Agrokoncernas: „Haroldas Mackevičius skleidžia melagingą informaciją“

Televizijos laidų kūrėjo Haroldo Mackevičiaus teiginiai neatitinka realybės, penktadienį išplatintame pranešime rašo Agrokoncerno atstovai. Jų teigimu, atsakomybės nenešantis asmuo, visuomenei teigia klaidingą informaciją, kuri sudaro neigiamą Ramūno Karbauskio ir viso Agrokoncerno įvaizdį.

Agrokoncernas: „Haroldas Mackevičius skleidžia melagingą informaciją“.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Agrokoncernas: „Haroldas Mackevičius skleidžia melagingą informaciją“.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-12-29 14:27, atnaujinta 2017-12-29 16:54

Pateikiame visą išplatintą pranešimą:

Agrokoncerno įmonių grupė griežtai neigia pastarosiomis dienomis nuolat vieno, save prisistatančio visuomenės veikėju, humoristu, t.y. kaip jokios atsakomybės nenešančiu asmeniu, Haroldo Mackevičiaus viešai skleidžiamą informaciją.

„Jokios atsakomybės nenešantis asmuo socialiniuose tinkluose skleidžia melagingą informaciją. Atkreiptinas dėmesys, kad žiniasklaidos priemonės, besiremdamos juo, kaip šaltiniu, netikrina informacijos ir nesuteikia Agrokoncernui galimybės paneigti visuomenę klaidinančios ir įmonių reputaciją griaunančios informacijos bei tokią informaciją skleidžia savo priemonėse, pažeidžia pagrindinius žiniasklaidos principus – išklausyti ir pateikti visas puses“, – teigia UAB „Agrokoncerno grupė“ generalinis direktorius Valdas Eimontas.

Pasak jo, Agrokoncernas gruodžio 28 d. išplatino pranešimą su koncerno informacija, paneigiančia skleidžiamus gandus, tačiau gruodžio 29 d. socialiniame tinkle vėl imama skleisti klaidinanti informacija, kuri atsiranda ir žiniasklaidos priemonėse su antraštėmis tokiomis, kaip „Televizijos prodiuseris Haroldas Mackevičius suabejojo viešu Ramūno Karbauskio „Agrokoncerno“ pareiškimu apie gražius santykius su ūkininkais. Jo preliminariu vertinimu, vien nuo 2016 metų įmonė paprašė bankrotą iškelti net 20-čiai fizinių asmenų“.

Agrokoncernas informuoja, kad toks išankstinis subjektyvus vertinimas, nepatikrinus informacijos ir neleidžiant atsakyti į keliamus klausimus Agrokoncernui, klaidina visuomenę ir žemina sąžiningai verslą vykdančios įmonių grupes reputaciją. Teiginiai, esą vien nuo 2016 metų įmonė paprašė iškelti bankrotą net 20-čiai fizinių asmenų, yra visiškas prasimanymas, nuo 2016 m. nei vieno tokio prašymo Agrokoncernas nėra pateikęs, visose šiose bylose dalyvauja procese trečiuoju asmeniu, kaip ir kiti asmenų kreditoriai.

„Mus neramina ir naujos tendencijos žiniasklaidoje, kada tiesos neatitinkanti ir su įmonių veikla bandoma susieti informacija perteikiama klausimų forma“, – teigia V. Eimontas.

Pasak V. Eimonto svarbu ir tai, kad H. Mackevičius tikrovės neatitinkančią informaciją skleidžia neva užduodamas klausimus politikui Ramūnui Karbauskiui, kuris yra vienintelis UAB „Agrokoncernas“ akcininkas, tačiau jau daug metų nevadovaujantis jokiai grupės įmonei ir po Seimo rinkimų visiškai pasitraukęs iš verslo.

„Visi su įmonių veikla susiję klausimai turi būti pateikti įmonėms arba koncernui“, – teigia V. Eimontas.

Įmonių grupės vadovus ir visą įmonių bendruomenę neramina ir tai, kad H. Mackevičius siekdamas sudaryti įspūdį, kad jo pateikiama informacija yra teisinga, skleidžia menamas istorijas, kurias jam neva papasakojo žemdirbiai.

Šių metų gruodžio 28 d. H. Mackevičius paskelbė dar vieną pranešimą apie Agrokoncerno neva vykdomą neteisėtą veiklą, pažymėjęs, kad į jį kreipęsis asmuo „tiesiog pasakoja, kaip buvo“ (t. y. pasakoja tiesą). Anot H. Mackevičiaus pateiktos informacijos šaltinio, vienoje Agrokoncerno įmonių grupės įmonėje Jonavos rajone, šalia Liepių kaimo, 2015 metais studentas buvo įdarbintas „svėrėju – sandėlininku“ ir dirbo praktiškai be laisvadienių daugiau nei du mėnesius.

Studento teigimu, jo darbo metu „atėjo skundas iš Afrikos, kad laivas, išplaukęs iš Lietuvos su keliolika tūkstančių tonų ekstros klasės grūdų, atplaukė tiek pašarinių ir supelijusių grūdų“. Maža to – R. Karbauskio tėvas Česlovas, atvykęs į ūkį, neva pasakojęs, „kaip lengva laivais iškišti prasčiausius grūdus“.

Agrokoncernas informuoja, kad visi šie H. Mackevičiaus socialiniame tinkle paskelbti ir išvardinti teiginiai yra prasimanyti ir melagingi.

Minimoje bendrovėje niekuomet nedirbo joks asmuo ar asmenys „svėrėjo – sandėlininko“ pareigose. Nei 2015 metais, nei kitais metais minima bendrovė „neperėmė“ jokių skolininkų žemių. Maža to, jokių skolininkų, įsikūrusių Jonavos rajone, šalia Liepų kaimo, Agrokoncerno įmonių grupės įmonės neturėjo. Grūdų kokybės klastojimo istorija taip pat yra melaginga. Tokio „skundo iš Afrikos bendrovės“ įmonės nėra gavusios. Atrodo, kad šių pramanų autoriaus fantazija itin laki, kadangi sunku net įsivaizduoti, kad užsienio pirkėjams nesvarbi kokybė, užtenka tik juos sukrauti į laivus.

Agrokoncernas dar kartą pabrėžia, kad Agrokoncerno įmonių grupės įmonės veiklą vykdo vadovaujantis teisės aktais ir gera verslo praktika. Įmonės nekuria jokių antidempingo muito išvengimo schemų, neklastoja grūdų kokybės rodiklių, negrobia ūkininkų ūkių ir verslų. Agrokoncerno įmonių grupės įmonės yra pasirengusios atsakyti į konkrečius, aiškius ir korektiškus klausimus dėl vykdomos veiklos.

Nepagrįstus kaltinimus ir spekuliacijas Agrokoncernas vertina kaip nekorektiškas ir amoralias priemones. Agrokoncernui vertinant šių dienų skleidžiamos melagingos informacijos pliūpsnį, kyla pagrįstų klausimų, ar tokiu būdu nėra suvedinėjamos asmeninės sąskaitos su politiku R. Karbauskiu, darant didžiulę žalą Agrokoncerno įmonių grupės įmonių reputacijai bei tokiu būdu siekiama trikdyti šių įmonių veiklą.

Naujienų portalas lrytas.lt primena, kad televizijos laidų vedėjas prisijungė prie žurnalisto Edmundo Jakilaičio užduodamų klausimų Ramūnui Karbauskiui. Daugiausiai dėmesio susilaukė jo paviešinti pokalbiai su nuo Agrokoncerno nukentėjusiais ūkininkais.

Prašo paneigti

Haroldas Mackevičius sureagavo ir į Agrokoncerno teiginius.

„Gavau piktą raštą iš Agrokoncerno, kur aš kaltinamas melu ir tuo, kad klausimus uždavinėju ne tokius ir ne tam. Dalis Agrokoncerno kaltinimų adresuoti žiniasklaidai, ne man, tai tuos praleisiu. Pradžiai prašau gerbiamo direktoriaus Valdo Eimonto paneigti tikrovės neatitinkančią informaciją, kur aš vadinamas “save prisistatančio visuomenės veikėju”. Nurodykite, kur, kada, kokiomis aplinkybėmis save pristačiau kaip visuomenės veikėją. Nurodykite spaudos leidinius, radijo ar televizijos laidas, kur save pristačiau, kaip visuomenės veikėją. Jei ne, prašau paneigti šią tikrovės neatitinkančią informaciją“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašė H.Mackevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.