Po manekenės žūties jos draugės prabilo apie orgijas su narkotikais

„Man darosi baisu“, – telefonu bičiulei ištarė manekenė Dovilė Didžiūnaitytė, kuri vėliau iškrito iš Klaipėdos viešbučio 14-ojo aukšto. „Lietuvos rytas“ surado jos drauges, kurios matė per vakarėlius į taures pilamus narkotikus ir net buvo apsvaigintos.

  Tai viena paskutinių D.Didžiūnaitytės nuotraukų iš J.Statkevičiaus kolekcijos pristatymo užkulisių.  Po ja mergina parašė, kad tai švytėjimo laikas. <br> Nuotr. iš asmeninio albumo
  Tai viena paskutinių D.Didžiūnaitytės nuotraukų iš J.Statkevičiaus kolekcijos pristatymo užkulisių.  Po ja mergina parašė, kad tai švytėjimo laikas. <br> Nuotr. iš asmeninio albumo
Išskirtinio grožio D.Didžiūnaitytė dirbo Milane, jai buvo žadama puiki karjera.<br>G.Bernotaitės nuotr.
Išskirtinio grožio D.Didžiūnaitytė dirbo Milane, jai buvo žadama puiki karjera.<br>G.Bernotaitės nuotr.
Manekenės artimuosius kankina klausimas, kodėl ji iškrito iš šio balkono.<br>G.Pilaičio nuotr.
Manekenės artimuosius kankina klausimas, kodėl ji iškrito iš šio balkono.<br>G.Pilaičio nuotr.
J.Statkevičius: „Dovilė buvo naujas veidas mados pasaulyje.“<br>„Pix studijos“ nuotr.
J.Statkevičius: „Dovilė buvo naujas veidas mados pasaulyje.“<br>„Pix studijos“ nuotr.
Sunerimusi Dovilė skambino draugei ir siuntė žinutes iš Klaipėdos.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Sunerimusi Dovilė skambino draugei ir siuntė žinutes iš Klaipėdos.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
 „Atsikabinkit nuo manęs“, - tokią žinutę R.Pinikas atsiuntė Dovilės draugei.
 „Atsikabinkit nuo manęs“, - tokią žinutę R.Pinikas atsiuntė Dovilės draugei.
 J.Statkevičius po kolekcijos pristatymo su manekenėmis kaskart pakelia po taurę šampano.  Dizaineris tikino, kad anksčiau nei per dūzges, nei po jų problemų nekildavo.  <br>R.Neverbicko nuotr.
 J.Statkevičius po kolekcijos pristatymo su manekenėmis kaskart pakelia po taurę šampano.  Dizaineris tikino, kad anksčiau nei per dūzges, nei po jų problemų nekildavo.  <br>R.Neverbicko nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Rasa Karmazaitė, Gediminas Pilaitis, „Lietuvos rytas“

Dec 2, 2017, 9:15 AM, atnaujinta Dec 2, 2017, 11:21 PM

Sostinės „Siemens“ arenos užkulisiuose šurmuliavo išskirtinio grožio moterys, makiažo ir šukuosenų meistrai. Jie ruošėsi dizainerio Juozo Statkevičiaus naujausios drabužių kolekcijos pristatymui.

Dauguma manekenių tiktai trumpam atvyko į gimtinę, o po mados spektaklio ruošėsi grįžti į Paryžių, Milaną, Niujorką, Tokiją.

Lapkričio 9-ąją susitikusios Vilniuje manekenės viena kitai pasakojo, kokias šalis aplankė, su kokiais dizaineriais bei fotografais dirbo. Grožio specialistų išpuoštos merginos užkulisiuose prieš pasirodymą darėsi asmenukes atminčiai.

Kartu įsiamžino ir dvi reto grožio manekenės – iš Milano atvykusi šviesiaplaukė 22 metų D.Didžiūnaitytė bei 28 metų Akvilina Ubartaitė.

Merginos atrodė kaip dvynės – abi su juodais perukais, ryškiu makiažu, permatomais juodais drabužiais, puoštais žėrinčiomis žvaigždėmis.

Manekenės taip pat jautėsi to vakaro žvaigždėmis.

D.Didžiūnaitytei dizaineris patikėjo ant podiumo pasirodyti svarbią akimirką – prieš pat manekenę, pasipuošusią vestuviniu apdaru.

Tuo metu, kai modeliai puošėsi užkulisiuose, prie arenos sustojo prabangus automobilis. Į kolekcijos pristatymą atvyko žinomas prodiuseris, buvęs aktoriaus Vytauto Šapranausko vadybininkas Ričardas Pinikas su draugu.

Vėliau merginos girdėjo kalbas, kad jiems pavyko gudriai prasmukti pro apsaugą. Esą apsaugai jie pasakė, kad skubiai atvežė paskutinius drabužius iš J.Statkevičiaus kolekcijos.

„Tas veikėjas nedirbo su mūsų komanda – aš jo užkulisiuose nemačiau, gal kokią minutę ir buvo užėjęs. Man rūpėjo pasirodymas.

Ten buvo per šimtą modelių – merginų ir vaikinų, dar būrys siuvėjų, kirpėjų. Apsauga buvo stipri. Vienas draugas, norėjęs mane pasveikinti, ant kelių klaupėsi, tačiau jo vis tiek neįleido“, – pasakojo J.Statkevičius.

36 metų R.Piniko nebuvo tarp kviestinių svečių. Žurnalistei jis tvirtino, kad į kolekcijos pristatymą kvietimą gavo iš draugo.

„Aplink manekenes visada sukasi įvairaus plauko veikėjai, bet anksčiau po mano kolekcijų pristatymų problemų nekildavo.

Labai gaila Dovilės – po šou ji man padėkojo, o kaip degė jos akys! Tai buvo naujas veidas mados pasaulyje, ji buvo nežemiško grožio, tarsi iš kosmoso. Jai buvo žadama puiki ateitis, sutartys su pasaulyje garsiais mados namais“, – atsiduso J.Statkevičius.

Vakarėliuose plinta „oksikas“

Žinia apie lapkričio 20-osios vakarą iš viešbučio „Amberton Klaipėda“ 14-ojo aukšto iškritusią D.Didžiūnaitytę apskriejo ir jos drauges modelius. Kai kurios manekenės ne juokais išsigando.

Viena jų po J.Statkevičiaus mados šou linksminosi su D.Didžiūnaityte ir R.Piniku.

Kitos merginos yra anksčiau buvusios vakarėliuose, kuriuose dalyvavo tas pats prodiuseris.

Manekenės svarstė, kad prieš mirtį D.Didžiūnaitytė galėjo būti apsvaigusi ne tik nuo alkoholio, bet ir nuo narkotikų.

Tai dar turėtų patvirtinti arba paneigti ekspertai, kurių išvadų laukia Klaipėdos prokurorai ir kriminalistai iš Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos.

„Lietuvos ryto“ kalbintos manekenės teigė savo akimis mačiusios per vakarėlius siūlomą narkotinę medžiagą, vadinamą „oksiku“ arba „buratinu“.

Tai natrio oksibutiratas, medicinoje naudojamas narkozei.

Manekenės yra mačiusios, kaip „oksikas“ švirkštu yra lašinamas į kokteilius. Vienos jų draugė nuo perdozavimo mirė.

Vilniuje šią narkotinę medžiagą prieš dešimt metų ėmė platinti Lapinų grupuotė, vadinta mažąja „Vilniaus brigada“. Gauja buvo susodinta už grotų, bet jos narių vietą užėmė kiti.

„Tarp jaunimo dabar populiarus „oksikas“ į Lietuvą patenka iš kitų šalių, pavyzdžiui, Rusijos. Jis atpalaiduoja raumenis, slopina smegenų veiklą“, – paaiškino buvęs narkomanas Darius, pažinojęs Lapinų gaujos narius ir pats platinęs narkotikus.

Apie narkotikus prabilusios manekenės nori įspėti kitas merginas, kad jos nepakliūtų į gudriai suregztas netikros meilės pinkles.

O D.Didžiūnaitytės artimieji neabejoja, kad jos mirtis veda prie klastingo voratinklio, kuris yra apraizgęs pramogų pasaulį.

„Tai nėra pavienis atvejis. Tame rate yra daugiau žmonių, kurie merginas paverčia bejėgėmis ir jomis naudojasi“, – kalbėjo žuvusios manekenės dėdė Arūnas.

Pasiūlė vykti pas manekenę

„Merginoms gali būti žadamas dangus, dovanojamos rožės – pasaulis joms atrodys rožinis. Bet tai gali būti tik žiauri apgaulė“, – prabilo manekenė A.Ubartaitė.

Po J.Statkevičiaus kolekcijos pristatymo ji kartu su D.Didžiūnaityte nuvyko į sostinės „Stiklių“ restorane surengtą vakarėlį.

Dūzgėse šurmuliavo keli šimtai kviestinių svečių.

Restorane pasirodė ir klaipėdietis R.Pinikas. Manekenės jį matė ir prie didžėjaus pulto.

Paryčiais, jau baigiantis vakarėliui, Akvilina pastebėjo prie Dovilės atsargiai besišliejantį prodiuserį. Dovilė nesikratė simpatiško vyro draugijos, bendravo su juo draugiškai.

„Reikia jau bėgti. Doviliuk, gal pas tave važiuojam?“ – prodiuserio žodžius įsiminė A.Ubartaitė, nutarusi nepalikti draugės ir vykti kartu.

Kompanija nuvyko į D.Didžiūnaitytės namus sostinės Kalvarijų gatvėje. Jos tėvai tuo metu buvo išvykę į Norvegiją.

Toje šalyje anksčiau gyveno ir ten mokyklą baigė ir vienturtė duktė Dovilė.

„Aš po kurio laiko nuėjau miegoti. Pabudau nuo triukšmo.

Atsikėlusi išvydau, kad Dovilė praradusi koordinaciją.

Tada pamačiau du buteliukus. Pasakiau Ričardui, kad jais nemosikuotų, – kol aš ten būsiu, neleisiu to vartoti. Tai buvo „oksikas“. Žinau tai šimtu procentų“, – patikino A.Ubartaitė.

Į Klaipėdą išvyko be pinigų

Lapkričio 10-osios vakarą R.Pinikas ir D.Didžiūnaitytė išsiruošė į naktinį klubą. Dovilė paprašė Akvilinos vykti kartu. Akvilina nenorėjo tęsti linksmybių, bet prodiuseris neatlyžo: „Taryboje nedalyvausi? Varysi, ir viskas.“

Naktiniame sostinės klube trijulė pramogavo iki paryčių. Apie 5 valandą ryto R.Pinikas iškvietė taksi ir Akvilinos paklausė: „Kur tave nuvežti?“ Manekenė nenorėjo palikti draugės, bet dar kartą išgirdo primygtinį klausimą. Ji pasakė savo namų adresą.

Dar neprašvitęs lapkričio 11-osios rytas buvo paskutinis, kai A.Ubartaitė matė draugę Dovilę gyvą.

Lapkričio 12-ąją D.Didžiūnaitytė turėjo išskristi atgal į Milaną, o atsidūrė Klaipėdoje.

„Viskas dabar verčiama ant manęs. Bet mes ten važiavome ne dviese, o keturiese. Dovilei patiko Klaipėdoje su manimi būti“, – teigė vedęs prodiuseris, paklaustas, kodėl manekenė neišvyko į Milaną.

A.Ubartaitė mano, kad jos draugė nesuvokė, kur įkliuvo. Pasaulis jai atrodė rožinių spalvų, simpatiškas vyras rodė dėmesį. Galbūt ji pamanė, kad mezgasi nauja meilė?

Į Klaipėdą Dovilė išvyko nepasiėmusi net banko kortelių.

Netrukus draugei ji parašė, kad neturi pinigų ir nežino, kaip grįžti į Vilnių.

R.Pinikas patikino, kad jis užsakė viešbučio kambarį. Esą Dovilė Klaipėdoje nebadavo – jie eidavo ir pramogauti, ir pavalgyti.

„Jie ateidavo kartu, Dovilė valgydavo rytietišką sriubą“, – patvirtino vienos uostamiesčio kavinės barmenas Žygis.

Naktinio klubo vadovas Manfridas teigė matęs R.Piniką ir Dovilę – jie linksminosi su didesne kompanija.

Mergina buvo geros nuotaikos, pasakojo apie J.Statkevičiaus kolekcijos pristatymą.

Prodiuseris liepė atsikabinti

„Blemba, nežinau, ką daryti.

Jam jau visai blogai“, – tokią žinutę iš Klaipėdos D.Didžiūnaitytė pasiuntė A.Ubartaitei.

Paskambinusi Dovilė pasiguodė, kad jai baisu ir kad R.Pinikas elgiasi keistai. Manekenė pokalbį greitai baigė, nes į kambarį kažkas įėjo.

A.Ubartaitė puolė skambinti ir siųsti žinutes R.Pinikui – klausinėjo, kur yra Dovilė, sakė, kad jos ieško artimieji, agentūros atstovai.

„Atsikabinkit nuo manęs“, – atskriejo klaipėdiečio R.Piniko žinutė lapkričio 14-osios vakarą.

„Jis tikino, kad Dovilės su juo nėra, o jis laiką leidžia su šeima“, – paaiškino A.Ubartaitė.

Tačiau ji nenurimo, susisiekė su draugais: „Šaika, ką darome?“

Vienas draugas galėjo parvežti manekenę į Vilnių, bet į prašymus išvykti iš Klaipėdos po kurio laiko ji jau nereagavo.

Vėliau A.Ubartaitę pasiekė kalbos, kad jos draugė buvo „atsijungusi“ naktinio klubo tualete, kad vyrams buvo siūloma praleisti laiką viešbutyje su šviesiaplauke manekene.

Nusekė paskui į balkoną

Lemtingąją lapkričio 20-ąją tame pačiame viešbučio kambaryje kaip ir D.Didžiūnaitytė buvo klaipėdietis Aivaras. Vakare į viešbutį grįžo R.Pinikas. Darbuotojams jis pasirodė nervingas. Prodiuseris pakilo į 14-ąjį aukštą.

Po kelių minučių iš kambario išėjo Dovilė ir pasuko balkono link. Netrukus paskui ją nuėjo R.Pinikas. Juos nusekė kitas vyras, kuris iš balkono išbėgo susiėmęs už galvos.

„Taip, aš tą Aivarą pažįstu. Jis buvo su ja visą dieną. Aš nežinau, kaip ji iškrito. Manau, netyčia.

Aš bėgau su Aivaru žiūrėti į apačią, jis išsigando ir pasišalino. Buvau šokiruotas – palikite mane ramybėje, man galva plyšta.

Mes patys tvarkysimės su sunkių nusikaltimų skyriumi“, – „Lietuvos rytui“ dėstė R.Pinikas.

Jis neigė, kad viešbučio kambaryje įvyko konfliktas. Bet pripažino, kad pasiūlė manekenei vykti namo.

Voliojosi ant grindų

„Aš taip pat buvau tame viešbutyje, taip pat 14-ajame aukšte, tik gerokai anksčiau nei Dovilė.

Ričardą pažįstu kelerius metus. Jis su manimi buvo linksmas, globėjiškas, turėjo pinigų, rodė dėmesį. Jis girdavosi pažintimis, kiek daug visko gali. Mačiau ir jo draugą Aivarą.

Į viešbutį buvo atėjęs ir kitas jo draugas.

Ričardas man pasiūlė „oksiko“, pats jį vartojo. Po to jis krito kaip guminis, voliojosi ant grindų. Man nuo „oksiko“ suglebo raumenys.

Tame viešbutyje ne kartą vyko orgijos su narkotikais, tarp jų – ir kokainu.

Kad nereikėtų mokėti prostitutėms, ieškoma gražių merginų, joms duodama narkotikų ir jos išnaudojamos. Tai – vieša paslaptis.

Ar po tragiško įvykio buvo tiriamas Ričardo kraujas?“ – susirūpino manekenė Jolita (vardas pakeistas).

Pašnekovė tvirtino, kad „oksikas“ gali būti labai pavojingas, jei jo žmogus perdozuos.

Tada ims miegas, žmogus gali panirti į komą. Jolita teigė, kad šį rudenį perdozavęs neatsibudo Ričardo draugas, tačiau tai nesustabdė prodiuserio.

Visą žurnalistų tyrimą skaitykite dienraštyje "Lietuvos rytas"​

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.