Po seksualinio priekabiavimo skandalo – laiškai VU studentams

Nerimstantis seksualinio priekabiavimo skandalas purto Vilniaus dailės akademiją (VDA). Trečiadienį apie tai su Seimo Savižudybių ir smurto komisija diskutavo aukštųjų mokyklų vadovai, jie žadėjo imtis veiksmų.

 VU išplatino laišką bendruomenei.<br> lrytas.lt koliažas
 VU išplatino laišką bendruomenei.<br> lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 7, 2018, 4:57 PM, atnaujinta Feb 7, 2018, 5:01 PM

Naujienų portalo lrytas.lt redakciją pasiekė nuotraukos, kuriose matyti, kokių veiksmų ėmėsi Vilniaus universitetas (VU). Šios aukštosios mokyklos bendruomenė gavo vadovybės laiškus, kuriuose nurodoma, jog seksualinis priekabiavimas yra netoleruotinas.

„Norime priminti, kad Vilniaus universitete netoleruojama jokia seksualinio priekabiavimo, seksualinės prievartos ar kitokios diskriminacijos forma – apie tai liudija mūsų Akademinės etikos kodeksas, vidiniai teisės aktai ir svarbiausia – mūsų organizacijos vertybės“, – rašoma laiške.

Taip pat nurodoma, kad norint užkirsti kelią bet kokiam galimam priekabiavimui sukurta speciali skiltis VU interneto puslapyje, pavadinta „Seksualinis priekabiavimas ir diskriminacija“. Joje bus dalijamasi prevencine informacija.

Sukurtas ir kanalas, kuriuo galima pranešti apie pastebėtą prievartą ar priekabiavimą. Taip pat suburta speciali komanda, kuri operatyviai nagrinės tokius pranešimus, garantuodama visišką konfidencialumą.

„Nuoširdžiai skatiname nelikti abejingiems ir kartu kurti Universitetą, kuriame pasitikime vieni kitais, gerbiame vieni kitus, esame saugūs ir orūs“, – baigiamas laiškas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.