Mindaugas Bastys traukiasi iš Seimo

Po nepavykusio apkaltos balsavimo Mindaugas Bastys trečiadienį surengė spaudos konferenciją, kurioje perskaitė pranešimą tautai. Jame jis teigė, kad jo sąžinė rami, o byla prieš jį „politinė ir sukurpta“.

M.Bastys pareiškė, kad traukiasi iš Seimo. <br> J.Stacevičiaus nuotr.
M.Bastys pareiškė, kad traukiasi iš Seimo. <br> J.Stacevičiaus nuotr.
M.Bastys pareiškė, kad traukiasi iš Seimo. <br>T.Bauro nuotr.
M.Bastys pareiškė, kad traukiasi iš Seimo. <br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 14, 2018, 11:33 AM, atnaujinta Mar 14, 2018, 2:28 PM

M.Bastys kalbėjo, kad, nepaisant „įrodytos tiesos“, politiniai oponentai spjauna į Konstituciją, ir jam sudėtinga dirbti, trukdoma atstovauti žmonių interesams, nes „opozicija Seimą pavertė cirku“.

„Jaučiu didelę atsakomybę prieš Lietuvos žmones, Šakių kraštui ir Zanavykų apygardai atstovauti mane delegavusius rinkėjus. Ačiū Jums visiems, kurie palaikė mane viso šio politinio proceso metu. Jūs ir mano artimųjų šeimos narių parama paskatino mane eiti iki galo ir įrodyti tiesą.

Nepaisant įrodytos tiesios, atskiros politinės jėgos ir interesų grupės spjauna į Konstitucijoje įtvirtintas demokratines vertybes. Nešvarūs žaidimai tęsiasi ir gali tęstis dar ilgai. Tokioje situacijoje yra itin sudėtinga dirbti, man trukdoma atstovauti Šakių krašto ir Lietuvos žmonių interesams“, – pranešime guodėsi M.Bastys.

Jis sakė nenorintis, kad dėl jo kentėtų Seimo darbas, todėl nusprendė trauktis iš Seimo. Jis tikino apie tokį sprendimą nekalbėjęs nei su socialdemokratų darbo, nei su valstiečių frakcijomis, tik pasitaręs su šeima.

„Pasitaręs su šeima priėmiau vienintelį teisingą šioje situacijoje sprendimą – teisinėmis priemonėmis įrodęs savo tiesą, garbingai pasitraukiu iš Seimo“, – teigė M.Bastys.

M.Bastys į Seimą išrinktas vienmandatėje Zanavykų apygardoje. Tai reiškia, kad šioje apygardoje bus rengiami nauji rinkimai jo vietai užimti.

Paklaustas, ar dar kada nors dalyvaus rinkimuose, jis atsakyti nepanoro. Sakė, kad kol kas atsakymo neturi. Jis teigė, kad niekas neragino jo trauktis. „Tai yra mano vienasmenis sprendimas“, – sakė M.Bastys, bet įdomu, kad jo spaudos konferenciją organizavo socialdemokratų darbo frakcija.

Prašymą dėl mandato panaikinimo Vyriausiajai rinkimų komisijai jis ketino parašyti artimiausiu metu.

Antradienį vykusi apkalta M.Basčiui buvo sėkminga – jis liko parlamente, tačiau prakalbus apie pakartotinį balsavimą jo likimas vėl pakibo ant plauko. Tiesa, jis tikino neturėjęs jokių žinių, kad antradienio apkalta baigsis jam palankiu Seimo sprendimu.

Jeigu M.Bastys iš Seimo būtų pašalintas apkaltos būdu, jis netektų galimybės vėliau kandidatuoti į jį. Jei būtų rengiamas pakartotinis balsavimas, yra galimybė, kad jis netektų mandato ir prarastų galimybę kandidatuoti.

„Aš nežinojau, kokie bus slapto balsavimo rezultatai. Mano tikslas buvo iki galo įrodyti savo tiesą. Manau, kad man tai pavyko. Jei būtų manęs Seimo nariai nepalaikę per apkaltos procedūras, man būtų sunkiau kaip žmogui ir sudėtingiau, jei būčiau svarstęs grįžti į politiką. Šiandien aš turiu galimybę laisvai spręsti, ką man toliau daryti“, – kalbėjo M.Bastys.

M.Bastys teigė, kad sprendimas trauktis jo galvoje sukosi seniai – nuo Valstybės saugumo departamento pažymos paviešinimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.