Saulius Skvernelis nepatenkintas: „141 Seimo narį salėje mačiau tik per pirmą posėdį“

Po to, kai antradienį Seimui nepavyko priimti valstiečio Justo Džiugelio pataisos dėl atviro parlamentarų balsavimo apkaltos metu, buvo susirūpinta Seimo narių lankomumu. Kiek po 18 valandos vakaro vykęs balsavimas parlamentarų nesudomino – vakarą parlamente leido vos 70 Seimo narių.

Premjeras sukritikavo Seimo narių lankomumą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Premjeras sukritikavo Seimo narių lankomumą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Premjeras sukritikavo Seimo narių lankomumą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Premjeras sukritikavo Seimo narių lankomumą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 22, 2018, 10:29 AM, atnaujinta Mar 22, 2018, 11:10 AM

Premjeras Saulius Skvernelis paklaustas, kada paskutinį kartą matė visus Seimo narius (141), prieš atsakydamas, ilgai galvojo.

„Esu turbūt vieną iš pirmųjų posėdžių – turbūt, kai priesaiką davėme“, – bandė prisiminti jis.

Jis teigė, kad taip, kaip dirba Seimas, Vyriausybei dirbti neleistų. „Tikrai ne, Vyriausybėje, kalbant apie ministrų kabinetą, jeigu negali atvykti, o būna tokių dalykų, ministrų darbas nėra vien tik posėdžiauti, yra numatyta tvarka, kad ministrą keičia viceministras. Seime tokios galimybės nėra“, – sakė jis.

Jis siūlė, kad galbūt būtų galima keisti Seimo posėdžių tvarkaraštį, kad maksimalus Seimo narių skaičius dalyvautų įstatymų priėmime.

„Tos dvi dienos, jeigu netinka antradienis ir ketvirtadienis kaip posėdžių dienos, galime ieškoti geriausių praktikų, kaip yra kitose valstybėse. Gal ketvirtadienis turi būti skiriamas priiminėti įstatymus. Bet tada turi būti maksimalus Seimo narių skaičius“, – tvirtino jis.

Suvokiu kad nors visų parlamentarų sulaukti Seimo salėje beveik neįmanoma, problema turi būti sprendžiama.

„Tie, kurie yra komandiruotėse, kurie yra deleguoti Seimo, į kitus renginius, natūralu, kad jų nebus. Bet čia tikrai reikia to racionalumo. Ir Seime turi būti vieną kartą sutelkti Seimo nariai, kad bent jau priiminėjant įstatymus, būtų kuo daugiau jų. Juk jie atstovauja savo rinkėjams“, – parlamentarams priminė premjeras.

Naujienų portalas lrytas.lt primena, kad po žurnalisto Andriaus Tapino surengto mitingo praeitą savaitę vienas iš jų prašymų ir buvo keisti tvarką ir numatyti atvirą balsavimą apkaltų klausimu.

Jam antradienio balsavime užkliuvo ne tik jo rezultatas, bet ir Seimo narių lankomumas. Labiausiai jis kritikavo opoziciją, kuri lankomumu nusileido valstiečiams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.