VRK pirmininkė ir A. Širinskienė išsigando akistatos su žurnalistais

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) bei valstiečių atstovai atsisakė dalyvauti ketvirtadienį turėjusioje vykti diskusijoje apie pasitikėjimą rinkimų procedūroms.

VRK pirmininkė ir A. Širinskienė išsigando akistatos su žurnalistais.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
VRK pirmininkė ir A. Širinskienė išsigando akistatos su žurnalistais.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
VRK pirmininkė ir A. Širinskienė išsigando akistatos su žurnalistais.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
VRK pirmininkė ir A. Širinskienė išsigando akistatos su žurnalistais.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-03-08 12:53, atnaujinta 2018-03-08 14:15

Organizacijų „Žinau, ką renku“, „Baltosios pirštinės“, „Man Ne Dzin“ (LiJOT) ir Atviros Lietuvos fondo organizuotoje diskusijoje turėjo būti kalbama apie pastarųjų dienų skandalus, susijusius su VRK, bei kaip susigrąžinti visuomenės pasitikėjimą rinkimų procedūromis.

Tačiau organizatoriai skelbia, kad tiek VRK pirmininkė Laura Matjošaitytė, tiek  valstiečių atstovė Agnė Širinskienė nusprendė diskusijoje nedalyvauti.

A.Širinskienė, anot organizatorių, atsisakė dalyvauti, nes diskusijoje dalyvauja žurnalistai Edmundas Jakilaitis ir Rita Miliūtė.

„VŽS atstovė Agnė Širinskienė ką tik pranešė, kad nedalyvaus diskusijoje, nes neva nežinojo, kad diskusijoje dalyvauja R.Miliūtė ir E.Jakilaitis. Kito atstovo į diskusiją LVŽS frakcija nepasiūlė“, – teigiama pranešime.

VRK pirmininkė iš karto po to pranešė, kad yra užimta ir negali dalyvauti.

Pasak organizatorių, kiek anksčiau Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis atsisakė dalyvauti diskusijoje ir pasiūlė atvykti į ekskursiją į Seimą.

„Seimo pirmininko V. Pranckiečio komanda jau anksčiau informavo, kad nemato prasmės dalyvauti šioje diskusijoje, nes viskas jau ir taip aišku, o aktyviam jaunimui siūlo geriau ateiti į ekskursiją po Seimą“, – tikina organizatoriai.

Diskusijoje taip pat turėjo dalyvauti liberalų ir konservatorių lyderiai Eugenijus Gentvilas ir Gabrielius Landsbergis, taip pat žurnalistė Liepa Želnienė.

„Atvirumą privalanti demonstruoti VRK, o tiksliau – jos pirmininkė, atsuko nugarą jaunimo organizacijai ir visuomenės atstovams – tiems, kurie nėra politizuoti ir neatstovauja jokioms politinėms jėgoms. Kartu su valstiečiais VRK pirmininkė nusivalė kojas į visuomenės interesą žinoti, tokiu būdu dar labiau mažindama visuomenės pasitikėjimą jos sugebėjimais užtikrinti viešumą, skaidrumą ir nešališkumą kitais metais vyksiančių rinkimų metu“, – sako Liberalų sąjūdžio pirmininkas E.Gentvilas.

Parlamentaras stebisi, kad dar kartą sutampa VRK pirmininkės L.Matjošaitytės ir valdančiosios partijos veiksmai. Nuo pradžių buvo žinoma, kad diskusijoje dalyvaus ir žurnalistų, tad apsimesdama tos informacijos nežinanti A.Širinskienė paprasčiausiai meluoja.

„VRK pirmininkė kartu su valstiečiais priešaky degina visos VRK reputaciją. Ši institucija turi būti atvira, drąsiai atsakinėti į klausimus, paaiškinti ir papasakoti visuomenei, o ypač aktyviam jaunimui apie tai, kaip vyksta rinkimai. Tačiau jaunimui to paprašius tėškė antausį. Gulbė nebylė, atrodo, nebyli ne tik su prezidente, bet ir su visa visuomene“, – stebėjosi E.Gentvilas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.