgos pauzės šypsodamasi ištarė A.Norkienė.

Tuo metu V.Sinkevičius, vos išvydęs „Lietuvos ryto“ žurnalisto parodytą įspūdinga šukuosena pasipuošusios referentės nuotrauką, krūptelėjo: „Frakcijoje su tokia šukuosena jos tikrai nemačiau. Būčiau tikrai įsidėmėjęs.“

Ilgai galvojo atsakymą

Valstiečių vedlį jau buvo pasiekę atgarsiai apie frakcijos referentės paieškas.

Todėl į seniūno kabinetą gesinti kilusio gaisro skubėjo A.Norkienė, parlamentarė Agnė Širinskienė, frakcijos darbuotojai.

Pats R.Karbauskis, regis, įtemptai galvojo, ką paaiškinti apie mįslingą referentę „Lietuvos rytui“, nes tik po kurio laiko išėjęs iš kabineto ėmė dėstyti: „Jeigu jos nėra Seime, vadinasi, jinai yra kur nors regione.

Tai įprasta praktika: dalis frakcijos referentų, kaip ir Seimo narių padėjėjų, dirba Seime, dalis – regionuose.“

Tiesa, tokiu atveju, kaip „Lietuvos rytui“ nurodė Seimo kanceliarijos atstovai, frakcija turėjo pateikti prašymą leisti jai dirbti ne Seime, bet suteikti tokių išimčių valstiečiai neprašė.

Bet dėl tokios tvarkos M.Marcinkevičiūtę įdarbinęs ir pats darbo laiko apskaitos žiniaraščius, iš kurių matyti, kad referentė pluša visą dieną, savo parašu tvirtinantis valstiečių lyderis galvos nesuka.

Paklaustas, kokias užduotis ši referentė atlieka, R.Karbauskis ėmė aiškinti, jog ir kitų padėjėjų beveik nepažįsta. „Šito žmogaus neatpažinčiau. Tikriausiai plaukų spalva pasikeitusi“, – pažvelgęs į M.Marcinkevičiūtės nuotrauką garsiai svarstė politikas.

Dar kebliau seniūnui sekėsi įvardyti Panevėžyje dirbančios frakcijos referentės funkcijas: „Jeigu neklystu, ši mergina daro visokius vizualinius dalykus, juos galite matyti ir mūsų feisbuko įrašuose, kalendoriuose, kalėdiniuose sveikinimuose.“

O paklaustas, kodėl žiniaraščiuose nurodoma, kad referentė dirba Seime, valstiečių lyderis aiškino, jog nėra prievolės informuoti, kur ir kokią dieną yra frakcijos darbuotojai: „Aš žiniaraščius gal ir pasirašau, bet tikrai jų nepildau.“

Siūlė pakvailioti stotyje

Visu etatu Seime įdarbinta ir atlyginimą gaunanti frakcijos referentė darbo metu siūlo fotografės paslaugas.

Pavyzdžiui, internete galima rasti pasiūlymų užsisakyti valandos trukmės žaismingą asmeninę fotosesiją Panevėžyje. Kaip tik šiuo metu M.Marcinkevičiūtė ją siūlo su 17 proc. nuolaida.

Apsimetusi kliente ketvirtadienį, kai vyko M.Marcinkevičiūtės paieškos Seime, referentės paslaugas bandė užsisakyti „Lietuvos ryto“ žurnalistė.

Atsiprašiusi, kad susigriebė paskutinę akimirką, žurnalistė paklausė, ar pavyktų jau penktadienį suorganizuoti fotosesiją ištekančiai draugei.

„Kada norėtumėte? Dieną? Tai aišku, kad galima. Tik neaišku, kaip čia su tais orais bus, – kalbėjo menininkė, bet netrukus rado išeitį: – Lauke būtų geriau negu ant kokios sofkės. Aš netikiu, kad čia taip smarkiai lis, o jei ką, galima ir po skėčiais.

Gal jums visai tiktų prie traukinių kur nors padurniuoti.“

Menininkę surado Greta?

R.Karbauskis tikino, kad apie tokią referentės veiklą jam nėra žinoma.

Valstiečių lyderis taip pat teigė pirmą kartą girdintis, kad frakcijos darbuotoja garsėja erotinėmis fotosesijomis ir pati mielai išsirengia prieš objektyvą, o namų interjerus klientams siūlo puošti nuogais moterų ir vyrų kūnais.

Net kiek nuraudęs frakcijos seniūnas tvirtino neturįs duomenų apie M.Marcinkevičiūtės veiklą, bet žadėjo pasidomėti: „Jeigu yra kažkas ne taip, mes būtinai reaguosime.“

R.Karbauskis atsakomybę už referentės įdarbinimą prisiėmė sau ir nebuvo linkęs komentuoti kalbų, kad frakcijoje priglausta Panevėžio menininkė yra gera G.Kildišienės draugė.

„Jūs žinote daug daugiau negu aš ar frakcijos nariai.

Mes pasitikrinsime šitą informaciją“, – po kelių gilių atodūsių ištarė R.Karbauskis.

Taisyklės galiojo ne visiems

Beje, valstiečiams laimėjus rinkimus jų vedlys garsiai žadėjo, kad draugai ir artimieji Seime nebus įdarbinami.

„Aš esu labai aiškiai pasakęs visiems, kad jokių variantų panaudoti tas lėšas, kurios skiriamos padėjėjų etatams, savo artimųjų ar savo interesams, nebus. Jeigu sužinočiau tokį faktą, iš karto atitinkamai reaguočiau“, – tada viešai dėstė R.Karbauskis.

Kai kurie valstiečiai patvirtino, kad tokių reikalavimų iš vadovo lūpų girdėjo ir jie. Todėl juos stebindavo, kad partijos lyderis kalbėjo vienaip, o elgėsi priešingai.

„Visi žinojome, kad R.Karbauskio pamokymai galioja mums, bet ne G.Kildišienei“, – „Lietuvos rytui“ sakė po skandalo Valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakciją palikęs Bronislovas Matelis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.