Viktoras Pranckietis prakalbo apie Ramūno Karbauskio skandalą: „Mūsų tai nepuošia“

„Tokios juridinės sąvokos, kaip „apeiti įstatymą“ nėra. Įstatymą arba vykdai, ar ne“, – apie skandalą kilusį dėl Ramūno Karbauskio Agrokoncerno valdomų žemių trečiadienio ryte „Žinių radijuje“ kalbėjo Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.

Viktoras Pranckietis prakalbo apie kilusį skandalą dėl Ramūno Karbauskio.<br>M.Patašiaus nuotr.
Viktoras Pranckietis prakalbo apie kilusį skandalą dėl Ramūno Karbauskio.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 17, 2018, 8:52 AM, atnaujinta Jan 17, 2018, 9:09 AM

Naujienų portalas 15min.lt pirmadienį pranešė, jog „valstiečių“ lyderiui Ramūnui Karbauskiui priklausantis „Agrokoncernas“ naudojosi jo sūnų, sesers, brolio ir tėvo valdoma žeme.

Pats R.Karbauskis sako, kad sandoriai buvo teisėti ir įstatymų nepažeidė. Įstatymas draudžia vienam asmeniui, įmonei ir susijusiems asmenims turėti daugiau nei 500 hektarų žemės ūkio paskirties žemės.

V.Pranckietis laidoje „Pozicija“ sakė kalbėjęs apie susidariusią situaciją su pačiu R.Karbauskiu. Parlamento vadovas teigė, kad valstiečių lyderis tikino, jog žemės pirktos iki 2014 metais priimto įstatymo, numatančio kas yra susiję asmenys.

„Aš vakar Karbauskio klausiau. Jis pasakė, kad nėra įmonių, turinčių daugiau nei 500 hektarų, o susietumas yra neseniai atsiradęs. Negalėjo žmogus spręsti į ateitį, kad bus pasakyta, jog negali būti susijusių asmenų.

Žmonės gali pagalvoti, kad kažkas ne taip, bet įstatymas negali galioti atgaline data“, – sakė Seimo pirmininkas, pridurdamas, kad visi klausimai turėtų būti adresuoti Agrokoncernui ir kad iki 2014-ųjų tėvai ir vaikai nebuvo laikomi susijusiais asmenimis.

Visgi V.Pranckietis pripažino, kad visa tai turėjo būti laiku deklaruota, o pats R.Karbauskis sutinka, kad pasielgta negerai. Seimo pirmininkas neneigia ir to, kad nauji klausimai dėl partijos pirmininko nepuošia visos partijos.

„Žinoma, kad jie nepuošia mūsų, vistiek žmonės nevertina čia teisėta ar ne, žmonės vertina moraline pusę. Neturėsime kuo pasididžiuoti. Labai džiugu, kad prokuratūra ėmėsi vertinti ir pasakys, ar čia buvo kokia nors neteisėta veikla ar ne“, – svarstė V.Pranckietis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.