A. Širinskienė toliau puola E. Jakilaitį – užsimena apie galimybę susimažinti mokesčius

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovė Agnė Širinskienė ir toliau domisi žurnalisto Edmundo Jakilaičio žmonos privačiais interesais. Politikės teigimu, po to, kai ji trečiadienį kreipėsi į VTEK, užsienio reikalų ministerijoje dirbanti žurnalisto žmona savo deklaraciją papildė.

A.Širinskienė toliau puola E. Jakilaitį – užsimena apie galimybę susimažinti mokesčius.<br>T.Bauro nuotr.
A.Širinskienė toliau puola E. Jakilaitį – užsimena apie galimybę susimažinti mokesčius.<br>T.Bauro nuotr.
Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovė Agnė Širinskienė ir toliau domisi žurnalisto Edmundo Jakilaičio žmonos privačiais interesais.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovė Agnė Širinskienė ir toliau domisi žurnalisto Edmundo Jakilaičio žmonos privačiais interesais.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 29, 2017, 11:14 AM, atnaujinta Dec 29, 2017, 11:45 AM

„Ji tą pačią, gruodžio 27, dieną papildė privačių interesų deklaraciją, pateikdama naujus duomenis apie vyro Edmundo Jakilaičio verslus. Deklaracija, lyginant su ankstesne, papilnėjo 5 lapais, atsirado ir daugiau niekur viešumoje nematytų šeimos veiklų“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašė A.Širinskienė.

„Nuo 2007 metų Edmundas Jakilaitis yra įregistravęs individualią veiklą, kurios pobūdis atitinka jo valdomų akcinių bendrovių veiklos pobūdį“, – rašė parlamentarė.

Visgi, Seimo narė norėtų ir atskiros paties Edmundo Jakilaičio ataskaitos.

„Duomenys apie individualios veiklos pajamas ir mokesčius nėra viešai prieinami, tad belieka pasiūlyti Edmundui Jakilaičiui pačiam paskelbti, kokias lėšas iš savo įmonių jis pervedė į savo individualią veiklą. Tada išvadas galės padaryti kiekvienas, mokantis skaičiuoti skirtumus tarp akcinių bendrovių ir individualios veiklos apmokestinimo“, – tikino Seimo narė.

Ji užsimena ir apie galimybę susimažinti mokesčius.

„Visai neseniai Seime priėmėme sprendimus keisti individualios veiklos apmokestinimą, kad juo nebūtų įmanoma naudotis stambiems verslininkams susimažinant mokesčius valstybei. Individuali veikla turi būti orientuota į smulkius verslus, kada lengvatinės apskaitos ir mokesčių sąlygos yra būtinos verslui išgyventi. Ar milijonines apyvartas skaičiuojantis verslininko E. Jakilaičio turimų UAB verslas yra toks smulkus, kad reikia dar ir individualios veiklos? Į šį klausimą tikriausiai turėtume atsakyti kiekvienas pats sau“, – rašė A.Širinskienė.

Naujienų portalas lrytas.lt primena, kad A.Širinskienė susidomėjo R.Jakilaitienės privačiais interesais dėl E.Jakilaičio įmonės laimimų viešųjų pirkimų konkursų. Anot Seimo narės, konkursai gali būti susiję su URM dirbančia žurnalisto žmona, ar jo verslo partnerio Lauryno Šeškaus žmona, kuri yra laikinoji Turizmo departamento vadovė.

Pateikiame ir viso konflikto socialiniuose tinkluose chronologiją: 

- Gruodžio 11 dieną Edmundas Jakilaitis pateikia 24 klausimus R.Karbauskiui, apie jo koncerno vykdomą veiklą.

- Tą pačią dieną R.Karbauskis pradėjo kelti klausimus apie su E.Jakilaičiu siejamų įmonių pelną ir sumokamus mokesčius. Į žurnalisto klausimus patikino atsakysiąs tada, kai bus priimtas kitų metų biudžetas.

- Gruodžio 14 dieną E.Jakilaitis pranešė, kad žino apie jam rengiamą šmeižto bylą.

- Gruodžio 15 dieną R.Karbauskis dalinai atsakė į žurnalisto klausimus. Tuo pačiu klausdamas, kuo paremti šie klausimai.

- Tą pačią dieną prie diskusijos prisijungė ir televizijos laidų kūrėjas Haroldas Mackevičius. Daugiausiai dėmesio sulaukė paviešinti pokalbiai, su galimai nuo Agrokoncerno nukentėjusiais ūkininkais.

- Į televizijos laidų kūrėjo klausimus R.Karbauskis sureagavo gruodžio 21 dieną. Jis tikino, kad sutinka tiesioginėje laidoje atsakyti į visus klausimus. Tačiau pirmiausia siūlė pasitikrinti informaciją.

- Gruodžio 27 dieną prie diskusijos prisijungė ir A.Širinskienė, pažerdama kaltinimų ne tik E.Jakilaičiui, bet ir jo aplinkai – užsienio reikalų ministerijoje dirbančiai E.Jakilaičio žmonai, o laikinoji Turizmo departamento vadovei – žurnalisto verslo partnerio L.Šeškaus antrajai pusei. Dėl, neva, laimimų konkursų.

- Tą pačią dieną žurnalistas E.Jakilaitis tikino, kad R.Karbauskio advokatai reikalavo jo klausimus atsiimti.

- Gruodžio 28 dieną E.Jakilaitis išplatino konfidencialios sutarties tarp jo įmonės ir LRT turinį ir paviešino, kiek gauna už vienos laidos kūrimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.