Agrokoncernas prašo VRK paaiškinti, kuo jis įtariamas

Po to, kai žiniasklaidoje buvo paviešintas faktas apie Vyriausiosios rikimų komisijos narių rengtas išvadas, susijusias su Agrokoncernas, bendrovės vadovas kreipiasi į VRK prašydamas nurodyti, kokių teisės aktų pažeidimų padarymu bendrovė yra kaltinama ar įtariama.

Agrokoncerno vadovas E. Šakys prašo VRK paaiškinti, kuo jis įtariamas.<br>D.Umbraso nuotr.
Agrokoncerno vadovas E. Šakys prašo VRK paaiškinti, kuo jis įtariamas.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-02-26 09:30

Agrokoncernui nėra žinoma, kokiais nusižengimais bendrovė yra kaltinama. Jokio tyrimo pažyma nebuvo paviešinta, tačiau skaitome ir girdime tik jos įvairiais interpretacijas, todėl matydami verslo skaidrumui ir demokratijai ypač ydingą situaciją, leidžiančią manipuliuoti turima informacija, prašome, kad VRK pateiktų bendrovei žiniasklaidoje minimą tyrimo pažymą ir ją viešintų“, – sako įmonės Agrokoncernas direktorius Edgaras Šakys.

Pasak jo, apie VRK pažymą, aptariamą viešoje erdvėje, bendrovė sužinojo tik iš žiniasklaidos. E. Šakio teigimu, atsižvelgdamas į tai, kad žiniasklaidoje pateikiama informacija apie bendrovės skirtą paramą įvairiems juridiniams asmenims 2013 – 2016 metais, UAB Agrokoncernas savo iniciatyva šiandien VRK pateiks Paramos teikimo metines ataskaitas minėtu laikotarpiu. Agrokoncerno vadovas atkreipia dėmesį, jog šie duomenys teisės aktuose nustatyta tvarka buvo teikiami Valstybinei mokesčių inspekcijai, visi su tuo susiję mokesčiai sumokėti.

„Žiniasklaidoje buvo teigiama, kad VRK turėjo kreiptis į VMI, todėl raginame VRK tai padaryti kuo skubiau, kad būtų išsklaidytos bet kokios abejonės dėl mūsų veiklos skaidrumo. Jei komisija to nepadarys artimiausiu metu, į VMI kreipsimės mes patys“, – sako Agrokoncerno vadovas E. Šakys.

Pasak jo, įmonė institucijoms teiks visus reikalingus dokumentus, su kuriais institucijos pageidaus susipažinti.

Agrokoncern“ vadovą į VRK kreiptis paskatino vasario 21-22 d. žiniasklaidoje pasirodžiusios žurnalistės publikacijos ir vasario 23 d. šių publikacijų autorės interviu vienai iš televizijų apie VRK išvadą, kurioje minima Agrokoncerno teikta parama. Interviu žurnalistė teigė, jog vadovaujantis minėta išvada, VMI galėtų bausti Agrokoncerną „už galimą pelno mokesčio slėpimą, t.y. per labdarą nuslepiamą pelno dalį, už kurią nereikia mokėti mokesčių“. Koncernas siekia išsiaiškinti, ar tokia yra VRK rengto tyrimo išvada, ar tai žurnalistės interpretacija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.