Restorano darbuotojų išpuolis: suplėšyta ir išmesta trispalvė

Kovo 11-oji praėjo, iškilmingos sveikinimo kalbos išsakytos, trispalvės nukabintos. Tiesa, ne visos trispalvės atgulė į saugias vietas lietuvių namuose. Žurnalistas ir laidų vedėjas Andrius Tapinas pasidalino nuotrauka, kurioje nedidelė popierinė trispalvė suplėšyta, suglamžyta ir išmesta į šiukšlių dėžę.

 Facebook nuotr.
 Facebook nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 12, 2018, 5:05 PM

Prie nuotraukos jis rašė: „Štai nuotrauka, kuri buvo padaryta Kovo 11, mūsų šventės dieną. Restorane „Grill London VCUP“ atėjęs vaikas įteikė vėliavėlę padavėjui ir pasveikino su švente. Šis paėmė, nuėjo už baro prie šiukšlių dėžės ir demonstratyviai suplėšęs išmetė (laimė, kad vaikas nematė). Restorano administratorius priėjo ir dar spjovė į vėliavą, pridėjęs, kad jiedu abu yra rusai.

Tai pamatęs barmenas įtūžo, išdėjo juos į šuns dienas ir paviešino visą šitą istoriją. Vakare jau turėjo pokalbį su restorano vadove, kodėl dabar viešina, o ne sprendžia viduje.

Šiandien nuo ryto kalbėjausi su „Grill London“ vadovais, ką jie apie tai galvoja ir štai tinklo vadovybės reakcija:

„Patikrinome vaizdo kameras, patvirtiname, kad toks įvykis buvo, abu darbuotojai yra iš karto nušalinti nuo pareigų. Komandos vardu atsiprašome visų, kuriuos šis įvykis įžeidė. Tokie veiksmai žeidžia ir mus asmeniškai. Esame pasiruošę informaciją apie šį įvykį pateikti atitinkamoms valstybės institucijoms“.

O man galvoje netelpa, kad turi dėtis tų vaikinų galvelėse, kad tokią dieną sugalvotum viešai taip elgtis.“

Pagal Lietuvoje galiojančius įstatymus, tas, kas išniekino vėliavą arba viešai pasityčiojo iš Lietuvos valstybės himno, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dviejų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.