Po avarijos girininkas apsiginklavo tyla

Joniškio policijos pareigūnai tebesiaiškina sausio 11-ąją įvykusios avarijos aplinkybes. Įtarimai yra pareikšti Skaistgirio girininkui 49 metų Artūrui Ramukevičiui, bet jis be advokato atsisakė duoti parodymus.

Į avariją patekęs A.Ramukevičius nepanoro duoti parodymų be advokato.<br>Šiaulių AVPK nuotr.
Į avariją patekęs A.Ramukevičius nepanoro duoti parodymų be advokato.<br>Šiaulių AVPK nuotr.
Urėdijos visureigis buvo ištemptas iš tvenkinio.<br>Šiaulių AVPK nuotr.
Urėdijos visureigis buvo ištemptas iš tvenkinio.<br>Šiaulių AVPK nuotr.
Girininkui patikėtos mašinos salone buvo visko - ir ginklų, ir alkoholio, ir užkandos.<br>Šiaulių AVPK nuotr.
Girininkui patikėtos mašinos salone buvo visko - ir ginklų, ir alkoholio, ir užkandos.<br>Šiaulių AVPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 16, 2018, 2:59 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 3:34 PM

„Yra surinkta duomenų, kad tvenkinyje atsidūrusį visureigį vairavo A.Ramukevičius, bet tyrimas dar nebaigtas. Laukiame, kol ekspertai ištirs įtariamojo kraują“, - sakė Joniškio policijos komisariato viršininkas Eugenijus Takuševičius.

Visi kratosi kaltės

Pareigūnai jau apklausė tą vakarą kartu su A.Ramukevičiumi buvusį vietinį verslininką. Neoficialiais duomenimis, jis kratėsi kaltės – tikino nevairavęs.

Skaistgirio girininkas per avariją susižeidė koją, todėl turi nedarbingumo lapelį. Tačiau jis buvo pasirodęs darbovietėje ir tikino esąs nekaltas. „Mums jis sakė nevairavęs, o to vakaro įvykių neatmenantis“, - sakė reorganizuojamos Joniškio miškų urėdijos vyriausiasis miškininkas Jonas Čepaitis.

Joniškio urėdas Aleksas Abromavičius labiau buvo linkęs guostis prasta savijauta nei kalbėti apie pavaldinius: „Turiu temperatūros, važiuoju pas medikus. Man labai blogai, nuo visko. Net nežinau, kas čia darosi.“

Girti meldė pagalbos

Policija pranešimą apie Endriškių (Joniškio r.) kaimo tvenkinyje atsidūrusį visureigį gavo sausio 11-osios vakarą.  Patruliai išvydo aukščiau ratų į vandenį panirusį Joniškio miškų urėdijos visureigį „Mitsubishi L200”. Nei vairuotojo, nei keleivio nebebuvo - sušalusius vyriškius išsivežė greitosios medikai.

Pagalbą jiems iškvietė tamsoje šūksnius išgirdę žmonės. Jie priėjo arčiau tvenkinio ir išvydo vandenyje riogsančią mašiną, o ant kranto - du svirduliuojančius vyriškius.

Girininkas A.Ramukevičius ir jo bendrakeleivis meldė ištraukti mašiną iš vandens. Įtarus, kad abu nelaimėliai yra girti, nuspręsta skambinti pagalbos telefonu 112.

Pirmi atvažiavo greitosios medikai, kurie išsivežė sušalusius vyrus. Po to jie buvo perduoti policijos pareigūnams.

Vežėsi ir gėrimų, ir užkandos

Automobilyje rasti du 7,62 mm kalibro graižtviniai šautuvai ir šoviniai. Ginklus pareigūnai konfiskavo ir nusivežė į komisariatą.

Būta ir kitų iškalbingų radinių: salone voliojosi viskio "Ballantine", degtinės "Russkij standart", alaus "Corona" buteliai, dešros.

Visureigį iš kūdros ištempė atvažiavę ugniagesiai.

Girininkui A.Ramukevičiui nustatytas vidutinis girtumas (2,03 promilės). Jo kompanionas 35 metų vyriškis buvo įmirkęs dar labiau – jis „įpūtė“ 2,32 promilės.

Girtas nesustabdė mašinos

Tai – ne pirmas skandalas Joniškio miškų urėdijoje.

2015 m. birželio 26 d. girtas avariją tarnybiniu visureigiu „Nissan Navara“ padarė Žagarės girininkas Arvydas Leimontas.

Ne darbo metu važiavęs girininkas Joniškio mieste, Žagarės gatvėje, rėžėsi į ta pačia kryptimi važiavusį automobilį „Renault Espace“. Po avarijos nustatyta, kad A.Leimontas buvo kaip reikiant įšilęs ( nustatytas 1,61 promilės girtumas).

Už šį pažeidimą girininkui buvo skirta 1158 eurų bauda ir 3 metams atimta teisė vairuoti. Tačiau darbo vietą A.Leimontas išsaugojo – Žagarės girininkijai tebevadovauja iki šiol.

Girininkas greitai atgavo ir teisę vairuoti – vairuotojo pažymėjimas jam sugrąžintas pernai sausį, kai buvo atlikta pusė bausmės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.