Remigijus Žemaitaitis pasakė, kaip balsuos dėl Kęstučio Pūko

„Žinių radijo“ laidoje „Opozicija“ „Tvarkos ir teisingumo“ pirmininkas Remigijus Žemaitaitis, paklaustas, kaip Seime gali išsispręsti parlamentaro Kęstučio Pūko klausimas, sakė, kad dėl to partijos viduje jau sutarta, tačiau Seime esame įvairių nuomonių.

K.Pūko likimą lems balsavimas Seime.<br>D.Umbraso nuotr.
K.Pūko likimą lems balsavimas Seime.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 12, 2018, 8:16 AM, atnaujinta Jan 12, 2018, 8:39 AM

„Klausimas nėra iš pačių maloniausių. Po vakarykščio pasitarimo supratome, kad nuomonių yra skirtingų. Ypač tai išryškėja, kai kalbėjomės su skirtingų frakcijų atstovais. Konstitucinio teismo nutarime parašyta, kad Seimo narys šiurkščiai pažeidė Konstituciją. Partija nusprendė pritarti KT nutarimui, kad pažeidęs Konstituciją K. Pūkas negali likti Seime“, – teigė jis.

R.Žemaitaitis sakė, kad tai bus visiems pamoka, kad „darbas ir malonumai“ yra nesuderinami dalykai.

Komentuodamas kito partijos kolegos Petro Gražulio situaciją, partijos vadovas sakė: „Petras pozityvus, bet, matyt, jį išveda iš kantrybės per didelis dėmesys jo asmeniniam gyvenimui. Jam konservatoriai yra įgėlę ir jis jiems. Džiaugiuosi Petru, kad jis papildė savo deklaraciją informacija dėl automobilio nuomos“, – teigė R.Žemaitaitis.

Penktadienį parlamentas spręs, ar panaikinti seksualiniu priekabiavimu kaltinamo Seimo nario Kęstučio Pūko mandatą. Gruodžio pradžioje Seimas balsų dauguma sutiko panaikinti politiko teisinį imunitetą, o po to praėjus porai savaičių Konstitucinis Teismas (KT) pripažino, kad K.Pūkas savo veiksmais šiurkščiai pažeidė Konstituciją ir sulaužė Seimo nario priesaiką.

Prieš daugiau nei metus vykusiuose Seimo rinkimuose K.Pūkas dalyvavo su „Tvarkos ir teisingumo“ partija, jo kandidatūra buvo iškelta vienmandatėje Šilainių apygardoje. Į parlamentą jis buvo išrinktas pagal partijos sąrašą pirmajame 2016-ųjų metų rinkimų ture.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.