Maištas valstiečių laive? Vieni kalba apie skyriaus skilimą, kiti – nieko nežino

Panašu, kad viename iš Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) skyrių sklando maišto nuotaikos. Naujienų portalą lrytas.lt pasiekė informacija, kad dalis valstiečių Vilniaus miesto skyriaus narių ketina perbėgti į Lietuvos centro partijos (LCP) gretas.

Patys valstiečiai apie galimą skilimą sakė nieko nežinantys.<br>M.Patašiaus nuotr.
Patys valstiečiai apie galimą skilimą sakė nieko nežinantys.<br>M.Patašiaus nuotr.
Patys valstiečiai apie galimą skilimą sakė nieko nežinantys.<br>T.Bauro nuotr.
Patys valstiečiai apie galimą skilimą sakė nieko nežinantys.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 27, 2018, 10:14 AM, atnaujinta Mar 27, 2018, 2:02 PM

Nors Centro partijos pirmininkas Naglis Puteikis iš karto paneigė tokias kalbas, partijos Etikos komisijos pirmininkas ir buvęs partijos pirmininko pavaduotojas Eugenijus Skrupskelis užsiminė, kad yra kalbama su kai kuriais valstiečių Vilniaus skyriaus nariais.

Vienas neigė, kitas užminė mįslę

LCP partijos pirmininkas Naglis Puteikis šiuo metu yra LVŽS frakcijos Seime narys. Jam paskambinus ir paklausus, ar tiesa, kad dalis Vilniaus valstiečių ketina prisijungti prie jo partijos, N.Puteikis trumpai atkirto: „Ne, tikrai ne.“

Partijos Etikos komisijai vadovaujantis E.Skrupskelis nebuvo toks kategoriškas. Nors jis sakė negalintis nei patvirtinti, nei paneigti tokios informacijos, pripažino, kad yra kalbamasi su kai kuriais Vilniaus LVŽS skyriaus nariais.

„Kol kas nieko konkretaus negaliu pasakyti. Yra kažkas tokio į tą pusę. Bet kol kas, kol niekas neįvyko, negaliu nei patvirtinti, nei paneigti. Šnekėjome su tais žmonėmis, jie patys atėjo“, – naujienų portalui lrytas.lt sakė E.Skrupskelis.

Paklaustas, ar žino, kodėl dalis Vilniaus valstiečių nori palikti skyrių, jis atsakė, kad tai yra jų vidinės problemos, ir pakartojo, kad kol kas dar niekas neįvyko, tad ir garantuoti, kad tikrai LVŽS Vilniaus skyrius skils, negalėjo.

„Iš principo jie kaip ir pasiryžę. Mes tuos žmones žinome. Jie tik nenori didelių triukšmų ir durų trankymo“, – teigė E.Skrupskelis.

Nieko nežino

LVŽS Vilniaus skyriui šiuo metu vadovauja ūkio ministras Virginijus Sinkevičius. Tačiau paklausti jo apie tai, kas dedasi šiame skyriuje, nepavyko. Vos gavęs informaciją lrytas.lt bandė su juo susisiekti, bet jo atstovas spaudai informavo, kad V.Sinkevičius, tapęs ministru, šias pareigas padarė prioritetu ir nuo skyriaus veiklos kiek nutolo.

Partija Seime turi tris atstovus iš Vilniaus skyriaus – jau minėtą V.Sinkevičių, Tomą Tomiliną ir Virginiją Vingrienę. Būtent su pastarąja naujienų portalui lrytas.lt pavyko susisiekti. Tiesa, politikė tikino nieko apie galimą skyriaus skilimą nežinanti. Vis dėlto ir ji sakė pastaruoju metu nedalyvavusi skyriaus susirinkimuose.

„Šitos informacijos tikrai negirdėjau. Gal kažkas ir turi kokių nors pasvarstymų. Aš paskutiniu metu nebuvau skyriaus susirinkime... Tai bent jau nežinau... Tokios informacijos tikrai neturiu, bet galiu pasidomėti. Aš pirmą kartą tai išgirdau“, – sakė V.Vingrienė.

T.Tomilinui tokios kalbos pasirodė absurdiškos: „Čia yra kažkokie absoliutūs gandai ir labai juokingai skamba. Čia galbūt susireikšminti nori Centro partija. Pirmą kartą girdžiu.“

Panašios pozicijos laikosi ir buvęs LVŽS Vilniaus skyriaus pirmininkas Tomas Bakučionis. Jis teigė skyriuje negirdėjęs tokių kalbų ir svarstė, kad E.Skrupskelis galėjo kažką ne taip suprasti arba netinkamai interpretuoti.

„Konkrečiau nieko nežinau. Skyriuje tokių kalbų tikrai nebuvo. Nežinau, iš kur tokia informacija. Gal kažkas specialiai nori intrigą sukurti, bet aš tokių kalbų negirdėjau.

Gal Skrupskeliui atrodo vienaip. Tie kalbėjimai visada kažkokie vyksta, visi vieni kitus pažįstame, čia kaip kaimas. Bet pačiame skyriuje tokių kalbų nei pats kėliau, nei girdėjau. Gal kažką Eugenijus painterpretavo, gal jis tokią perspektyvą mato, gal to norėtų. Žinote, visaip būna“, – kalbėjo T.Bakučionis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.