A. Širinskienė dėl E. Jakilaičio kreipiasi į VMI

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovė Agnė Širinskienė ir toliau domisi žurnalisto Edmundo Jakilaičio ir jo žmonos Rasos Jakilaitienės vykdoma veikla. Diskusija, jau beveik mėnesį besitęsianti socialiniuose tinkluose, šį kartą pasisuko į finansinių ataskaitų tikrinimą. Politikė kreipėsi į Valstybinę mokesčių inspekciją, prašydama atlikti E.Jakilaičio vykdomo verslo mokestinį patikrinimą.

A. Širinskienė dėl E. Jakilaičio kreipiasi į VMI.<br> J.Stacevičiaus ir G.Bitvinsko nuotr. 
A. Širinskienė dėl E. Jakilaičio kreipiasi į VMI.<br> J.Stacevičiaus ir G.Bitvinsko nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 2, 2018, 10:07 AM, atnaujinta Jan 2, 2018, 12:21 PM

„Taigi, lieka atviri klausimai. Ir jų daug. Kas pranešta mokesčių inspekcijai, kai E. Jakilaitis ir jo sutuoktinė įvardija E. Jakilaičio vykdomas veiklas nevienodai? Ar E. Jakilaitis galimai nevykdė įstatymu jam nustatytos pareigos pranešti mokesčių inspekcijai apie vykdomą naują individualios veiklos rūšį (mokymus)? Ar galimai ne tik kad buvo nevykdoma pareiga pranešti mokesčių inspekcijai apie savo ūkinę veiklą, bet ir kartu nesumokėti mokesčiai už pajamas, gautas vedant mokymus? Kaip sumokėti mokesčiai, kai veiklos rūšies kodo tikriausiai negali rašyti į metinę gyventojo pajamų deklaraciją, nes mokesčių inspekcijos nesi informavęs apie vykdomą veiklą?“ – rašė parlamentarė.

„Dar peršasi klausimas, o kaip mokant mokesčius bus su leidžiamais atskaitymais, kai veiklos rūšis nedeklaruota? Juk gali būti tokia didelė pagunda, pavyzdžiui, mokesčių mokėtojui vertinant leidžiamus atskaitymus Gyventojo pajamų mokesčio įstatymo 18 straipsnio prasme“, – tikino Seimo narė.

Jos teigimu, dėl neatsakytų klausimų, ji prašo VMI atlikti E.Jakilaičio vykdomos veiklos mokestinį patikrinimą.

„Kadangi klausimų kilo daug ir jie visi – mokestiniai – šįryt kreipiausi į Valstybinę mokesčių inspekciją, prašydama atlikti verslininko E. Jakilaičio vykdomos individualios veiklos mokestinį patikrinimą“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašė A.Širinskienė.

Pateikiame pilną Seimo narės pasisakymą: 

Naujienų portalas lrytas.lt primena viso konflikto chronologiją:

– Gruodžio 11 dieną Edmundas Jakilaitis pateikia 24 klausimus R.Karbauskiui, apie jo koncerno vykdomą veiklą.

– Tą pačią dieną R.Karbauskis pradėjo kelti klausimus apie su E.Jakilaičiu siejamų įmonių pelną ir sumokamus mokesčius. Į žurnalisto klausimus patikino atsakysiąs tada, kai bus priimtas kitų metų biudžetas.

– Gruodžio 14 dieną E.Jakilaitis pranešė, kad žino apie jam rengiamą šmeižto bylą.

– Gruodžio 15 dieną R.Karbauskis dalinai atsakė į žurnalisto klausimus. Tuo pačiu klausdamas, kuo paremti šie klausimai.

– Tą pačią dieną prie diskusijos prisijungė ir televizijos laidų kūrėjas Haroldas Mackevičius. Daugiausiai dėmesio sulaukė paviešinti pokalbiai, su galimai nuo Agrokoncerno nukentėjusiais ūkininkais.

– Į televizijos laidų kūrėjo klausimus R.Karbauskis sureagavo gruodžio 21 dieną. Jis tikino, kad sutinka tiesioginėje laidoje atsakyti į visus klausimus. Tačiau pirmiausia siūlė pasitikrinti informaciją.

– Gruodžio 27 dieną prie diskusijos prisijungė ir A.Širinskienė, pažerdama kaltinimų ne tik E.Jakilaičiui, bet ir jo aplinkai – Užsienio reikalų ministerijoje dirbančiai E.Jakilaičio žmonai, o laikinoji Turizmo departamento vadovei – žurnalisto verslo partnerio L.Šeškaus antrajai pusei. Dėl neva laimimų konkursų.

– Tą pačią dieną žurnalistas E.Jakilaitis tikino, kad R.Karbauskio advokatai reikalavo jo klausimus atsiimti.

– Gruodžio 28 dieną E.Jakilaitis išplatino konfidencialios sutarties tarp jo įmonės ir LRT turinį ir paviešino, kiek gauna už vienos laidos kūrimą.

– Gruodžio 29 dieną Ramūnui Karbauskiui priklausantis Agrokoncernas išplatino pranešimą, kuriame tikino, kad televizijos laidų kūrėjas H.Mackevičius viešina išgalvotus faktus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.