S. Skvernelis apie R. Vanagaitę: faktai paneigia interpretacijas

Rašytojai Rūtai Vanagaitei Suomijos žiniasklaidai pareiškus, kad Lietuvoje yra persekiojama dėl savo teiginių apie partizanų vadą Adolfą Ramanauską-Vanagą, premjeras Saulius Skvernelis teigia, kad kiekvienas žmogus turi teisę į savo nuomonę. Tačiau kalbėdamas apie R. Vanagaitę ministras pirmininkas sakė, kad faktai paneigia jos interpretacijas.

Rūta Vanagaitė<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Rūta Vanagaitė<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 17, 2018, 5:08 PM, atnaujinta Jan 17, 2018, 5:59 PM

„Kiekvienas žmogus turi galimybę reikšti savo mintis, o mes vertiname atsakydami ir vertina politikai rašydami, visuomenė turi savo nuomonę. Svarbiausia, kad tai nebūtų tiesiog pažeidžiant įstatymus sakoma netiesa, akivaizdus šmeižtas prieš valstybę. Bet mes turime institucijas, žmones, visuomenininkus ir faktus, kurie paneigia tokias interpretacijas“, – trečiadienį po Vyriausybės posėdžio žurnalistams sakė S. Skvernelis.

R. Vanagaitė Suomijos dienraščiui „Helsingin Sanomat“ pareiškė, kad baiminasi dėl savo gyvybės po to, kai paskelbė, jog partizanų vadas A.Ramanauskas-Vanagas bendradarbiavo su KGB.

Pastarasis jos teiginys Lietuvoje įvertintas kritiškai. Su rašytoja bendradarbiavimą nutraukė leidykla „Alma littera“ ir iš prekybos išėmė visas jos knygas.

R. Vanagaitę ypač kritiškai įvertino ir Vytautas Landsbergis. Šią kritiką R. Vanagaitė naujausiame savo interviu įvertino kaip vieną priežasčių, kodėl jos karjera Lietuvoje žlugo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.