Po mįslingo incidento Vokietijoje komos ištikto kario artimiesiems – blogos žinios

Vokietijoje savanoriai lietuviai taip susimušė, kad vienas jų atsidūrė komoje. Krašto apsaugos ministerija savaitės pradžioje tvirtino, kad vienas lietuvis pateko į ligoninę, tačiau jo būklė stabili. 

 Karį koma ištiko mįslingo incidento metu.
 Karį koma ištiko mįslingo incidento metu.
 Kol kas nėra aišku, kokiomis aplinkybėmis karį ištiko koma.
 Kol kas nėra aišku, kokiomis aplinkybėmis karį ištiko koma.
 Kol kas nėra aišku, kokiomis aplinkybėmis karį ištiko koma.
 Kol kas nėra aišku, kokiomis aplinkybėmis karį ištiko koma.
Daugiau nuotraukų (3)

Monika Petkevičiūtė, „Lietuvos ryto televizija“

2018-01-26 16:32, atnaujinta 2018-01-27 10:25

Tačiau aiškėja, kad situacija, kur kas rimtesnė. Anot medikų, savanoris buvo per vėlai atvežtas į ligoninę, dėl to jis paniro į komą ir daug vilčių jam išgyventi ar grįžti į normalų gyvenimą neteikia, pranešė „Lietuvos ryto“ televizija.

Karys komoje

34 Šiaulių krašto kariai savanoriai prieš dvi savaites išvyko į pratybas Vokietijoje esančioje JAV karinėje bazėje. Tarp jų — ir Šiaulių registrų centre dirbantis 36-erių metų Tomas Bagdonas. Trijų vaikų tėvas apdovanotas už drąsą gelbėjant skęstančią merginą. Būtent jo artimieji praėjus savaitei išgirdo, kad jis pateko į ligoninę.

„Buvo iš viso trys versijos: daktarų, karininkų ir dar viena. Ne konfliktas buvo, ritosi, žaidybinė forma. Virto, galva trenkėsi galva į sieną. Kitas variantas, kad girti susimušė, o daktarai sako, kad rado lauke prie mašinos be sąmonės, o iškvietė (medikus- aut. pats.) anonimas kažkoks“, – kalbėjo kario savanorio brolis.

Vokietijoje gyvenanti brolio svainė padėjo išsiaiškinti daugiau. „Buvo rastas be sąmonės, nežinojo tiksliai kas jam nutiko, nežinia, kiek laiko be sąmonės pragulėjo. Buvo iš karto daryta galvos operacija. Jis po operacijos toliau guli komoje, buvo prijungtas prie kvėpavimo aparato, pats negalėjo kvėpuoti. Maža galimybė, kad jis atsikels, o jeigu atsikels, tai nieko gero, nes (medikai – aut. past.) sako, neaišku, kiek jis išgulėjo be sąmonės. Buvo per vėlai nuvežtas į ligoninę.
Vien dėl to, kad buvo uždelsta, Tomas tikriausiai neatsikels iš komos“, – teigė Vilija Cherian, A. Bagdono svainė.

Išvyko aiškintis situacijos

Kas įvyko Vokietijos karinėje bazėje, išvyko aiškintis savanorio rinktinės vadas ir karo policijos tyrėjas. Teigiama, kad vyksta ikiteisminis procesas, apklausinėjami dalyviai.

Artimieji sako, kad kariuomenė beveik neteikia informacijos, daugiausia sužino per giminaitę Vokietijoje.

T.Bagdono gyvenimo draugės mama Elena Butkuvienė sakė: „Nenoriu, kad viskas būtų taip užgestina, viskas tušuojama. Jeigu ne ta moteris, jos galėjo ir nebūti ten, iš viso nieko nežinotume. Nei kad jį vieną atrado numestą už tvoros, nei kad jam laiku nebuvo suteikta pagalba, taigi mes to nežinotume.“

Į Vokietiją naktį iš penktadienio į šešatdienį išvyksta savanorio brolis. Jei savanorio būklė neblogės, T.Bagdoną planuojama pervežti į Lietuvą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.