Povilas Urbšys skaudžiai kirto į aklą gynybą perėjusiam Ramūnui Karbauskiui

Seimo Valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakciją sudrebinęs naujas skandalas dėl joje galbūt fiktyviai įdarbintos referentės išprovokavo atvirai kalbėti ir parlamentarą Povilą Urbšį. Politikas skaudžiai kirto į aklą gynybą perėjusiam frakcijos ir partijos vedliui Ramūnui Karbauskiui. „Jis užmiršta, kad vadovauja ne Agrokoncernui“, – rėžė P.Urbšys. 

Anot parlamentaro, R.Karbauskis niekaip nesugeba išsipainioti iš G.Kildišienės tinklų.<br> Lrytas.lt koliažas
Anot parlamentaro, R.Karbauskis niekaip nesugeba išsipainioti iš G.Kildišienės tinklų.<br> Lrytas.lt koliažas
 Pirmadienį R.Karbauskis nutarė atsiprašyti jo globotos buvusios parlamentarės Gretos Kildišienės į frakciją atsivestos menininkės Milenos Marcinkevičiūtės.<br> Lrytas.lt koliažas
 Pirmadienį R.Karbauskis nutarė atsiprašyti jo globotos buvusios parlamentarės Gretos Kildišienės į frakciją atsivestos menininkės Milenos Marcinkevičiūtės.<br> Lrytas.lt koliažas
G.Kildišienės draugę Seime referente įdarbinęs R.Karbauskis painiojasi ir vėl siutina bendražygius. <br>T.Bauro nuotr.
G.Kildišienės draugę Seime referente įdarbinęs R.Karbauskis painiojasi ir vėl siutina bendražygius. <br>T.Bauro nuotr.
 „Jis toliau į tuos tinklus tempia ir visą frakciją, nors po paskutinio skandalo, kai R.Karbauskis slapstėsi nuo žurnalistų, buvo žadama padėti tašką ir daugiau frakcijos į G.Kildišienės reikalus neįvelti“, - sakė P.Urbšys<br> T.Bauro nuotr.
 „Jis toliau į tuos tinklus tempia ir visą frakciją, nors po paskutinio skandalo, kai R.Karbauskis slapstėsi nuo žurnalistų, buvo žadama padėti tašką ir daugiau frakcijos į G.Kildišienės reikalus neįvelti“, - sakė P.Urbšys<br> T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Nov 28, 2017, 11:50 AM, atnaujinta Nov 28, 2017, 12:09 PM

Pirmadienį R.Karbauskis nutarė atsiprašyti jo globotos buvusios parlamentarės Gretos Kildišienės į frakciją atsivestos menininkės Milenos Marcinkevičiūtės. Politikas feisbuke pareiškė, kad nuo sausio pradžios visu etatu frakcijoje dirbanti, tačiau Seime nesirodanti erotinėmis fotosesijomis garsėjanti panevėžietė buvo užsipulta nepelnytai – neįgali moteris esą Panevėžyje dirba nuotoliniu būdu.

Tačiau Seimo kanceliarija tokių duomenų neturi. Jos atstovai „Lietuvos rytui“ praėjusią savaitę oficialiai patvirtino, kad dėl sveikatos problemų nuotoliniu būdu Seime dirba tik vienas asmuo ir jis darbuojasi visai ne Valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijoje, bet Mišrioje Seimo narių grupėje. 

Apie referentės neįgalumą anksčiau nieko neužsiminė ir pats R.Karbauskis.

Jis žurnalistams aiškino, kad M.Marcinkevičiūtės Seime niekas nematė, nes ji esą vykdo specialias frakcijos ir partijos užduotis Panevėžyje. Tiesa, nei frakcijos seniūnas, nei jo pavaduotojai negalėjo paaiškinti, koks referentės darbas, o daugelis frakcijos darbuotojų jos apskritai prisipažino nematę. R.Karbauskis irgi neslėpė, kad frakcijos darbuotojos nė neatpažintų. 

Frakcijos seniūnui naujiena buvo ir papildoma referentės veikla – M.Marcinkevičiūtė darbo metu rengia fotosesijas, nors vargu ar tai matyti jos darbo laiko apskaitos žiniaraščiuose, kuriuos pasirašo R.Karbauskis.

Migloti R.Karbauskio aiškinimai stebino P.Urbšį. „Be frakcijos seniūno, niekas kitas negalėjo žmogaus įdarbinti frakcijoje. R.Karbauskis turi žinoti, ką referentė veikia, kodėl ją apskritai priėmė į darbą. Bet susidarė įspūdis, kad net pats R.Karbauskis nežino ir negali paaiškinti, kaip ji atsirado mūsų frakcijoje“, – stebėjosi parlamentaras. 

 

Anot jo, R.Karbauskis privalo ne ieškoti kaltų kitur, bet pats paaiškinti, kokiu tikslu G.Kildišienės draugė buvo įdarbinta frakcijoje, kokią misiją ji atlieka. „Kadangi jos niekas nėra matęs, gal ji vykdo kokią nors slaptą misiją? Pavyzdžiui, turi infiltruotis į Gintauto Palucko ar Gabrieliaus Landsbergio aplinką ir išgauti kokias nors paslaptis“, – ironizavo frakcijos referentės Seime nė karto nematęs P.Urbšys. 

Valdančiosios frakcijos narys per beveik metus su M.Marcinkevičiūte nesusidūrė ir Panevėžyje, kur yra išrinktas į Seimą, ir svarstė, kad galbūt frakcijos referentės alga jai mokama kaip atlygis už dekoracijas, kurios praėjusią vasarą papuošė įėjimą į Valstiečių ir žaliųjų sąjungos Panevėžio skyriaus būstinę. „Bet kuo čia dėtas Seimas? Ar už tai dabar jai kiekvieną mėnesį mokesčių mokėtojai turi mokėti 800 eurų algą? Tegul ją partija arba R.Karbauskis moka iš savo kišenės“, – rėžė P.Urbšys. 

Politikas priminė, kad R.Karbauskis ir jo vadovaujami valstiečiai kitiems kėlė labai aukštus reikalavimus. „Buvo pasakyta, kad negali būti jokių giminių ar artimųjų, ir taškas. Kalbėjome, kad iš valstybinio sektoriaus bus išguitas nepotizmas. Bet, pasirodo, šie standartai G.Kildišienės draugėms kažkodėl negalioja ir už jai galbūt suteiktas paslaugas tenka mokėti visiems mokesčių mokėtojams. Akivaizdu, kad su jų pinigais R.Karbauskis nori elgtis lyg su jam priklausančio Agrokoncerno pinigais. Bet juk Seimas nėra jo nuosavas koncernas“, – piktinosi P.Urbšys. 

Anot parlamentaro, R.Karbauskis niekaip nesugeba išsipainioti iš G.Kildišienės tinklų: „Jis toliau į tuos tinklus tempia ir visą frakciją, nors po pastarojo skandalo, kai R.Karbauskis slapstėsi nuo žurnalistų, buvo žadama padėti tašką ir daugiau frakcijos į G.Kildišienės reikalus nevelti. 

Labai gaila, kad frakcijos seniūnas neišgirdo raginimų atskirti G.Kildišienę nuo frakcijos ir valstybės reikalų, o į jų kuriamą melą įtraukiama vis daugiau žmonių – gaila žiūrėti, kaip nieko dėti frakcijos darbuotojai dabar turi dangstyti seniūną ir aiškinti tai, kas ir jiems patiems nėra aišku. Mes dėl kokių nors smulkmenų diskredituojame ir save, ir tuos darbus, kuriuos darome.“ 

P.Urbšys nuogąstavo, kad valstiečiams bus sunku atgauti žmonių pasitikėjimą, kol lįs vis naujos R.Karbauskio ir G.Kildišienės paslaptys. „Kai kas spintose slepia griaučius, o mes – milenas“, – ironizavo P.Urbšys. 

 

R.Karbauskis pirmadienį dėl paviešintos frakcijos referentės istorijos apkaltino buvusi Seimo Valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos narį panevėžietį Bronių Matelį.  

Pastarasis pareiškė su tuo neturįs nieko bendra, tačiau nusprendė atsiprašyti referentės, nes mano, kad R.Karbauskis iš jos pasityčiojo: „Atsiprašau už R.Karbauskį, nes jis to padaryti neišdrįso.

Pradžioje galiu pasakyti, kad tokios menininkės nepažįstu ir nieko nesu apie ją girdėjęs, todėl prie šios istorijos niekaip nesu prisidėjęs. Tačiau išgirdęs, kad ji dirba, tačiau darbe nesirodo, išsakiau nuomonę, kad tai gali būti dar viena moteris, dėl kurios gali tekti teisintis R.Karbauskiui, nes jis turi įprotį savo moteris užkrauti valstybei ant galvos.

R.Karbauskis pripažino, kad kalbėdamas žurnalistams jau žinojo, jog toji moteris yra neįgali, tačiau viešai komentuodamas situaciją visaip šaipėsi ir vaipėsi, sakė gerai nežinantis, kas ji tokia, gal tai dirba, o galbūt kitką.

Frakcijos seniūno pavaduotojai irgi, nutaisę pikantišką šypsenėlę, varstė akimis apsinuoginusios neįgalios merginos nuotraukas ir juokėsi, kad tokios darbuotojos niekada nėra matę. Pats R.Karbauskis, žinodamas, kad ji yra neįgali jo frakcijos darbuotoja, šypsojosi ir tiesiog šaipėsi, teigdamas, kad tiksliai jos neprisimena.

Jeigu tikrai R.Karbauskis, kaip teigė, tada jau žinojo apie jos neįgalumą, tačiau nieko nedarė, kad apgintų savo darbuotoją, ir net neprisipažino ją pažįstantis, tai akivaizdu, kad frakcijos lyderis specialiai siekė sukurti situaciją, kurioje kuo daugiau nukentėtų toji frakcijos darbuotoja, o pats iš to gautų kuo daugiau politinės naudos. Kitokia išvada į galvą man tiesiog nelenda.“

Be to, B.Matelis apgailestavo, kad R.Karbauskiui nepavyksta apginti savo moterų. „Ramūnai, tikri vyrai taip nesielgia. Jau ne kartą įrodei, kad nemoki apginti savo moterų, ir kaskart leki į krūmus, kai joms reikia tvirto vyro paramos. Dabar dviprasmiškoje situacijoje palikai ir savo neįgalią darbuotoją, nors apginti galėjai tvirtai pareikšdamas, kad ji frakcijos referente dirba, kokį darbą dirba, kokiomis sąlygomis, kur jos darbo vieta ir kur šiuo metu ją būtų galima rasti. Tuo metu žvelgdamas į savo darbuotojos nuotrauką tik šypsojaisi“, – socialiniuose tinkluose R.Karbauskiui priekaištavo buvęs bendražygis. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.