Valstiečių referentės istorija etikos sargų kol kas nepasiekė

Nors kai kurie Seimo nariai mano, kad kilusi skandalą dėl Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos referentės Milenos Marcinkevičiūtės turėtų imtis vertinti parlamento Etikos ir procedūrų komisija, panašu, kad kol kas tai neįvyks.

 Etikos ir procedūrų komisijos atstovė sakė, kad komisija gali pradėti tyrimą savo iniciatyva.
 Etikos ir procedūrų komisijos atstovė sakė, kad komisija gali pradėti tyrimą savo iniciatyva.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-12-06 10:50

Antradienio vakare kalbėdamas LRT laidoje „Dėmesio centre“ Antikorupcijos komisijas pirmininkas Vitalijus Gailius teigė, kad trečiadienį Seime yra komitetų ir komisijų posėdžių diena, tad susirinkusi Etikos ir procedūrų komisija turėtų apsvarstyti ir šį klausimą.

„Tai Seimo Etikos ir procedūrų komisija turbūt turi savo darbotvarkėje šitą klausimą.

Manau, kad komisija išsikvies Seimo kanceliariją ir ją išklausys: ar viešai paskleista informacija pasitvirtino, ar ne. Komisija turės visuomenei pateikti visą informaciją – tokį matau artimiausią sprendimą“, – sakė V.Gailius.

Naujienų portalas lrytas.lt bandė susisiekti su komisijos pirmininke, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) Rita Tamašuniene, tačiau to padaryti nepavyko.

Susisiekus su komisijos sekretoriato atstove, ji informavo, kad bent jau šį trečiadienį komisiją šio klausimo nesiims, tai matyti ir posėdžio darbotvarkėje.

„Jokių oficialių kreipimųsi kol kas nesame gavę, tačiau komisija gali pradėti tyrimą savo iniciatyva“, – sakė komisijos atstovė Vita Misiūnienė.

Susirinkusi Etikos ir procedūrų komisija pirmiausia turi nuspręsti, ar apskritai turi būti pradėtas tyrimas. Jei tyrimas bus pradėtas, komisija turėtų apklausti su čia istorija susijusius Seimo narius, galimai ir kanceliarijos atstovus.

Naujienų portalas lrytas.lt primena, kad skandalas dėl LVŽS frakcijos referentės kilo prieš „Lietuvos rytui“ paskelbus, kad nors M.Marcinkevičiūtė ir gauna atlyginimą, kaip Seime dirbanti referentė, niekas jos nėra matęs parlamente.

Politikai Bronislovas Matelis ir valstietis Povilas Urbšys garsiai prabilo, kad toks panevėžietės įdarbinimas gali būti susijęs su sausį iš Seimo pasitraukusia Greta Kildišiene, mat abi moterys yra draugės.

Ramūnas Karbauskis neigia žiniasklaidoje pasirodžiusius įtarimus dėl esą galimai fiktyviai įdarbintos frakcijos referentės Milenos Marcinkevičiūtės. Politikas teigė, kad moteris yra neįgali ir dirba nuotoliniu būdu, nors tokios informacijos Seimo kanceliarija neturi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.