Parlamentarų susirėmimas Seime lydėtas juoku ir plojimais

Ketvirtadienį Seimui sprendžiant, ar reikia atskiro tyrimo, siekiant sužinoti kaip buvo tvarkomi šalies finansai nuo 2005 metų, aistrų tikrai netrūko. Bene ryškiausias buvo trijų politikų apsižodžiavimas. Skambiomis frazėmis apsikeitė konservatoriai Andrius Kubilius ir Ingrida Šimonytė bei „socdemdarbietis“ A.Skardžius.

 Seime politikai kandžiai apsižodžiavo. <br> T.Bauro ir V.Ščiavinsko nuotr. 
 Seime politikai kandžiai apsižodžiavo. <br> T.Bauro ir V.Ščiavinsko nuotr. 
 Seime politikai kandžiai apsižodžiavo. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
 Seime politikai kandžiai apsižodžiavo. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 29, 2018, 4:51 PM

Prieš Biudžetų ir finansų komitetui nusprendžiant tiriamo laiko pradžia laikyti ne 2008, o 2005 metus, ši komisija buvo gavusi „Kubiliaus ir Šimonytės“ tyrimo vardą. Krizės metu A.Kubilius buvo premjeras, o I.Šimonytė – finansų ministrė.

Tą priminė ir A.Skardžius.

„Turbūt Lietuvos tauta jau ne kartą įsitikino, kada tik konservatoriai ir premjeras A.Kubilius ateina į valdžią, tada ir būna krizė. Nereikėtų apsiriboti, nei 2009–2010 metų laikotarpiu“, – svarstymo stadijoje, sprendžiant dėl nutarimo formuluočių sakė „socdemdarbietis“ A.Skardžius.

Ties kita formuluotė A.Skardžius vėl sukritikavo Tėvynės sąjungą. „Iš tiesų, konservatoriai, kada gali pasipelnyti ar tai energetinis projektas, ar kurą parduoti už vieną litą, ar „Williams“ padovanoti amerikiečiams, kurie pardavė ją rusų kompanijai. Ar bet kurį projektą, jie niekada nepraleis progos“, – sakė jis.

Parlamentaras priminė ir didelę skolą.

„Todėl gerbiamas J.Razma yra nuoseklus, visą laiką, jei Tarptautinis valiutos fondas siūlo po 3,2 procento, ką latviai padaro, mums reikia skolintis po 9 procentus ir užauginti 2 milijardų eurų didesnes palūkanas per visą laikotarpį. Tai štai kokia dovana yra visiems pensininkams ir medikams, kurie su lagaminais stovi oro uoste, išvykdami į Londoną“, – sakė A.Skardžius.

Į šią pastabą sureagavo I.Šimonytė. „Aš kalbėsiu į temą, skirtingai nuo tų, kurie mėgsta visada kalbėti apie tą patį. Manau, kad nereikėtų daryti šio patikslinimo, visko pakanka. Palūkanas taip lyginti gali tik visiškas durnius, bet čia jau jų problema. Kai mes kalbame apie medikus, tai aš siūlau pačiam ponui kalbėtojui, pasižiūrėti, kokie yra medikų atlyginimai“, – sakė ji primindama, kad latviams teko mažinti visai kitas išmokas, nei lietuviams.

Artūras Skardžius negalėjo nesureaguoti. „Aš tiesiog repliką po balsavimo. Noriu pasakyti poniai I.Šimonytei, finansų ministrei, būsimai prezidentei. Geriau yra būti durniumi, negu vagimi“, – šis jo teiginys sukėlė didelį triukšmą Seimo salėje.

Į tai atsakė ir A.Kubilius. „Bet būna problemų, kai esi durnius ir vagis“, – argumentą atrėmė A.Kubilius. Jis salėje buvo palydėtas juoku ir plojimais. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.