Viktoras Pranckietis supyko: „Neklauskite manęs apie Agrokoncerną“

Seimo pirmininkui Viktorui Pranckiečiui „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ nepatiko žurnalisto užduodami klausimai apie jo partijos, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderiui Ramūnui Karbauskiui priklausantį Agrokoncerną. Jis prašė tokių klausimų jam neužduoti.

Seimo pirmininkui Viktorui Pranckiečiui „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ nepatiko žurnalisto užduodami klausimai apie jo partijos, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos, lyderiui Ramūnui Karbauskiui priklausantį Agrokoncerną. Jis prašė tokių klausimų jam neužduoti.<br>T.Bauro nuotr.
Seimo pirmininkui Viktorui Pranckiečiui „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ nepatiko žurnalisto užduodami klausimai apie jo partijos, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos, lyderiui Ramūnui Karbauskiui priklausantį Agrokoncerną. Jis prašė tokių klausimų jam neužduoti.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 7, 2018, 8:44 AM, atnaujinta Feb 7, 2018, 11:13 AM

Seimo pirmininkas, paprašytas sureaguoti į vykdomus Agrokoncerno veiklos patikrinimus, tikino, kad partijos ir verslo tapatinti negalima. „Tapatinti partijos su kažkokiu verslu būtų negražu“, – sakė Seimo vadovas.

„Aš sakau, kad įmonė nėra finansuojanti, ji yra nieko nedaranti politikoje. Verslas – Agrokoncernas. Valstiečiai – partija“, – teigė jis, pridurdamas, kad R.Karbauskio dėl vykdomo verslo konsultuoti negali.

Tolimesni žurnalisto klausimai apie Agrkoncerno veiklą Seimo vadovą supykdė.

„Ar jūs tikrai norite su manimi kalbėti apie Agrokoncerną? Aš neturiu teisės to daryti, nežinau jų veiklų“, – teigė V.Pranckietis.

„Žinote, aš gal netęsiu pokalbio apie tai. Gal geriau pakalbėkime apie idėją Lietuvai, dvigubą pilietybę. Aš niekada tame verslo subjekte nedirbau, nedirbu ir nedirbsiu“, – sakė V.Pranckietis.

„Jūs ypatingai norite mane tapatinti su ta įmone. Aš negaliu jos kontroliuoti“, – dar kartą nuo klausimo apie valstiečių lyderio R.Karbauskio veiklą išsisuko Seimo pirmininkas.

Naujienų portalas lrytas.lt primena, kad Agrokoncerno prezidento R.Karbauskio vykdomas veiklas tiria ir Vyriausioji rinkimų komisija, dėl serialo „Naisių vasara“.

Taip pat, prieš keletą dienų, buvo išsiaiškinta, kad R.Karbauskiui priklausantis Agrokoncernas perka trąšas iš rusų verslininko V.M.Kantoro įmonės „Acron“. JAV prezidento Donaldo Trumpo administracija neseniai paskelbė sąrašą, kuriame yra 114 rusų politikų ir 96 oligarchai, suklestėję Vladimiro Putino valdymo metais. Šis sąrašas sudarytas vykdant Kongreso reikalavimą nubausti Maskvą už kišimąsi į 2016 metais vykusius JAV prezidento rinkimus. Jame yra ir minėtos įmonės savininkas.

Tai tėra tik keletas šiuo metu dėl Agrokoncerno pradėtų tyrimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.