Haroldas Mackevičius kirto Ramūnui Karbauskiui: uždavė dar daugiau klausimų

Į socialinių tinklų karą su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) lyderiu įsijungė dar vienas žinomas televizijos veidas. Humoristas, vienas iš laidos „Dviračio šou“ kūrėjų Haroldas Mackevičius sureagavo į Ramūno Karbauskio ir žurnalisto Edmundo Jakilaičio vienas kitam adresuotus įrašus.

 H.Mackevičius pasidalijo įrašais, skirtais R.Karbauskiui.<br> lrytas.lt koliažas
 H.Mackevičius pasidalijo įrašais, skirtais R.Karbauskiui.<br> lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 16, 2017, 1:46 PM, atnaujinta Dec 17, 2017, 9:09 AM

Praėjusią savaitę E.Jakilaitis pasidalino įrašu, kuriame paskelbė 24 klausimus R.Karbauskiui, į kuriuos pastarasis, pasak žurnalisto, vengia atsakyti. Į tai sureagavęs H.Mackevičius rašė, kad taip pat turi klausimu valdančiųjų lyderiui.

„Dėl trąšų. Jūs Ramūnai atsakote, kad importuojate trąšas iš įvairių šalių ir visos trąšos Europoje sertifikuotos. Jūsų Edmundas klausia visiškai ne to. Klausimas paprastas. Gaminant azoto trąšas reikia elektros, dujų ir fabriko su daug vamzdukų. Azotas yra ore, jis nemokamas. Rusyne dujos ir elektra kainuoja tiek, kiek sutari su Putinu, vaizdžiai kalbant, todėl Europa taiko antidempingo muitus amonio salietrai.

Na, kitaip, tarkim, bankrutuos Achema ir pusė Jonavos liks be darbo, nes ponia Lyda Lubienė perka dujas ir elektrą mūsų lietuviškom kainom. Nuo to saugo muitai. Kompleksinėm trąšom muitų nėra, jei teisingai suprantu. Kalba eina apie konkrečias kompleksines trąšas NPK 30.4.4. ir tik tuo atveju, jei jos iš Rusijos importuotos. Iš Ispanijos jūs vežkite ką tinkamas, nors ir vaikus.

Jamam konkrečias kompleksines trąšas NPK 30.4.4. 30 tai azoto kiekis, jis amonio salietroj buva nitratinis ir amoniakinis, 4 tai fosforo pentoksido kiekis, 4 tai kalio oksido kiekis. Žodžiu, azoto daug, kalio fosforo mažoka. Gal specialiai sumaišyta, kad muito išvengti, gal ne. Trąšos geros, švarios, augalams tinka. Bet yra vienas bet. Kai perku savo sklypui pavasarį Achemos trąšas “Pavasaris”, ten proporcijos visai kitos NPK 18.9.12. Klausimai labai paprasti, gal ūkininkai padės atsakyti, čia gal Ramūno ir nereikia varginti.

Ar importuoja jūsų įmonės šias konkrečias trąšas iš konkrečios Rusijos? Ar kompleksas NPK 30.4.4 visais laikais buvo naudojamas, ar tapo madingas tik įvedus muitus? Dar yra tokia 33-3-0 (N-P-K). Dar įdomesnė. Visiškai liesa trąša kompeksiškai žiūrint. Kalio be, kažkoks fosforo šiupeliukas įmestas. Ar prekiaujat NPK 33.3.0 ? Koncerno puslapyje vakar rašė, kad prekiajat, rašo kad rusiškas, bet gal jie slapta nuo jūsų prekiauja? Ar Amerikos fermeris, ūkininkaujantis panašiose platumose tręšia savo rapsą NPK 30.4.4, NPK 33.3.0 ar ne?“ – rašė H.Mackevičius.

Tokiu jo įrašu netruko pasidalinti keli šimtai žmonių. Po kurio laiko jis pasidalino dar vienu įrašu. Prie supelijusios bandelės nuotraukos žinomas vyras rašė:

„Pakalbėkim apie grūdus, gerbiamas Ramūnai. Edmundas jūsų klausė paprasto dalyko – kiek jūs superkat tik pašarams tinkamų grūdų ir kiek pašarinių parduodat ar ten sušeriat savo gyvulėliams. Ar sutampa skaičiai? Tarkim, įvažiavo į elevatorių 10 traktorių su papelijusiais grūdais, o kiek išvažiavo? Labai paprastas klausimas. Jūs atsakote, kad Lietuvoje auginami tik maistiniai kviečiai, kurie esant nepalankiom gamtinėm sąlygom gali papelyti ir tapti pašariniais.

Niekas jūsų neklausia, kuo jie gali tapti. Kad Lietuvoj lyja, o kai lyja pelyja, suprantu ir aš ir jūsų gerbiama karvė. Man įdomu, ar elevatoriuje supelyję pašariniai kviečiai negali tapti maistiniais? Jūs pats sakote – mes grūdus džioviname, sijojame, vėtome. Jų kokybė gerėja, atsijojat visokias svėres ir dirses, tikiu. Mane labiau pelėsiai domina, ar nepapuola jie į mano ar mano vaiko bulką? Visiškai nenoriu kasdien valgyti antibiotikus mikrodozėmis, mikotoksinai man neskanu, aflatoksinas kepenų vėžį sukelia, pelėsių sporoms vaikas alergiškas.

Čia ir jūsų karvė mūktų nepatenkinta. Pasikartosiu, klausimas labai paprastas – kiek tonų in, kiek tonų out. Aišku, galimas ir toks paprastesnis variantas. Atvažiuoja prie elevatoriaus žemdirbys po javapjūtės išvarvėjusiom akim, atstovi parą nemiegojęs eilėj o supirkėjas jam ir sako,- šūdas šiemet, Pranai, apipeliję tavo kviečiai, mano nuosava laboratorija taip nustatė.

Birbina liūdnas Pranas dyzelį namo, o tu tuos kviečius vėtai, vėtai, žiū – visai maistiniai tie kviečiai, gal reiktų Pranui primokėt, bet tas durnius jau namo nuvažiavo. O gal čia Algio kviečiai, viskas susimaišė bunkeryje. Labai vienodi tie kviečiai. Ai, parduosim į Alžyrą, arabas suės. Čia už pasidalijimus eina karmos taškai. P.S. Specialiai palikau kelis netikslumus, gal Ramūnas užsikabins už jų ir pradės atsakinėti.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: KT konstatavo, kad R. Žemaitaitis pažeidė Konstituciją