Seimas Artūrą Skardžių atleido iš Energetikos komisijos

Seimas atleido iš Energetikos komisijos Socialdemokratų darbo frakcijos narį Artūrą Skardžių, kurį parlamentinė Antikorupcijos komisijos pripažino turintį interesų atsinaujinančių išteklių energetikoje ir galbūt pažeidusį viešuosius ir privačius interesus.

Artūras Skardžius<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Artūras Skardžius<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Sniegė Balčiūnaitė (BNS)

Dec 19, 2017, 1:42 PM

Už tai antradienį balsavo 59 parlamentarai – visi iš valdančiosios koalicijos, nes prieš pietus iš posėdžių salės pasitraukusi opozicija balsavime nedalyvavo.

Atšaukus A. Skardžių, nuo šiol Energetikos komisijoje dirbs 12 parlamentarų, nes Socialdemokratų darbo frakcija kito savo nario į komisiją nedeleguoja.

Po nepalankių Antikorupcijos komisijos išvadų A. Skardžius pats pareiškė pasitraukiantis iš Energetikos komisijos.

Seimas A. Skardžių jau yra atšaukęs iš Ekonomikos komiteto ir, nors opozicija tam ir priešinosi, paskyręs dirbti Aplinkos apsaugos komitete, kur taip pat svarstomi su atsinaujinančia energetika susiję įstatymai.

Pasak Antikorupcijos komisijos, A. Skardžiaus šeimos nariai dalyvauja energetikos versle, o Specialiųjų tyrimų tarnyba komisija yra pareiškusi, kad parlamentaro teiktos pataisos dėl atsinaujinančių išteklių galėjo sudaryti išimtines sąlygas mažųjų saulės bei vėjo elektrinių savininkams, nes šiuose versluose jis turėjo interesų.     

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.