G. Landsbergis kirto R. Karbauskiui: panašu į greitųjų kreditų schemą

Žiniasklaidai pradėjus kelti klausimus dėl Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderio Ramūno Karbauskio valdomos įmonės Agrokoncerno, į diskusiją įsitraukė ir Tėvynės sąjungos lyderis G.Landsbergis. Jis sureagavo ir į pirmadieninį valstiečių lyderio ir žurnalisto Edmundo Jakilaičio kivirčą.

 Žiniasklaidai pradėjus kelti klausimus dėl Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderio Ramūno Karbauskio valdomos įmonės „Agrokoncernas“, prie diskusijos prisijungė ir Tėvynės sąjungos lyderis G.Landsbergis.<br> „Lrytas.lt“ koliažas
 Žiniasklaidai pradėjus kelti klausimus dėl Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderio Ramūno Karbauskio valdomos įmonės „Agrokoncernas“, prie diskusijos prisijungė ir Tėvynės sąjungos lyderis G.Landsbergis.<br> „Lrytas.lt“ koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-12-12 14:45, atnaujinta 2017-12-12 16:17

„Rimti vyrai rimtais klausimais rimtuose tinkluose rimtai svaidėsi. Tikiu ir tikiuosi, kad visi iškelti klausimai bus atsakyti“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašė konservatorių lyderis.

Jis prisimena ir neseną Lietuvos regione išgirstą istoriją apie R.Karbauskio Agrokoncerno taikomą praktiką.

„Jau anksčiau esu rašęs apie Panevėžio regione įsivyravusią ir Agrokoncerno taikomą praktiką. Susitikimuose žmonės liudija, kad su Ramūnu Karbauskiu siejama įmonė parduoda ūkininkams trąšas ir kitus chemikalus, tačiau mokėjimus atideda. Taip sutampa, kad atideda dažniausiai iki spalio mėnesio, kaip tik iki tada, kai grūdų kaina mažiausia.

Dažnu atveju dėl prasto derliaus, nepaskaičiuotos rizikos ar tos pačios mažos kainos ūkininkai negeba grąžinti skolos. Ir, anot liudijimų, su Ramūnu Karbauskiu siejamos įmonės perima negebančio atsiskaityti ūkininko žemes. Tiesa, kai kuriais atvejais ūkininkams paliekama maža dalis žemės (pasak tų, kuriais bendravau, paliekama apie 10 procentų), kurioje leidžiama su griežta priežiūra tvarkytis ir taip grąžinti likusias skolas“, – rašė politikas.

Jis tikina, kad tai panašu į greitųjų kreditų schemą, o visas procesas panašus į baudžiavos sugrąžinimą. „Minčių, kaip sakoma, tikrai kyla įvairių. Pirmiausia – tai paprasta greitųjų kreditų schemytė, „Dieduko Ramūno paskolytė“ – pigiau negu kitur. Aha, tikrai. Bet kas kiek esame krimtę istorijos, atsimename, kad „nuvarymas nuo žemės“ vyko lygiai tokiu pat metodu. T.y. Lietuvoje kuriama baudžiava“, – konstatavo G.Landsbergis.

„Aha, sakysite, tai ką darom? Galima griežčiau reguliuoti, kad įmonė, kuri ir trąšas skolina, ir žemėje augina, negalėtų tuo pat metu abiejų veiksmų daryti, nes yra SUINTERESUOTA ir grūdus spalį pirkti, ir žemes atimti, ir, žinoma, pinigus už trąšas atgauti. Galėtume patikrinti, kiek Seime baudžiavos palaikytojų. Bet šiandien sužinojau, kad ministras Markauskas yra parengęs visiškai priešingą tvarką. Pagal jį, Agrokoncernui ir kitoms didžiosioms įmonėms būtų leidžiama naudoti ES pinigus perimti iš sunkioje situacijoje atsidūrusių ūkininkų žemės sklypus“, – rašė G.Landsbergis.

„Taip, taip, ir klausimas. Gerbiamas Ramūnai, kodėl nusprendėte atkurti Lietuvoje baudžiavą?“ – klausė konservatorių lyderis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.