Saulius Skvernelis vis dar neatskleidžia, kas taps teisingumo ministru

Premjeras Saulius Skvernelis vis dar neatskleidžia, kas taps naujuoju teisingumo ministru. Buvusi ministrė Milda Vainiutė iš posto pasitraukė prieš tris savaites, tačiau vis dar neaišku, kad sės į Teisingumo ministerijos vadovo kėdę.

Saulius Skvernelis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Saulius Skvernelis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-03-27 08:10

Garsiausiai šiuo metu minimas kandidatas – paties ministro pirmininko patarėjas Elvinas Jankevičius. Apie tai, kad ši kandidatūra siūlyta premjerui šeštadienį kalbėjo naujai įsteigtos Lietuvos socialdemokratų darbo partijos (LSDDP) pirmininkas Gediminas Kirkilas.

Pats E.Jankevičius teigė sutikimo būti kandidatu į ministrus nedavęs. „Nesvarstau, patarinėju premjerui, vertinu ministro pirmininko darbą ir dirbu jam. Didžiojoje politikoje nedalyvauju“, – BNS sakė E. Jankevičius.

Antradienio ryte LRT radijuje kalbėjęs premjeras nepasakė, ar E.Jankevičius yra tarp kandidatų į teisingumo ministro postą. Ministras pirmininkas teigė besilaikantis pozicijos iš anksto apie kandidatus nekalbėti.

„Laikausi tos pačios pozicijos, kaip ir sudarant Vyriausybę, kada kandidatas atitiks, bus atliktos procedūros, bus pateikta kandidatūra prezidentei, tada ir paskelbsim“, – laidoje „Ryto garsai“ kalbėjo S.Skvernelis.

Šeštadienį jis dalyvavo ir jau minėtos naujos socialdarbiečių partijos steigiamajame suvažiavime. Įsteigtos partijos pirmininkas Gediminas Kirkilas sakė, kad su valdančiąja Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) derėsis dėl koalicijos sutarties pakeitimo. Bus siekiama nutraukti šiuo metu galiojančią frakcijų koaliciją ir pasirašyti įprastą partijų koalicijos sutartį. Taip pat LSDDP ketina derėtis dėl postų tiek Seime, tiek Vyriausybėje.

Apie tai paklaustas ministras pirmininkas sakė, kad važiuoja į visų partijų suvažiavimus, į kuriuos yra pakviestas, todėl atvyko ir į šios partijos steigiamąjį suvažiavimą. Jis partijos steigimą vertina, kaip svarbų žingsnį.

„Tai svarbu, manau, nes tai kairę mūsų visuomenės dalį ketinanti atstovauti politinė jėga. Nusiteikimas šios politinės jėgos prisiimti atsakomybę už Vyriausybės veiklą, yra sveikintinas dalykas“, – sakė S.Skvernelis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.