Edmundas Jakilaitis: „Visuomenei sužinoti apie R.Karbauskį yra gyvybiškai svarbu“

Įtampa tarp valstiečių lyderio Ramūno Karbauskio ir žurnalisto Edmundo Jakilaičio auga, o neseniai žibalo į ugnį šliūkštelėjo pats politikas.

R.Karbauskis teigia, kad prie E. Jakilaitį bus pradedami teisiniai procesai.
R.Karbauskis teigia, kad prie E. Jakilaitį bus pradedami teisiniai procesai.
Edmundas Jakilaitis teigia, kad teismo procesas su R. Karbauskiu atsakytų į klausimus.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Edmundas Jakilaitis teigia, kad teismo procesas su R. Karbauskiu atsakytų į klausimus.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 19, 2017, 3:34 PM, atnaujinta Dec 19, 2017, 6:58 PM

Žurnalistas politikui viešai pateikė 24 klausimus, bet atsakymų, kaip pats teigia, nesulaukė, o R.Karbauskis viešai perspėjo E.Jakilaitį, kad savo garbę gins teismuose.

„Įmonės, kurios buvo apšmeižtos, kreipėsi su priešteisminiu įspėjimu į jūsų minėtą kolegą E.Jakilaitį. Ten (E.Jakilaičio klausimuose. – Red.) apšmeižtos įmonės, nesuprantu, kaip su tuo mane reikėtų sieti“, – naujienų portalo delfi.lt vaizdo konferencijoje sakė valstiečių lyderis Ramūnas Karbauskis ir pridūrė, kad jau inicijuojamas teisinis procesas.

E.Jakilaitis: „Teismai bus tik į naudą“

Naujienų portalo lrytas.lt kalbintas žurnalistas E.Jakilaitis teigė, jog apie Seimo nario grasinimus, kad jam teksią minti teismų slenksčius, išgirdęs iš žiniasklaidos.

„Kiekvienas žmogus turi teisę kreiptis į teismą, o aš manau, kad tai gera proga visuomenei ir man, kaip žurnalistui, gauti atsakymus į tuos klausimus. Juk norint ką nors paneigti, reikia žinoti, ką paneiginėji...

Negalima atsiųsti kažkokios informacinės nuograužos, pavadinus ją atsakymais, ir tokiu pagrindu bandyti ką nors paneigti. Jau nekalbu apie tai, kad pati logika paneiginėti klausimus yra gana abejotina“, - sakė E.Jakilaitis.

E.Jakilaitis teigė, kad teismo procesas būtų gera proga pateikti visuomenei atsakymus apie vieną įtakingiausių politikų Lietuvoje – didžiausios parlamentinės partijos pirmininką, turintį akivaizdžių ekonominių interesų įvairiose verslo srityse Lietuvoje.

„Teismo procesas, jei R.Karbauskis tokiu grasina, man ir visuomenei būtų puiki galimybė išsireikalauti iš pono Karbauskio ir jo įmonių informacijos, kiek ir kokių trąšų įvežta per pastarąjį laikotarpį į Lietuvą, kada padidėjo jų kiekis, dėl kokių aplinkybių, išsiaiškinti, kiek per gimines ir kitokiais būdais R.Karbauskis valdo žemių Lietuvoje.

Jei jis nusiteikęs eiti į teismą, tai visuomenei gali būti didelė nauda“, – kalbėjo E. Jakilaitis ir patvirtino, kad kol kas raštu jokių su teisminiais procesais susijusių dokumentų nėra gavęs.

Anot žurnalisto, iš 24 R.Karbauskiui pateiktų klausimų vos į septynis buvo iš dalies atsakyta.

„Iš pradžių maniau, kad tai rašinėlis socialiniam tinklui „Facebook“, bet paskui tie patys atsakymai buvo atsiųsti dar kartą“, – teigė jis.

„Sužinoti daugiau informacijos apie Ramūną Karbauskį yra ne tik viešas interesas, bet gyvybiškai svarbus visuomenės interesas, nes tai žmogus, kuris vadovauja įtakingiausiai politinei partijai Lietuvoje.

Nemanau, kad matant dabartinį nusiteikimą viską slėpti tai bus lengvas kelias, bet aš esu pasiruošęs tą kelią nueiti“, – kalbėjo jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.