Tarp kitko. Kiekvienam Seimo nariui – po Mileną

Seimo nariai, jums – puiki žinia. Galite fiktyviai įdarbinti savo padėjėjais bet ką ir nenudegsite. Žinoma, galėjote tai daryti ir iki šiol, o nemažai jūsų tai darėte, bet dabar visa ši procedūra palaiminta aukščiausiąja indulgencija, kurią išdavė Etikos ir procedūrų komisija.

Valstiečių vadas R.Karbauskis pasielgė truputį negražiai, kai įdarbinęs savo frakcijos referente Mileną (M.Marcinkevičiūtę) oficialiai neinformavo parlamento kanceliarijos, jog ji dirbs „nuotoliniu būdu“.<br>Lrytas.lt koliažas
Valstiečių vadas R.Karbauskis pasielgė truputį negražiai, kai įdarbinęs savo frakcijos referente Mileną (M.Marcinkevičiūtę) oficialiai neinformavo parlamento kanceliarijos, jog ji dirbs „nuotoliniu būdu“.<br>Lrytas.lt koliažas
Vytautas Bruveris<br>T.Bauro nuotr.
Vytautas Bruveris<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-02-08 13:18

Vakar Seimo etikos sargai (tiktai iš įpročio juos taip galima vadinti) nusprendė, kad valstiečių vadas R.Karbauskis pasielgė truputį negražiai, kai įdarbinęs savo frakcijos referente Mileną (M.Marcinkevičiūtę) oficialiai neinformavo parlamento kanceliarijos, jog ji dirbs „nuotoliniu būdu“.

Pats R.Karbauskis, kaip jau įprasta, aiškino nežinojęs ar užmiršęs, kad tai reikia padaryti. Todėl etikos sargai švelniai „atkreipė dėmesį“, kad jis neturėtų taip elgtis.

Kalbant paprastai, „etikos sargai“ sužaidė kaip tie sukčiai su kamuoliuku po keliais antpirščiais. Juk tikrasis klausimas skambėjo taip: ar Milena iš tiesų ką nors dirbo didžiausioje Seimo frakcijoje ir jei taip, tai ką? O tai, ar ji dirbo Seimo rūmuose, kur jos niekas nematė, ar, kaip kilus triukšmui sugalvojo R.Karbauskis, dirbo „nuotoliniu būdu“ iš Panevėžio – jau ne tiek svarbu. Svarbiausia – ar buvo kokie nors darbo vaisiai, kuriuos valstiečiai su savo vadu gali parodyti.

Pasak vienų „etikos sargų“, valstiečiai pripaišė įvairių kalnų, kuriuos esą spėjo nuotoliniu būdu nuversti referentė, pasak kitų, niekas tų kalnų realiai nei matė, nei tikrino, ar jie tikri.

O vakar „etikos sargų“ posėdyje apie tai nebuvo jokios kalbos. Mat politikus itin domino, ar R.Karbauskis tinkamai įformino visus popierius.

„Etikos sargams“ nė motais, jog jau ne pirmą kadenciją vieša paslaptis yra tai, kad dalis Seime „dirbančių“ visokių referentų arba patarėjų dirba vienintelį darbą – atlyginimų dieną nuotoliniu būdu pasiima iš bankomato pinigus, kuriuos po to nežinia su kuo pasidalija tiesioginio kontakto metu.

Taigi svarbiausia kiekvienu tokiu atveju tinkamai informuoti Seimo kanceliariją. Tegyvuoja milenos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.