L. Kasčiūno atvejį palygino su Š. Gustainio istorija: analogijų yra

Koncerno „MG Baltic“ rankos, atrodo, siekia toliau, nei buvo galima manyti. Pirmiausia iškilo Liberalų sąjūdžio ir Darbo partijos galimi ryšiai su tuomet viceprezidento Raimondo Kurlianskio atstovaujamu koncernu, o pastaruoju metu prabilta ir apie konservatorius.

 lrytas.lt koliažas
 lrytas.lt koliažas
Eugenijus Gentvilas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Eugenijus Gentvilas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 6, 2018, 9:00 AM, atnaujinta Apr 6, 2018, 9:07 AM

Tačiau liberalų vedlys Eugenijus Gentvilas nemano, kad tai pabaiga. Anot jo, šioje istorijoje yra įklimpę gerokai daugiau politikų, nei šiuo metu yra iškilę į viešumą.

Penktadienio ryte kalbėdamas „Žinių radijuje“ jis sakė, kad byloje apklausta apie 50 politikų, iš jų, jam žinomi apie 15. Tad, kaip sakė E.Gentvilas, dar 35 politikai nėra išviešinti. Visgi jis pabrėžė, kad tai, jog politikas buvo apklaustas, nereiškia, kad jis yra kaltas.

„Aš pasigendu praėjusios kadencijos socialdemokratų. Man sunku patikėti, kad R.Kurlianskis bandė užmezginėti ne visai teisingus ar korupcinius ryšius su opozicinių konservatorių ar liberalų atstovais, bet niekaip nekontaktavo su tuometinių valdančiųjų socialdemokratų atstovais“, – kalbėjo E.Gentvilas, pridurdamas, kad linki išgaudyti visus vagis.

L.Kasčiūnio atvejis primena Š.Gustainio istoriją

Paklaustas apie situaciją, susiklosčiusią konservatorių pusėje, jis sakė, kad vertinti sunku, nes nėra susipažinęs su pokalbių turinių ar kitomis detalėmis, bet Lauryno Kasčiūno atvejis jam primena liberalo Šarūnio Gustainio istoriją.

„Dėl Gabrieliaus Landsbergio – patys susitikimai savaime nėra nusikaltimas ar nusižengimas, pagrindas kokiems nors neigiamiems vertinimams.

Kalbant apie L.Kasčiūną, tai aš čia įžvelgiu nemažai analogijų su Š.Gustainio. Tačiau liberalams reiškiant įtarimus suformuluota šitaip:

„Buvęs valdybos narys Š.Gustainis kažką padarė ir todėl partijai atsiranda įtarimai. L.Kasčiūnas tuo metu taip pat buvo partijos prezidiumo narys. Susitikinėjo, gavo lėšas į savo nevyriausybinės organizacijos sąskaita, viskas teisėta, bet panašu, kad ir darė poveikį Irenai Degutienei.

Aš tikrai nenoriu daryti skubotų išvadų. Manau, kad po savaitės ar po dešimties dienų atsivers lobynai ir bus galima kvalifikuočiau kalbėti“, – kalbėjo E.Gentvilas. Jis pridūrė, kad kyla nerimas dėl dvigubų standartų.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.