LRT veiklos tyrimas toliau kelia aistras: A. Maldeikienė ir B. Matelis supyko

Seimo narių pradėtas Lietuvos radijo ir televizijos (LRT) veiklos tyrimas kai kuriems parlamentarams kelia rimtų abejonių.

 B. Matelis ir A.Maldeikienė.
 B. Matelis ir A.Maldeikienė.
Aušra Maldeikienė suabejojo LRT veiklą tiriančios komisijos kompetencija.<br>T.Bauro nuotr.
Aušra Maldeikienė suabejojo LRT veiklą tiriančios komisijos kompetencija.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 2, 2018, 12:40 PM, atnaujinta Feb 2, 2018, 2:03 PM

 

Seimo narių Bronislovo Matelio ir Aušros Maldeikienės surengtoje spaudos konferencijoje „Dar keli klausimai LRT tarybai“ išsakytos dvejonės ne tik dėl LRT veiklai tirti sudarytos komisijos narių kompetencijos, bet ir užsiminta, kad pati komisija galimai sudaryta tikslingai neįtraukiant parlamentarų iš mišrios Seimo narių grupės.

„Mūsų mišri Seimo narių grupė buvo vienintelė, kuri norėjo dirbti komisijoje, kuri tiria LRT veiklą, bet esame vieninteliai, kurie į šią komisiją nepateko“, – kalbėjo B.Matelis.

 

Būtent jis ir buvo siūlomas į minėtą komisiją, bet vėliau paaiškėjo, kad mišrios Seimo narių grupės nariui komisijoje vietos neliko. B.Matelio teigimu, jo pavardė iš sąrašo dingo tuomet, kai jį peržvelgė valstiečių frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis.

Seimo nario teigimu, dabartinės komisijos nariai yra nekompetentingi šiam darbui ir komisijos tyrimas vyksta ne ta linkme.

 

„Komisijai trūksta kompetencijos, kad galėtų tirti šią veiklą. Mūsų nuomone, į LRT veiklą reikia žvelgti vadybiniu požiūriu: kiekvienoje organizacijoje turi veikti kontrolės ir atsakomybės mechanizmai. Kai abu šie principai veikia, viskas būna gerai.“

Tuo metu A.Maldeikienė teigė nepasirašiusi jokio dokumento dėl tyrimo atlikimo. Politikė tikino, kad visus reikiamus atsakymus į klausimus galima rasti mūsų įstatymuose, ir pacitavo kelias ištraukas, kurios numato, kaip turėtų funkcionuoti LRT taryba ir kokios jos administracinės komisijos funkcijos. 

 

„Administracinė komisija yra labai įdomus darinys ir jis turėtų būti centre šių dienų diskusijų. LRT visada kalba apie bendrus pinigus ir būtent įstatyme nurodoma, kas turėtų mums tuos skaičius įvardyti“, – kalbėjo politikė ir patikslino, kad atitinkami administracinėje komisijoje dirbantys specialistai turėtų teikti visas finansines ataskaitas, tačiau šie dokumentai nėra viešai prieinami.

Seimo narė akcentavo, kad LRT, kai atsisakė transliuoti reklamą, užsitikrino sau finansavimą tiesiogiai iš biudžeto. Politikė teigė, kad LRT vadovybė neatskleidžia, kur iš tiesų leidžiami mokesčių mokėtojų pinigai, mat klausimų kelia ir kai kurie viusuomeninio transliuotojo viešieji pirkimai.

 

„Ciniškai paminama demokratinės visuomenės struktūra“, – piktinosi A.Maldeikienė. Ji taip pat pridūrė, kad stengiamasi įrodyti, jog dabartinis LRT vadovas netinkamai tvarkosi su pinigais, ir ilgainiui ketinama jį pakeisti kuo nors kitu.

 

B.Matelis užsiminė, kad galbūt Seimo komisijai bus naudinga tirti LRT darbą dar bent porą metų.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: narystės ES 20-mečio proga sveikinimai iš U. von der Leyen