Gintautas Paluckas pasakė, ką norėtų matyti Lukiškių aikštėje

Nerimstant aistroms dėl to, koks paminklas turėtų atsirasti sostinės Lukiškių aikštėje, savo nuomonę pasakė ir Vilniaus vicemeras, socialdemokratų pirmininkas Gintautas Paluckas. Kol dalis Seimo narių ir visuomenės veikėjų yra įsitikinę, kad aikštėje turėtų išdygti Vytis, politikas laikosi kiek kitos nuomonės.

Gintautas Paluckas.<br>T.Bauro nuotr.
Gintautas Paluckas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 8, 2017, 8:36 AM

„Aš manau, kad aikštėje turėtų būti tai, už ką nubalsavo visuomenė ir komisija. Ar tai yra kalnelis, ar bunkeris, tai turėtų būti aikštėje“, – „Žinių radijo“ laidoje „Opozicija“ kalbėjo G.Paluckas. Tiesa, tokį atsakymą išpešti iš jo nebuvo lengva, nes politikas bandė išsisukti nuo konkretaus paminklo įvardinimo.

Naujienų portalas lrytas.lt primena, kad trečiadienį susirinkusi Seimo Valstybinės istorinės atminties komisija griežtai pabrėžė, kad pavasarį priimta Seimo rezoliucija nurodo, kad aikštėje turi stovėti „Laisvės kario“ (Vyčio“) skulptūra.

Be to, aikštės pertvarkymo darbų projekte taip pat nurodoma, kad aikštėje turi stovėti valstybės simbolis, o pagal Konstituciją valstybės simboliais yra laikomi – vėliava, himnas ir herbas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.