Šiaulių socialdemokratai savo vado nekeičia

Nepakeičiamasis. Taip imta kalbėti po Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) Šiaulių skyriaus pirmininko rinkimų, kuriuose vėl triumfavo 65 metų Edvardas Žakaris. 

 E.Žakaris penktą kartą perrinktas LSDP Šiaulių skyriaus pirmininku.<br> G.Šiupario nuotr.
 E.Žakaris penktą kartą perrinktas LSDP Šiaulių skyriaus pirmininku.<br> G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-02-21 11:55, atnaujinta 2018-02-21 11:59

Ne vieno skandalo purslais aptaškytas E.Žakaris įrodė, kad Šiauliuose lygiaverčių varžovų neturi. Penktą kartą iš eilės skyriaus pirmininko rinkimus laimėjęs politikas surinko daugiau kaip 80 proc. balsų.

Buvęs ilgametis parlamentaras E.Žakaris šių metų pradžioje pats atsistatydino iš Šiaulių skyriaus pirmininkų. Mat ištisus metus politikas buvo pašiepiamas, kad skyriaus vadovu buvo perrinktas neteisėtai – turėdamas partinę nuobaudą. Taip elgtis draudžia partijos Statutas.

E.Žakariui grėsė pašalinimas iš partijos, nes tokią nuobaudą pernai buvo pasiūliusi LSDP Etikos ir procedūrų komisija. Tačiau nuobaudos įtakingam šiauliečiui niekas neskubėjo skirti.

Prieš pusmetį partiją paliko kone pusšimtis jaunosios kartos politikų su Šiaulių miesto vicemeru Domu Griškevičiumi priešakyje. Tokiu drastišku poelgiu bandyta priversti partijos vadovus imti spręsti įsisenėjusias Šiaulių skyriaus problemas. 

Tačiau jaunimo būrio pasitraukimas nesulaukė jokios LSDP vadovų reakcijos, o E.Žakaris pareiškė, kad skyriuje niekas tos „menkos smulkmenos“ net nepajautė.    

Sausio pabaigoje Kaune vykusiame LSDP tarybos posėdyje E.Žakaris pats įteikė atsistatydinimo iš pirmininkų prašymą, o jam skirtos nuobaudos buvo panaikintos. 

Oficialiai paskelbta, jog Šiauliuose vyks pirmalaikiai pirmininko rinkimai, o apie dalyvavimą juose išsyk pranešė ir E.Žakaris. 

Oponentai išsyk ėmė murmėti, kad atsistatydinimas tėra apgaulė, gudrus triukas išvengti partinės nuobaudos už intrigas skyriuje, tragiškus Seimo rinkimų rezultatus. 

Pastaruosiuose rinkimuose į Parlamentą E.Žakaris patyrė triuškinamą nesėkmę. 

Neregį politiką skandina nesibaigiantys menamo aklumo skandalai. Ilgametė E.Žakario padėjėja Virginija Račienė nuteistą už apsimetinėjimą akla. 

Dabar Šiaulių apygardos teismui perduota dar viena baudžiamoji byla, kurioje apsimetinėjimu neįgaliosiomis kaltinamos dar dvi buvusios šio politiko padėjėjos Eglė Ruzgienė ir Rita Jankauskienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.