Konstitucinis Teismas išvadą dėl M. Basčio veiksmų gali skelbti penktadienį

Konstitucinis Teismas šį penktadienį gali paskelbti išvadą dėl parlamentaro Mindaugo Basčio veiksmų, sako teismo pirmininkas Dainius Žalimas.

Mindaugas Bastys<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Mindaugas Bastys<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-12-19 12:57

Teismas rengia išvadą, ar Seimo narys sulaužė priesaiką ir pažeidė Konstituciją, kai nuslėpė savo ryšius su buvusiu KGB darbuotoju Piotru Vojeika bei tarpininkavo organizuojant neskelbiamus „Rosatom“ atstovų susitikimus su Lietuvos politikais.

„Jeigu aplinkybės susiklostys palankiai, tai aš tikiuosi, kad penktadienį, bet tvirtai to pažadėti negaliu“, – žurnalistams antradienį sakė D. Žalimas.

Gruodžio 5 dieną M. Basčio apkaltos bylą išnagrinėjęs Konstitucinis Teismas išvadą turi parengti per mėnesį.

Parlamentaras teigia savo veiksmais priesaikos nesulaužęs. M. Bastys neigia kaltinimus, kad bandė klaidinti tyrimą atlikusio Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto narius, veikė prieš Lietuvos interesus.

Jei Konstitucinis Teismas pripažins Seimo narį sulaužius priesaiką ar šiurkščiai pažeidus Konstituciją, Seimas spręs dėl jo mandato panaikinimo.

Apkalta M. Basčiui inicijuota ir dėl Valstybės saugumo departamento nurodytų jo ryšių su atominės energetikos korporacijos „Rosatom“ atstovu vadinamu Jevgenijumi Kostinu, Rusijos valstybinio kanalo RTR žurnalistu Ernestu Mackevičiumi, buvusiu Kauno mafijos autoritetu įvardijamu Saturnu Dubininku ir neteisėta veikla įtariamu verslininku Vadimu Pachomovu. Šių ryšių pagrindu Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis kovo mėnesį atsisakė suteikti M. Basčiui leidimą dirbti su slapta informacija.

Autorius: Saulius Jakučionis

politika@bns.lt, +370 5 205 85 10 - Lietuvos naujienų skyrius 191211

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.