Premjeras prakalbo apie Tadą Langaitį ir ministro postą

Seimą palikti nusprendęs parlamentaras Tadas Langaits užminė mįslę apie gautą pasiūlymą tapti ministru. Praėjusią savaitę apie tai jis prakalbo LRT laidoje „Dėmesio centre“. Visgi, tiek Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos, kuriai priklauso T.Langaitis, pirmininkas Gabrielius Landsbergis, tiek premjeras Saulius Skvernelis teigė, kad kalbos apie tai nebuvo.

 S.Skvernelis sakė nesiūlęs T.Langaičiui tapti ūkio ministru.<br> lrytas.lt koliažas
 S.Skvernelis sakė nesiūlęs T.Langaičiui tapti ūkio ministru.<br> lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 5, 2018, 12:30 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 3:06 PM

Siūlė ministro kėdę

Prieš savaitę dalyvaudamas žurnalisto Edmundo Jakilaičio vedamoje LRT laidoje „Dėmesio centre“ T.Langaitis kalbėjo apie tai, kodėl nusprendė atsisakyti Seimo nario mandato. Bevardinant priežastis prabilta ir apie jam neva siūlytą aukštą postą.

Nors ir priklausė opozicinei konservatorių frakcijai, T.Langaitis teigė sulaukęs pasiūlymų užimti ūkio ministro postą po to, kai iš jo pasitraukė socialdemokratas Mindaugas Sinkevičius. Laidoje kalbėjęs TS-LKD narys nepatvirtino, kad tokio pasiūlymo sulaukė būtent iš premjero Sauliaus Skvernelio, bet tarstelėjo, kad pokalbių būta.

Laidos vedėjas T.Langaitį patikino gavęs neoficialios informacijos, kad premjeras jam iš tikro siūlė stoti prie Ūkio ministerijos vairo. Pats laidoje dalyvavęs konservatorius sakė, kad partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis jam teigė, kad tapti ūkio ministru T.Langaičiui yra politiškai neįmanoma.

„Aš visiškai priimu tai, kad politiškai tokia situacija neįmanoma. Tikrai buvo liūdna, kad taip yra, – tas politinis neįmanomumas. Tačiau toks yra faktas ir negali tikėtis, kad bus kitaip. Vis dėlto negaliu paneigti, kad buvo liūdna, nes manau, kad ūkio ministro pareigose mielai būčiau padirbėjęs. Tačiau džiaugiuosi esamu ūkio ministru ir kuo galėdamas jam padėsiu“, – sakė T.Langaitis, paklaustas, ar negautas postas prisidėjo prie jo sprendimo trauktis.

Kandidatu nebuvo

Apie tai pirmadienį paklausus po atostogų grįžusio premjero S.Skvernelio, jis patikino, kad į Ūkio ministerijos vadovo postą buvo svarstomos dvi kandidatūros, tačiau nei viena jų nebuvo T.Langaičio.

„Kaip jūs įsivaizduojate, kad aš siūlyčiau opozicijos atstovui ministro kandidatūrą? Buvo dvi kandidatūros, kurias aš svarsčiau realiai, tai vienas iš jų tapo ministru. Tarp tos antros kandidatūros pono Langaičio nebuvo“, – teigė premjeras.  

G.Landsbergis taip pat neigė kalbėjęs su T.Langaičiu apie pasiūlymą tapti ministru.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.