E. Jakilaitis prakalbo apie Seimo komisiją: „Skaidrumo siekiama kitais būdais“

Seimo nariai balsų dauguma penktadienį nusprendė, kad turi būti sudaryta speciali komisija, kuri atliks parlamentinį LRT valdymo, ūkinės bei finansinės veiklos tyrimą. Tai – dar vienas žingsnis valdančiųjų ir visuomeninio transliuotojo konflikte.

Edmundas Jakilaitis pasisakė socialiniame tinkle.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Edmundas Jakilaitis pasisakė socialiniame tinkle.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Ramūnas Karbauskis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Ramūnas Karbauskis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 14, 2018, 9:59 AM, atnaujinta Jan 14, 2018, 10:28 AM

Vienas ryškiausių LRT veidų, žurnalistas Edmundas Jakilaitis sekmadienio ryte savo socialinio tinklo paskyroje rašė, kad šiomis dienomis sulaukė skambučių iš dviejų svarbių politikų, sėdinčių skirtingose plenarinių posėdžių salės pusėse.

„Klausia – kodėl aš jaudinuosi, juk apie mane nieko neranda. Esą apie mane Komiteto Pirmininkas ir jo chunveibinai nieko neturi – ir sąmatos normalios, ir prie laidų sunku prikibti, ir procedūrų visur laikomasi, o problemos, esą – kažkur kitur. Ala – atsipalaiduok ir taip garsiai netriukšmauk, gal geriau apskritai patylek kurį laiką.

Kaip primityvu! Ar kas mano, kad jeigu manęs ir mano kuriamų laidų nelies, nieko neras (nieko ieškomo ir būti negali) tai ir turėčiau sedėti kaip kinkadrebys ir laukti, kol “atėję kolūkiečiai padainuos, papasakos apie šių metų derlių” užvaldytame LRT eteryje?“ – dėstė E.Jakilaitis.

Anot jo, kiekvienam, net arkliui ar karvei, turėtų būti visiškai aišku, ko siekia šitos komisijos sudarytojai ir „susimovę palaikytojai“ – susidorojimo su neįtinkančiais, primityvaus keršto, visiško paklusnumo ir nuolankumo.

Panašiai penktadienį kalbėjo ir LRT generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius. Kalbėdamas su „Lietuvos ryto“ televizija jis teigė, kad valstiečių lyderis Ramūnas Karbauskis pasinaudodamas komisija siekia užvaldyti LRT ir taip kontroliuoti šios žiniasklaidos priemonės turinį.

„Ponai, skaidrumo, jei jo iš tikrųjų trūksta, siekiama visai kitais būdais. Yra institucijos, yra pareigūnai ir tarnautojai, kurių nei dirbti, nei Tėvynę mylėti mokyti nereikia. Kreipkitės – patikrins – atsakys.

Apie patylėjimą. Geroj knygoj parašyta, kad „yra laikas tylėti, yra laikas kalbėti”, tai dabar, akivaizdu, yra kalbėjimo metas. Gali būti, kad netrukus kalbėjimo galimybių Lietuvoje bus kiek mažiau nei dabar, bet nebent tik trumpam. Dar taip nebuvo, kad melagis sugebėtų ilgai visus mulkinti, net ir labai sumaniai meluodamas, anksčiau ar vėliau apkvailinti atsikvošės.

Ši įsisiūbuojanti skandalinga Karbauskiada yra ir naudinga valstybei bei visuomenei. Gerai, kad paaiškėjo, kas kurioje pusėje stovi. Ir kairėje, ir dešinėje yra žmonių, kurių lengvai nepaklaidinsi.

O kalbant apie apkvailintus ar apsikvailinusius, kurių net du nešioja garbingas pavardes, visame šiame ir Sausio 13 -osios kontekste, negaliu nepapacituoti Haroldo Mackevičiaus - paveldint pavardę nebūtinai paveldi kiaušinius.

Jie arba yra, arba ne“, – rašė žurnalistas E.Jakilaitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.