R. Karbauskis reaguoja į jam skirtą komisiją: „Konservatorių isterija peržengė visas ribas“

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis konservatorių keliamus klausimus vadina ribos peržengimu. Trečiadienį opozicija inicijavo tyrimą, kuriuo būtų išsiaiškintos Ramūnui Karbauskiui priklausančio verslo ir jo šeimos narių valdomos žemės, Agrokoncerno veiklos.

R. Karbauskis reaguoja į jam skirtą komisiją: „Konservatorių isterija peržengė visas ribas“.<br>D.Umbraso nuotr.
R. Karbauskis reaguoja į jam skirtą komisiją: „Konservatorių isterija peržengė visas ribas“.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 17, 2018, 5:37 PM

Taip pat, siūloma tirti, kokias schemas fiziniai ir juridiniai asmenys naudoja siekdami apeiti Žemės ūkio paskirties žemės įsigijimo įstatymo nuostatas,

Valstiečių lyderis socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė pranešimą, aiškinantį susidariusią situaciją

„Gerbiami konservatoriai, jūsų pastarųjų dienų isterija mano atžvilgiu peržengia visas ribas“, – rašoma R.Karbauskio pasisakyme. Išvardindamas ir tris šio argumentus tą patvirtinti.

„Pirma. Šiandien jūsų inicijuotą komisiją vadinkite tikruoju vardu – juk visi klausimai siejami su manimi. Jei norite tirti mane asmeniškai, mano šeimos narius ir verslą, tą ir darykite. Nepainiokite visų Lietuvos žemdirbių ir žemės savininkų, nesudarinėkite „savininkų, turinčių daugiau kaip 200 ha“ sąrašų“, – teigė R.Karbauskis. Sąrašų sudarymą sulygindamas ir su liūdnais Lietuvos istorijos puslapiais.

„Antra. Visus įstatymus, kuriuos dabar siekiate nagrinėti, priėmė ankstesnių kadencijų Seimai, tame tarpe – ir jūsų balsais. Žemė visus šiuos metus buvo įsigyjama ir konservatorių priimtų įstatymų pagrindu! Prisiminkite, jog tų pačių įstatymų laikėsi ir tūkstančiai kitų žemdirbių ir žemės savininkų, ne tik aš“, – argumentavo politikas.

„Trečia. Nemanipuliuokite teisiniais terminais ir nesudarinėkite naujadarų – „įstatymo apėjimas“. Visi pilnamečiai asmenys, įskaitant mano vaikus, teisės aktuose nustatyta tvarka turi teisę įsigyti įmones, žemę ir ją dirbti. Pagal įstatymus, kuriuos priiminėjote ir jūs!“, – dar kartą priminė Seimo narys.

Šį puolimą R.Karbauskis motyvuoja žinia, kad valstiečių reitingai po ilgo laiko aplenkė konservatorių.

„Suprantu, jog augantys valstiečių reitingai, pokyčiai valstybės įmonėse, sėkmingai pradėtos ir vykdomos reformos, Seimo sudaryta komisija LRT finansinei veiklai tirti, stabilus Seimo ir Vyriausybės darbas, jus veda iš kantrybės“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašė R.Karbauskis.

Naujienų portalas lrytas.lt primena, kad susidomėjimas R.Karbauskio ir jo šeimos valdomu turtu, pastebimas jau gana ilgą laiką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.