Ramūnas Karbauskis kratosi dėmesio ir sako, kad kritikams pristigo parako

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis Ramūnas Karbauskis įsitikinęs, kad jo kolegoms – Seimo opozicijai, jau ima trūkti parako dalykiškai kritikai.

R.Karbauskis pasipiktino, kad jam kliūvanti kritika yra ne dalykiška.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
R.Karbauskis pasipiktino, kad jam kliūvanti kritika yra ne dalykiška.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
R.Karbauskis pasipiktino, kad jam kliūvanti kritika yra ne dalykiška.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
R.Karbauskis pasipiktino, kad jam kliūvanti kritika yra ne dalykiška.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 9, 2018, 4:04 PM

„Faktas, kad politiniai oponentai tiek užsižaidė savo pačių sukurtame vienpusės informacijos apie mane ir LVŽS burbule, jog visiškai pamiršo valstybės šimtmetį! Konstruktyvios diskusijos išmetimas iš politinės darbotvarkės, ją pakeičiant vienmintystės apie Ramūną Karbauskį komfortu, matyt, yra ta paskutinė opozicijos viltis politiniam kapitalui sukaupti. Nebeužtenka „parako“ dalykiškai kritikuoti valdžios, kuri siekia teigiamų pokyčių valstybėje? Pokyčių, kuriems jūs niekada taip ir nesiryžote?“, – savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje klausė politikas.

R.Karbauskis išreiškė viltį, kad „norisi tikėti, kad nors Vasario 16-ąją opozicija šnekės ne tik apie „Naisių vasarą“, festivalį ir gandrus... Gal garbingas valstybės jubiliejus privers jus suprasti, kad jūsų pasirinkta taktika etiškai bevertė, neneša jokios naudos valstybei, tik 100 procentų patenkina tuštybę ir puikybės dominavimą?“, – rašė politikas.

Žiežirbų pastaruoju metu Seime tarp valdančiųjų ir opozicijos kelia ir nacionalinio transliuotojo veiklai tirti skirtos komisijos sudarymas.

Kiek anksčiau Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eugenijus Gentvilas išplatino pranešimą, kuriame teigiama, kad Seimo nutarimu sudaryta laikinoji tyrimo komisija, kuriai pavesta atlikti Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos (LRT) valdymo, finansinės ir ūkinės veiklos parlamentinį tyrimą, galimai prieštarauja Konstitucijoms nuostatoms.

„Mano manymu, toks parlamentinis tyrimas yra antikonstitucinis. Lietuvos Konstitucinis teismas dar 2006 m. gruodžio 21 d. byloje ,,Dėl nacionalinio transliuotojo statuso, valdymo ir teisių“ priėmė nutarimą, kuriuo nustatė, kad politikai, jų grupės ar institucionalizuotos grupės (pvz., Seimas ar Vyriausybė) negali atlikti LRT veiklos kontrolės. Taip pat šiuo nutarimu Konstitucinis teismas pasisakė, kad LRT nepriklausomumą užtikrina esamas valdymo modelis – LRT Taryba, administracija bei administracinė komisija.

Liberalų frakcija atsisakė deleguoti savo narius į Seimo sudarytą tyrimo Komisiją teigdami, kad negalime dalyvauti nekonstitucinėje veikloje. Tačiau Seimo „valstiečiai“, dalis konservatorių bei dalis socialdemokratinės darbo frakcijos narių palaikė šios Komisijos sudarymą nepaisydami daugelio perspėjimų dėl galimo šių veiksmų nekonstitucingumo. Išsakysiu tik savo asmeninę nuomonę, ko šiais veiksmais siekia „valstiečiai“, kuriems (gal to nesuprasdami) patalkino daugumos partneriai ir net kai kurie opozicionieriai“, – teigė jis. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.