A. Duda trijų dienų vizitą Lietuvoje pradės susitikimu su Lietuvos lenkais

Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda šią savaitę trijų dienų vizitą Lietuvoje pradės susitikimu su Lietuvos lenkų bendruomene.

 Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda šią savaitę trijų dienų vizitą Lietuvoje pradės susitikimu su Lietuvos lenkų bendruomene.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda šią savaitę trijų dienų vizitą Lietuvoje pradės susitikimu su Lietuvos lenkų bendruomene.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vaidotas Beniušis (BNS)

Feb 12, 2018, 4:22 PM

A. Dudos pokalbis su Lietuvos lenkais numatytas ketvirtadienio vakarą Lenkų kultūros namuose, BNS pirmadienį sakė Lenkų diskusijų klubo valdybos narys politologas Andžejus Pukšto.

Penktadienį A. Duda su kitų regiono šalių ir Europos Sąjungos (ES) institucijų vadovais dalyvaus Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio renginiuose, o šeštadienį dvišalius santykius aptars su prezidente Dalia Grybauskaite.

Lietuvoje gyvena apie 200 tūkst. lenkų. Lenkija pastaruosius penkerius metus buvo įšaldžiusi aukščiausio lygio vizitus į Vilnių, kaltindama Lietuvą dėl lenkų tautinės bendrijos padėties.

Pastaraisiais metais stebimas dvišalių santykių atšilimas – rugsėjį Lietuvoje apsilankė Lenkijos Seimo maršalka Marekas Kuchcinskis, kovą Vilniuje laukiamas Lenkijos ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis.

Lietuvai yra svarbi Lenkijos parama, siekiant sinchronizuoti elektros tinklus su Vakarų Europa ir sustiprinti gynybos pajėgumus. Lenkija siekia Lietuvos paramos ginče su ES dėl prieštaringos teismų reformos ir nori užtikrinti geras sąlygas naftos perdirbimo gamyklą Mažeikiuose valdančiam koncernui „Orlen“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.