Priekabiavimo skandalai: susikirtimai visuomenėje padeda ar trukdo atsikratyti ydų?

Lietuva – kraštutinių požiūrių į tą patį dalyką kraštas. Kone kiekviena tema ar problema žaibiškai virsta ideologinių mūšių tarp nesutaikomų oponentų įkaite ir yra vertinama tik per tų stovyklų prizmę.

 Anoniminių, o po to ir nesislapstančių buvusių studenčių kaltinimų sulaukė dėstytojas, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas J.Gasiūnas.
 Anoniminių, o po to ir nesislapstančių buvusių studenčių kaltinimų sulaukė dėstytojas, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas J.Gasiūnas.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-02-03 12:18, atnaujinta 2018-02-03 12:49

Vienas šios tiesos patvirtinimų – ir galimo seksualinio priekabiavimo atvejai bei skandalai. Šią savaitę pažiro naujausia jų porcija, iš pamatų sukrėtusi Vilniaus dailės akademiją.

Anoniminių, o po to ir nesislapstančių buvusių studenčių kaltinimų sulaukė dėstytojas, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas J.Gasiūnas, vėliau – kitas šios premijos laureatas G.Trimakas, taip pat akademijoje dėstantis A.Liepuonius.

Balsai tų, kurie teigė, jog nedera iš karto pulti į kraštutinumus, o būtina dalykiškai išsiaiškinti kiekvieną konkretų atvejį, vėl paskendo kovos triukšme.

Vienoje fronto pusėje – tie, kurie apskritai neigia tokią problemą mūsų visuomenėje, iš anksto atmesdami istorijas apie galimus priekabiavimo atvejus. Jie tyčiojasi iš prabilusiųjų apie tai ir aiškina, kad jos pačios kaltos, „jei kas ir buvo“.

Kitoje pusėje – tie, kurie visas tokias istorijas iš karto paskelbia šimtu procentų teisingomis ir reikalauja pačių griežčiausių bausmių kaltinamiesiems.

Nelengva pasakyti, ar tokie susikirtimai labiau padeda, ar trukdo tiek atsikratyti konkrečių ydų, tiek bręsti visuomenei ir aiškiau suvokti iš tiesų esamos problemos mastą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.