Tarp kitko. Politiko skiepas – saugumo pažyma

R.Karbauskis galėtų ir neprašyti dovanų iš Kalėdų Senelio, nes geriausią jau yra gavęs – jis taip džiaugiasi leidimu dirbti su slapta informacija, kad tuo pasigyrė ir socialiniame tinkle feisbuke.

J.Stacevičiaus nuotr.
J.Stacevičiaus nuotr.
 Rasa Karmazaitė.
 Rasa Karmazaitė.
J.Stacevičiaus nuotr.
J.Stacevičiaus nuotr.
J.Stacevičiaus nuotr.
J.Stacevičiaus nuotr.
J.Stacevičiaus nuotr.
J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

„Lietuvos rytas“

Dec 15, 2017, 12:26 PM, atnaujinta Dec 15, 2017, 12:28 PM

Tiesa, politikas neužsiminė, ar saugumiečių skiepą gavo ir kiti Seimo valstiečių frakcijos nariai. Valstiečių vedlys, matyt, dėl drąsos ketino į specialiųjų tarnybų rankas atsiduoti visu būriu.

Tačiau tokia idėja patiko ne visiems valdančiosios frakcijos nariams – vieni prunkštė, o kiti ne juokais išsigando. Kas ten žino, kokių istorijų slaptosios tarnybos apie juos atkapstys.

Bet nuo šnipinėjimo paskiepytas R.Karbauskis dabar visiems, kurie jį išdrįs pavadinti Karabasu, galės pakišti pažymą. Prorusišką etiketę esą jam buvo bandoma klijuoti siekiant vienintelio tikslo – sugriauti reputaciją. O to siekė mistiniai klanai.

Jau anksčiau R.Karbauskis yra dėstęs, kad prieš jį naudojama „hibridinio karo antroji fazė“. Nieko keista, nes priešai jį nuolat puola.

Ir metų pradžioje kilus skandalui dėl jo globotinės G.Kildišienės ryšių su Agrokoncernu valstiečių vedlys šaukė, kad tai priešų – medžiotojų būrelių darbas.

R.Karbauskis feisbuke šįkart džiūgavo, kad patikrinti visi jo galimi interesai ir ryšiai. Tai gal specialiosios tarnybos galėtų paaiškinti, kas politiką sieja su G.Kildišiene ir jos fotosesijų rengėja Milena, (ne)dirbusia Seime? Nes jis to taip ir neatskleidė.

Į R.Karbauskio pagyras, kad gali susipažinti su slapta informacija, dalis jo kolegų nežiūri rimtai. Kultūros komiteto pirmininkas jau gyrėsi glaudžiu bendradarbiavimu su teisėsaugos institucijomis, bet, regis, taip tik siekė pasirodyti reikšmingas.

Be to, saugumo išduota pažyma dar negarantuoja, kad slapta informacija bus pasiekiama, nes tam turi atsirasti būtinybė. Bet kas slapto gali būti kultūros aruoduose?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.