M. Majauskui – kaltinimai seksualiniu priekabiavimu, jis stabdo narystę partijoje

Konservatorius Mykolas Majauskas nusprendė trauktis iš Seimo Savižudybių ir smurto prevencijos komisijos pirmininko vietos. 36 metų politikas apkaltintas nederamu seksualiniu elgesiu. Apie tai mergina, praėjus 5 metams po įvykio, prabilo televizijai INFO TV. Jų žiniomis, mergina nėra viena. Be prabilusios, yra dar 4 merginos, kurių istorijos panašios. 

 M.Majauskas sulaukė rimtų kaltinimų.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 M.Majauskas sulaukė rimtų kaltinimų.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 M.Majauskas sulaukė rimtų kaltinimų.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 M.Majauskas sulaukė rimtų kaltinimų.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 M.Majauskas sulaukė rimtų kaltinimų.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 M.Majauskas sulaukė rimtų kaltinimų.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 M.Majauskas sulaukė rimtų kaltinimų.<br>D.Umbraso nuotr.
 M.Majauskas sulaukė rimtų kaltinimų.<br>D.Umbraso nuotr.
 M.Majauskas sulaukė rimtų kaltinimų.<br>D.Umbraso nuotr.
 M.Majauskas sulaukė rimtų kaltinimų.<br>D.Umbraso nuotr.
 M.Majauskas sulaukė rimtų kaltinimų.<br>D.Umbraso nuotr.
 M.Majauskas sulaukė rimtų kaltinimų.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Mar 6, 2018, 5:13 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 8:57 PM

Mergina INFO TV papasakojo, kad jis ją parsivedė namo ir bandė seksualiai pasinaudoti, nors tuo metu jau buvo vedęs ir turėjo vaikų.

„Info dienos“ žurnalistei Rūtai Juknevičiūtei mergina papasakojo apie įvykius, nutikusius maždaug prieš penketą metų. 

Pasikvietė į namus, juose pradėjo nurenginėti

Kai susipažino su M.Majausku, mergina dar buvo moksleivė, tačiau pilnametė. M.Majauskas tuo metu buvo premjero Andriaus Kubiliaus patarėjas finansų klausimais. Buvo įsitraukęs į įvairias veiklas su jaunimu, moksleiviais.

„Kas pagrindinis gerumo vėliavnešys, sakantis, kad mes prieš smurtą, mes prieš savižudybes, prieš seksualinį priekabiavimą? Tai yra Majauskas. Tada sukaupi visą drąsą ir pagalvoji, kad ne... žmonės turi žinoti, jog tokie žmonės yra labai stipriai pavojingi, jie sukuria dešimt milijonų savo kaukių, sakosi esą geri, pelnosi iš kitų žmonių nežinojimo, bailumo, silpnumo, drąsos neturėjimo ir kuriasi sau karjerą“, – „Info dienai“ kalbėjo mergina.

„Dažni pasisėdėjimai baruose, pokalbiai. Dažniausiai besibaigiantys didelio alkoholio suvartojamo kiekiu. Ir tu supranti, kad jis ir tikisi pats prisigerti, bet ir nugirdyti su savimi tas pasirinktas jaunas moteris. Kurias atsivedė pasišnekėti gal apie politiką. Galutinis tikslas yra parsivesti pas save į butą. Ir pateisinti savo poreikius. Jis užmetinėdavo replikas apie kūną, seksualumą“, – prisimena mergina.

Mergina pasakoja iš tikrųjų naiviai patikėjusi, kad į už kelių metrų nuo baro esantį M.Majausko butą jie užeina kažko pasiimti. „Jis apsikabino mane per liemenį ir pradėjo bučiuoti kaklą. Ir pradėjo atseginėti mano suknelę, sakyti, kad nori manęs. Mane sukaustė didžiulė baimė“, – atsiminė pasakojimą paviešinusi mergina.

„Jis turbūt suprato, kad aš baisiai drebu, ir jam niekas nepavyks. Bet jis jau buvo nusirengęs ir tempėsi mane į lovą“, – pasakojo ji. Prisimindama, kad M.Majauskui supratus, kad niekas nepavyks, leido jai nakvoti namuose, jei nepaliks įtarimų žmonai.

Žurnalistė Indrė Makaraitytė interviu su M.Majausku metu įvardijo, kad INFO TV žiniomis, M.Majausku nederamu elgesiu skundėsi ne viena mergina. „Štai toks yra liudijimas. Ne viena mergina, yra dar bent 4 merginos, kurias mes žinome. Tai nėra iš piršto laužta istorija“, – sakė žurnalistė. Mykolas Majauskas į šį sakinį neatsakė nieko.

Iš Seimo trauktis nežada

Konservatorius Mykolas Majauskas sako kol kas nesvarstantis galimybės atsistatydinti iš Seimo. Kaltinimus jis neigia.

„Kol kas tokio dalyko (trauktis iš Seimo – BNS) nesvarsčiau, vertinu rinkėjų išreikštą pasitikėjimą, darbus, kuriuos dariau iki šiol, ketinu tęsti. Taip lengvai rinkėjų pasitikėjimu nesišvaistysiu“ , – BNS sakė politikas.

Kalbėdamas „Info TV“ M.Majauskas atsiprašė ir savo žmonos. 

„Aš labai atsiprašau jos dėl visų šitų išgyvenimų, kuriuos jai teks patirti. Nežinau, ar čia mano kėlimas klausimų, yra rezultatas, aš nežinau. Be yra kaip yra. Ir jai tai reikės išgyventi“, – sakė jis.

Info TV laidoje Mykolas Majauskas sakė, kad jam apie tai kalbėti sunku. Tačiau jis paneigė, kad kada nors buvo moksleives parsivedęs į namus. Išplatintame pranešime M.Majauskas teigė, kad tokią inormaciją neigia, tą patį dar kartą patvirtino ir kalbėdamas su „Lietuvos ryto televizija“.

„Neigiu netrukus pasirodysiančią informaciją apie mano nederamą elgesį. Tačiau noriu pabrėžti, kad kiekvienas šauksmas turi būti išklausytas ir vertinamas labai rimtai. Tai yra geriausia prevencijos priemonė, kad smurtas nebūtų natūralizuojamas ir jo mūsų aplinkoje mažėtų“, – sako Seimo TS-LKD frakcijos narys Mykolas Majauskas.

„Visuomet stengiausi vadovautis aukščiausiais standartais, to reikalauju iš savęs ir aplinkinių. Visuomenės pasitikėjimas yra būtinas Savižudybių ir smurto prevencijos komisijos pirmininko veiklai. Paskleidus tokią informaciją tęsti šias pareigas man bus sunku, todėl artimiausio posėdžio metu pasitrauksiu“, – rašoma M.Majausko pranešime spaudai, jis susispenduoja narystę TS-LKD partijoje, kol bus išsklaidytos visos abejonės.

D.Šakalienė šokiruota

Socialdemokratų partijos narė Dovilė Šakalienė toje pačioje laidoje sakė, kad toks politiko elgesys nėra pateisinamas. „Nepriklausomai nuo to, kuris Seimo narys nederamai elgėsi, tai yra nepateisinama ir nepriimtina. Dabar yra labai svarbu išsiaiškinti iki galo. Ar šios situacijos įvyko. Aš suprantu, kaip sunku yra seksualinio priekabiavimo aukoms prabilti.

Ypač turint omenyje, kad eina kalba apie moksleivę, galbūt net ne vieną. Manau, kad kolegos žingsnis bent laikinai pasitraukti iš Savižudybių ir smurto prevencijos komisijos pirmininko pareigų yra būtinas. Negali taip būti, kad žmogus, kuris aktyviai kovoja už tai, kad mes turėtume saugesnę visuomenę, jis negali taip elgtis. Ir aš vis dar esu šokiruota. Ir man dar labai sunku priimti šitą informaciją“, – sakė D.Šakalienė. Ji teigė, kad kol kas neturi pakankamai informacijos, kad šią informaciją galėtų patvirtinti.

Žurnalistei paklausus, ar šių sprendimų užtenka, D.Šakalienė sakė, kad gali ir neužtekti. „Seimo etikos ir procedūros komisija turi įsigilinti į šią situaciją ir priimti sprendimą. Kaip ir prieš tai buvusio Kęstučio Pūko atveju, etikos ir procedūrų komisija priėmė sprendimą sudaryti apkaltos komisiją. Ir atlikti parlamentinį tyrimą. Šioje situacijoje būtina priimti sprendimą dėl tolesnių veiksmų“, – teigė ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.