Paaiškėjo daugiau detalių apie L. Kukuraičio vizitą prie Matuko kapo

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis, pozuodamas prie pernai dėl tėvų žiaurumo žuvusio Matuko kapo, atrodo, gerokai perlenkė lazdą. Savaitgalį ministrą ir jo komandą, paskelbus apie minsterijos vadovo vizitą į kapines, pasmerkė ne vienas žinomas žmogus ir komunikacijos specialistas.

 Radviliškio rajone išrinktas „valstietis” Aurimas Gaidžiūnas vėlavo, todėl skambino ir prašė pristabdyti „fotosesiją”.<br> Lrytas.lt nuotr.
 Radviliškio rajone išrinktas „valstietis” Aurimas Gaidžiūnas vėlavo, todėl skambino ir prašė pristabdyti „fotosesiją”.<br> Lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (11)

Lrytas.lt

Jan 29, 2018, 3:08 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 8:52 PM

Portalui lrytas.lt pavyko sužinoti daugiau detalių apie ministro apsilankymą kapinėse.

Pasak įvykio liudininkų, ministras L.Kukuraitis ranka valė sniegą nuo paminklo, atsiklaupęs garsiai kalbėjosi su antkapiu, garsiai meldėsi, ragino tai daryti susirinkusiuosius.

Prie ministro prisijungė ir kitas politikas. Radviliškio rajone išrinktas „valstietis“ Aurimas Gaidžiūnas vėlavo, todėl, pasak liudininkų, skambino ir prašė pristabdyti „fotosesiją“.

Įsiamžinę kapinėse, išrinktieji išsiskirstė – į bažnyčioje vykusias pamaldas nevažiavo.

Apie tokią ministro akciją kapinėse Mato artimieji informuoti nebuvo, tačiau apie tai buvo žinoma savivaldybėje ir seniūnijoje.

Seimo narys A.Gaidžiūnas sakė apsilankęs kartu su ministru kapinėse, nes gyvena ten pat – Baisogaloje.

„Man iki kapinių yra 500 metrų, todėl kai sužinojau, kad atvyksta ministras L.Kukuraitis, nusprendžiau kartu su juo apsilankyti kapinėse. Tuo pačiu vėliau aplankėme ir vaikų sporto renginį.

Aš nevėlavau. Kiekvieną pirmadienį lankausi savivaldybėje ir ten sužinojau, kad atvyks ministras. Kadangi gyvenu Baisogaloje, pasakiau, kad galiu būti kartu. Tarėmės, kad jie atvyks 10 val. 30 min. Buvau susitaręs su seniūnu, kad man paskambins, kai jie atvyks, bet praleidau skambutį ir nežinojau, kad jie atvyko maždaug 15 minučių anksčiau.

Atvykau į kapines ir dar kartą kartu su juo nuėjome prie kapo“, – pasakojo Seimo narys.

Jis pridūrė manantis, kad apsilankymas prie kapo buvo paties ministro iniciatyva. 

Apie tai, kad parlamentaras prisijungs prie ministro ir lankysis kapinėse, nežinojo ir A.Gaidžiūno padėjėjai.

Su artimaisiais nebendravo

Norėdamas paaiškinti savo sprendimą apsilankyti kapinėse ir nusifotografuoti prie berniuko kapo, ministras pirmadienį surengė spaudos konferenciją. Jos metu jis teigė, kad prie Matuko kapo apsilankė vedamas gerų tikslų, norėdamas pagerbti vaiką.

Paklaustas apie tai, ką pasakojo kapinėse juos matę žmonės, L.Kukuraitis sakė negalintis komentuoti, kas ir kam skambino, dėl ko tarėsi.

„Man buvo svarbu susisiekti su Radviliškio seniūnu tam, kad padėtų atrasti kapą, nes pirmą kartą prie jo važiavau. Pažadu, kad kiekvieną kartą, kai važiuosiu pro šalį, prie jo užsuksiu.

Tuo tarpu, kaip ten kiti organizavosi, tikrai negaliu pasakyti. Baisogaloje atidariau vaikų sporto šventę. Ten bendruomenė prisiminė ir žinojo, kad tikrai tas lankymas kapo buvo numatytas“, – teigė ministras.

Jis pripažino su žuvusio berniuko artimaisiais nesikalbėjęs. Ministro žiniomis, su artimaisiais bendravo seniūnas.

Ministro patarėja viešiesiems ryšiams Gabija Vitkevičiūtė sakė, kad prie kapo nebuvo važiuota tik dėl pranešimo spaudai ar fotosesijos.

„Pagerbti žuvusio berniuko atminimą, važiuoti prie jo kapo tai yra mano, kaip komunikacijos specialistės, labai paprastas simbolis – tai yra lyderio veiklos įvertinimas per tokią simboliką. Čia jokiais būdais negali būti traktuojama, kaip kažkoks tyčinis fotografavimasis“, – tikino ministro patarėja.

Paklausta, ar tarėsi su kuo nors dėl tokio vizito ir pranešimo, G.Vitkevičiūtė sakė, kad su kuo pasitarti ji turi, bet gautų patarimų neatskleidė.

„Nuomonių gali būti visokių. Tikslas buvo priminti, ne įžeisti, įskaudinti ar pasityčioti“, – sakė G.Vitkevičiūtė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.