Gabrieliaus Landsbergio eksperimentas: „Naisių vasaros“ ištrauka ir klausimai Rolandui Skaisgiriui

Interneto platybėse jau sklando ištrauka iš serialo „Naisių vasara“, kur pagrindinis veikėjas Pijus nesutinka grąžinti išnuomotos žemės jos savininkui, nes esą to neleidžia sutartis. Antradienio vakarą socialiniuose tinkluose atsirado dar vienas įrašas. Šioje ištraukoje Pijus kalba apie tai, kad rinko parašus prieš atominės elektrinės statymą Lietuvoje.

G.Landsbergis uždavė klausimus R.Skaisgiriui.<br> lrytas.lt koliažas
G.Landsbergis uždavė klausimus R.Skaisgiriui.<br> lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-01-30 17:32, atnaujinta 2018-01-30 17:39

„Žodžiu, nusprendėme rinkti parašus prieš atominės statymą Lietuvoje. Padarėme susirinkimą Kultūros namuose, žmonėms viską paaiškinome, žmonės supranta, pakankamai noriai parašus deda.

Žodžiu, startas kaip ir padarytas, bet dabar mūsų mintys... Kaip sako, apetitas kyla pradedant valgyt. Norim plačiau viską daryti. Kažkaip, per visą Lietuvą šitą reikalą prasukti“, – pasakoja pagrindinis veikėjas kitiems personažams.

Šiuo įrašu pasidalijo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) lyderis Gabrielius Landsbergis. Jis rašė, kad UAB „Videometra“ pareikalavo, jog vaizdo įrašas su „Naisių vasaros“ ištrauka, kurioje „Ramūno Karbauskio prototipas“ dėsto mintis apie žemės perėmimą, būtų išimta iš socialinio tinklo „Facebook“.

„Vardan eksperimento, dalinuosi video su kitu „Naisių vasaros“ epizodu, kuriame Ramūno Karbauskio prototipas samprotauja apie Lietuvos energetinį saugumą“, – rašė G.Landsbergis. Kartu jis uždavė keletą klausimų „Videometrai“ ir Rolandui Skaisgiriui.

„1. Kodėl jūs manote, kad turinys, kuriam nacionalinio transliuotojo eteryje taip ilgai atsirado vietos ir eterio, neturėtų būti naudojamas viešai? Juolab kad serialas ir šiandien talpinamas viešai – LRT Mediatekoje?

2. Ar nepritartumėte teiginiui, kad serialas, kuris buvo perkamas naudojant biudžeto lėšas, yra politinio pobūdžio ir skirtas politinės nuomonės apie politinį asmenį – Ramūną Karbauskį bei politinę partiją – Lietuvos Valstiečių žaliųjų sąjungą formavimui ir turėtų būti žymimas, kaip politinė reklama?

3. LRT Generalinis direktorius per „Delfi“ konferenciją pasakė, kad serialas „Naisių vasara“ buvo rodomas per LRT tik todėl, kad buvo išskirtinai pigus. Ar serialo kaina nebuvo tokia maža dėl to, kad serialas buvo stipriai subsidijuojamas su Ramūnu Karbauskiu susijusių įmonių?

4. Ir paskutinis, bet nemažiau svarbus – ar kreipsitės į Maestro ir politologų būrelį su cease and decist (prašymu nutraukti serialo viešinamąjį darbą)?

Pagarbiai, Video sharintojas (dalintojas – Aut.) Gabrielius“, – rašė konservatorių pirmininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.