Saulius Skvernelis laikosi tvirtai: komisijos LRT veiklai tirti nereikia

Seimas penktadienį nutarė, kad turi būti sudaroma speciali komisija, kuri atliktų parlamentinį tyrimą dėl LRT valdymo, ūkinės ir finansinės veiklos. Tiesa, vienintelis iš valdančiųjų prieš tai pasisakęs premjeras Saulius Skvernelis ir toliau laikosi pozicijos, kad tai yra kraštutinė priemonė.

Saulius Skvernelis nemano, kad komisija LRT veiklai tirti.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Saulius Skvernelis nemano, kad komisija LRT veiklai tirti.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 16, 2018, 8:17 AM, atnaujinta Jan 16, 2018, 10:04 AM

Kalbėdamas LRT radijo laidoje „Ryto garsai“, ministras pirmininkas teigė, kad turi būti vykdoma nuolatinė finansinė visuomeninio transliuotojo kontrolė, tačiau ją turi vykdyti ne parlamentas, o Valstybės kontrolė.

„Aš manau, kad kalbant apie nuolatinę finansinę kontrolę, tai tikrai ta prievolė turėtų būti įrašyta įstatyme, kad nebūtų klausimų, nekiltų neaiškumų. Turime aukščiausią audito instituciją ir visuomeninį transliuotoją, tad ta tarnyba ir turėtų atlikti tyrimą.

Tai yra normali praktika ir tokiu atveju mes galėtume pašalinti įvairiausias abejones“, – radijuje kalbėjo S.Skvernelis.

Pasak jo, jei ne Valstybės kontrolė, yra ir kitos institucijos, galinčios prižiūrėti LRT veiklą – Viešųjų pirkimų tarnyba, Valstybinė mokesčių inspekcija. Be to, premjero nuomone, reikalingi ekspertai, kurie įvertintų, kas yra gerai, kas ne, kokios laidų ruošybos sąmatos yra realios, o kokios – per didelės.

Taip pat, jei šios institucijos rastų pažeidimų, jų tyrimą ir vertinimą galėtų perimti teisėsaugos institucijos, tokios kaip Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba. Premjeras pabrėžė, kad teisėsauga negali taip imti ir tirti, o turi gauti signalą iš kitų tarnybų.

„Tas kelias būtų paprastesnis, efektyvesnis ir nekeltų ažiotažo, nes tikrai nesmagu girdėti, kad tai gali būti susiję su LRT nepriklausomybės ar žiniasklaidos laisvės ribojimu“, – sakė S.Skvernelis.

Ministro pirmininko nuomone, itin svarbu, kad komisija laikytųsi Konstitucijoje numatytų nuostatų, bet pats jos sudarymas Konstitucijos nepažeidžia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.