Ramūnas Karbauskis įsitikinęs: Aurelijaus Verygos interpeliacija nepavyks

Parlamentas ketvirtadienį imasi vertinti sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos atsakymų į opozicijos klausimus. Atsakinėti į juos prireikė dėl to, kad opozicinės frakcijos inicijavo interpeliaciją ministrui. Seimas dėl to balsuos posėdžio metu.

R.Karbauskis negailėjo komplimentų A.Verygos darbui.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
R.Karbauskis negailėjo komplimentų A.Verygos darbui.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Ramūnas Karbauskis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Ramūnas Karbauskis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Saulius Skvernelis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Saulius Skvernelis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 14, 2017, 10:24 AM, atnaujinta Dec 14, 2017, 10:45 AM

Tiesa, nei premjeras Saulius Skvernelis, nei Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) lyderis Ramūnas Karbauskis nemato tam pagrindo. Valdančiųjų lyderiai įsitikinę ir tuo, kad interpeliacija nepavyks.

Nemato pagrindo

„Manau, kad tikrai nėra jokio pagrindo interpeliacijai, turės ministras galimybę atsakyti į tuos klausimus ir viskas pasibaigs, kaip turi pasibaigti“, – prieš Seimo posėdį kalbėjo ministras pirmininkas.

Anot jo, pagal klausimus, kuriuos A.Verygai pateikė opozicija, panašu, kad jie priekaištauja už daromus darbus ir tai, pasak premjero, yra keista. Jis taip pat teigė, kad sveikatos apsaugos ministro darbui priekaištų neturi.

Svarbiausias klausimas – išspręstas

Tuo tarpu R.Karbauskis vienareikšmiškai įsitikinęs, kad interpeliacija nepavyks. Jis teigė manantis, kad opozicija susipažino su įsigaliojusiomis pertvarkomis dėl vaistų kontrolės ir suprato, kodėl staiga prireikė receptų tiems vaistams, kurie anksčiau buvo pardavinėjami be recepto.

„Pasirodo, kad kai išsiaiškino opozicija, kad tai nėra ministerijos sprendimai, tai yra gamintojų sprendimai, o prekybos įmonės labai ilgai nesilaikė tvarkos, tai dabar atsiranda tvarka, ta tvarka duoda rezultatus.

Pagrindinis klausimas, dėl kurio buvo pradėta šita interpeliacija, nebeturi jokio pagrindo, nes visuomenės palaikymas šioms reformoms yra didelis“, – žurnalistams sakė R.Karbauskis.

Jam priminus, kad ne tik dėl šio klausimo ministrui keliama interpeliacija, valstiečių lyderis tam pritarė, bet, jo galva, tai yra pagrindinis klausimas, dėl kurio buvo nuspręsta imtis interpeliacijos, o šiam klausimui dingus nebėra, dėl ko ir prie kryžiaus kalti A.Verygą.

LVŽS pirmininkas teigė, kad sveikatos apsaugos ir farmacijos sektorius, kuriame dirba A.Veryga yra ypatingai sunkus, reformų nebuvo labai daug metų, tad klaidų išvengti sunku, bet jis tikino, kad ministras dirba ryžtingai.

„Aš, manau, kad tai yra vienas geriausių šios Vyriausybės ministrų“, – pagyrų negailėjo R.Karbauskis.

Priims sprendimą

Interpeliaciją ministrui pasirašė 46 parlamentarai iš opozicinių Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų, Liberalų sąjūdžio, „Tvarkos ir teisingumo“, Socialdemokratų frakcijų ir Mišrios Seimo narių grupės. Pagal Seimo statutą, inicijuoti interpeliaciją ministrui gali ne mažiau kaip 29 Seimo nariai.

Apsvarstęs interpeliaciją, Seimas sudarys redakcinę komisiją parengti nutarimo projektui dėl pritarimo ar nepritarimo ministro atsakymams.

Jei nutarimo projekte atsakymams siūloma nepritarti ir ministrui reiškiamas nepasitikėjimas, tokiam sprendimui priimti reikia ne mažiau kaip 71 balso. Priėmus tokį sprendimą ministras turėtų atsistatydinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.