Po kilusio skandalo postą palieka Lino Kukuraičio patarėja Gabija Vitkevičiūtė

Po kilusio skandalo, kai buvo išplatintas spaudos pranešimas su socialinės apsaugos ir darbo ministro Lino Kukuraičio nuotrauka prie pernai motinos ir patėvio užmušto Matuko kapo, iš pareigų traukiasi ministro patarėja viešiesiems ryšiams Gabija Vitkevičiūtė. Tai naujienų portalui lrytas.lt patvirtinto ministerijos Ryšių su visuomene skyrius.

 Pirmadienį buvo surengta spaudos konferencija.<br> V.Ščiavinsko nuotr. 
 Pirmadienį buvo surengta spaudos konferencija.<br> V.Ščiavinsko nuotr. 
Gabija Vitkevičiūtė palieka pareigas.<br>T.Bauro nuotr.
Gabija Vitkevičiūtė palieka pareigas.<br>T.Bauro nuotr.
Gabija Vitkevičiūtė palieka pareigas.<br>T.Bauro nuotr.
Gabija Vitkevičiūtė palieka pareigas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 30, 2018, 2:16 PM, atnaujinta Jan 30, 2018, 4:25 PM

„Prisiimu visą atsakomybę už ministro Lino Kukuraičio komunikaciją LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoje nuo 2017 m. sausio 9 d. iki 2018 m. sausio 31 d. su visomis jam padarytomis pasekmėmis – tiek teigiamomis, tiek neigiamomis. Apgailestauju ir atsiprašau tų, kurie mano darbą vertino kitaip nei aš.

Linkiu taikos“, – laiške rašė G.Vitkevičiūtė.

Reakcijos nesitikėjo

Skandalas dėl L.Kukuraičio kilo savaitgalį. Ministerija išplatino pranešimą spaudai, pavadintą „Minime Mato mirties metines. Ministro žodis“. Prie pranešimo pridėta nuotrauka, kurioje matyti prie berniuko kapo pritūpęs ministras.

Neilgai trukus socialiniuose tinkluose jau mirgėjo šio pranešimo nuotrauka, o ja besidalinantys negailėjo kritikos tokiai ministro viešųjų ryšių akcijai. Žurnalistas Andrius Tapinas L.Kukuraitį pavadino „blogiausio plauko fariziejumi“, televizijos prodiuseris Haroldas Mackevičius tokį komunikavimą pavadino makabrišku.

Bandydami lipti iš duobės G.Vitkevičiūtė ir L.Kukuraitis pirmadienį surengė spaudos konferenciją, kurioje kartojo, kad apsilankymas prie Matuko kapo turėjo būti simbolis, primenantis, kad Lietuva turi atsikratyti smurto prieš vaikus.

Sunkiai žodžius rinkęs ministras sugebėjo ir nustebinti. Jis pareiškė bendraujantis su mirusiu vaiku: „Per šiuos metus daug kartų esu su juo bendravęs, kalbėjęsis ir rėmęsis, kai reikia priimti svarbius sprendimus.“

Ministras L.Kukuraitis tikino tokios visuomenės reakcijos nesitikėjęs ir tikino, kad jei ką nors toks pranešimas įskaudino, jis atsiprašo.

Ministro patarėja viešiesiems ryšiams Gabija Vitkevičiūtė sakė, kad prie kapo nebuvo važiuota tik dėl pranešimo spaudai ar fotosesijos.

„Pagerbti žuvusio berniuko atminimą, važiuoti prie jo kapo tai yra mano, kaip komunikacijos specialistės, labai paprastas simbolis – tai yra lyderio veiklos įvertinimas per tokią simboliką. Čia jokiais būdais negali būti traktuojama, kaip kažkoks tyčinis fotografavimasis“, – tikino ministro patarėja.

Paklausta, ar tarėsi su kuo nors dėl tokio vizito ir pranešimo, G.Vitkevičiūtė sakė, kad su kuo pasitarti ji turi, bet gautų patarimų neatskleidė.

„Nuomonių gali būti visokių. Tikslas buvo priminti, ne įžeisti, įskaudinti ar pasityčioti“, – sakė G.Vitkevičiūtė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.