A. Maldeikienė: „A. Veryga ministro kėdėje atsidūrė per klaidą“

Mišrios Seimo narių grupės seniūno pavaduotoja Aušra Maldeikienė teigė, kad Sveikatos apsaugos ministras, kuriam Seimas ketvirtadienį rengia interpeliaciją, išsisuko iš jam nepatogių klausimų. Parlamentarė jam klausimus uždavė apie politikams suteikiamas išskirtines paslaugas be eilės.

A.Maldeikienė: „A.Veryga ministro kėdėje atsidūrė per klaidą“.<br>T.Bauro nuotr.
A.Maldeikienė: „A.Veryga ministro kėdėje atsidūrė per klaidą“.<br>T.Bauro nuotr.
A.Maldeikienė: „A.Veryga ministro kėdėje atsidūrė per klaidą“.<br>D.Umbraso nuotr.
A.Maldeikienė: „A.Veryga ministro kėdėje atsidūrė per klaidą“.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2017-12-14 13:21, atnaujinta 2017-12-14 16:08

Politikė socialiniame tinkle „Facebook“, kad balsuos už interpeliaciją ministrui.

„Buvau pateikusi Sveikatos apsaugos ministerijai klausimus, ar egzistuoja į sovietinį nomenklatūrinį gydymą panaši tvarka, kai Seimo nariai gauna paslaugas ar konsultacijas be eilės ir išskirtinėmis sąlygomis (nes gavau tokių signalų neformaliais kanalais)“, – aiškino parlamentarė.

Ji rašė, kad žmogus nesuprantantis, kad tokia praktika kuria išrinktuosius, negali būti ministru.

Aurelijus Veryga, dengdamasis paciento teisėmis ir privatumo saugojimu, nepateikė atsakymų, ar jam žinoma kiek Seimo narių be eilės buvo aptarnauti valstybinėse sveikatos įstaigose. Sąjūdžio laikais vienas iš labiausiai visuomenę įerzinusių dalykų buvo nomenklatūros privilegijos. Žmogus, kuris nesupranta, kad paslaugų gavimas be eilės vien dėl savo padėties sukuria išrinktųjų kastą, nėra vertas eiti ministro pareigų“, – rašė Seimo narė.

„Dar daugiau – Seimo nariai, kurie gauna tokias paslaugas be eilės ir išskirtinėmis sąlygomis savo kailiu nepatiria sveikatos apsaugos sistemos problemų, todėl jiems gali nesimatyti to, kad ji neveikia. Vidurinės klasės atstovai, kurie ir išlaiko šią sistemą savo mokamomis įmokomis turi laukti mėnesių mėnesius savo įmokomis apmokėtos paslaugos, o kai kuriems Seimo nariams sudaroma, kaip jau anksčiau pavadinau “pirmadienio teisė”. Todėl menksta tikėjimas valstybe ir teisingumu joje“, – teigė politikė.

Jos manymu, ministras savo kėdėje atsidūrė per klaidą.

„Į mano pateiktą klausimą Ministras neatsakė, vaidindamas, kad nesuprato. Matyt jis neturi loginio mąstymo dovanos ir negeba ir niekada negebės eiti pareigų, kuriose jis per klaidą atsidūrė“, – socialiniame tinkle „Facebook“ argumentavo parlamentarė.

Seimas ketvirtadienį ėmėsi svarstyti sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos interpeliacijos. Tai pirmoji tokia procedūra šios kadencijos parlamente. Prieš posėdį valdančiųjų lyderiai Ramūnas Karbauskis ir Saulius Skvernelis teigė, kad interpeliacija tikrai nepavyks. Ramus buvo ir pats A.Veryga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.