Aušra Maldeikienė rėžė Agnei Širinskienei: „Jūs man bjauri“

Seimui šeštadienį balsuojant dėl Lietuvos edukologijos, Aleksandro Stulginskio ir Vytauto Didžiojo universitetų sujungimo, kilo aršios diskusijos. Tačiau jos įgavo naują atspalvį, kai po balsavimo prie mikrofono stojo valstietė Agnė Širinskienė.

 A.Maldeikienė aštriai pasisakė apie A.Širinskienę.<br> T.Bauro nuotr.
 A.Maldeikienė aštriai pasisakė apie A.Širinskienę.<br> T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 13, 2018, 2:30 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 9:06 AM

Parlamentarė po balsavimo panoro atsiprašyti universitetų rektorių ir akademinių bendruomenių dėl to, kaip Seimo salėje buvo diskutuojama:

„Mūsų kai kurių elgesys šiandien buvo gėdingas. Europos viduryje, XXI amžiuje, staiga mes išgirstame sakymus, kad universitetas su mokslininkais yra daiktas. Greičiausiai didesnio barbarizmo universitetų atžvilgiu mūsų dienomis išgirsti neįmanoma.

Aš tikrai atsiprašau ir už tą šmeižtą universiteto atžvilgiu, kurio mes buvome priversti klausytis. Seime, tokioje institucijoje ir dar tokią dieną, tokių dalykų neturėtų būti. Man tikrai gėda. Atsiprašau.“

Pirmoji į tokius žodžius sureagavo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos narė Gintarė Skaistė. Ji A.Širinskienei atsakė, kad jei ši ir norinti už ką nors atsiprašyti, tai pirmiausia tai turėtų padaryti už save.

„Noriu pasakyti A.Širinskienei, kad niekada neatsiprašinėtų už žmones, kurie to neprašė. Seime vyksta diskusijos ir jos nevyksta šiaip sau. Jeigu žmonės turi savo nuomonę, jie ją ir pasako. Jeigu norite atsiprašyti, atsiprašykite už save“, – sakė G.Skaistė. Tokie jos žodžiai buvo palydėti plojimais.

Visgi tuo diskusijos nesibaigė. Gerokai aštriau apie A.Širinskienę pasisakė Mišrios Seimo narių grupės atstovė Aušra Maldeikienė.

„Labai prašau ponios Širinskienės už mane neatsiprašinėti. Ponia Širinskienė man yra arčiau idioto, po to, kai paskelbė, kad Lietuvoje žemę kas 20 metų reikia iš naujo perpilti, nors formaliai sakosi turinti mokslo laipsnį.

Kaip žmogus, kuris irgi šiek tiek mokėsi teologijos, galiu pasakyti, kad gėda yra dalykas, kurį reikia išpažintyje išpažinti. Jūs man bjauri“, – rėžė A.Maldeikienė.

Po kurio laiko susipratęs ginti A.Širinskienės stojo buvęs socialdemokratas Artūras Skardžius. Jis teigė, kad sveiko proto žmogus negalėtų kalbėti taip, kaip apie valstietę pasisakė A.Maldeikienė ir pareikalavo, kad įvertinti tokių žodžių imtųsi Etikos ir procedūrų komisija.

Tačiau posėdžiui pirmininkavusi Seimo vicepirmininkė, valstietė Rima Baškienė nuramino A.Skardžiaus aistras, sakydama, kad kreiptis į etikos sargus reikia raštu, o ne tiesiog Seimo salėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.